Да поговорим за ползите от морската сол
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 29.09.2015 в 12:55

От малки слушаме да ни казват колко благоприятно действа морската почивка през лятото. Но освен заради топлия пясък и хубавото слънце, морската вода е основен фактор, който кара експертите да твърдят, че почивката на морето си е истинско лекарство и за душата, и за тялото. Причината за това, разбира се, се крие във факта, че нашата родна морска вода е пълна с много, ама много полезна морска сол. А за какво е полезна ли? Днес, ще си говорим именно за това. Вижте различните здравословно ползи от морската сол още сега. 

Цели 80 фактора за по-добро здраве! Преди да преминем към конкретните ползи на морската сол, трябва да сте наясно, че тя съдържа около 80 съставки – всички с изключително действие за здравето и перфектната визия на тялото ни. 

Силно осезаемо алкално действие. Когато казваме, че даден продукт или хранително вещество има силно алкално действие, това означава, че той притежава свойството да неутрализира киселинните процеси в тялото, а също така и да поддържа добрата функционалност на имунната система. Накратко, такива храни ви пазят от сериозни и тежки заболявания. 

За сърдечно-съдовата система. Благоприятното й въздействие върху сърцето и капилярите са добре познати. От векове наред по нашето Черноморие знахари и лечители са третирали болно сърце именно чрез родната ни морска сол. 

При диабет. Основното свойство, което превръща морската сол в незаменим другар на диабетиците при поддържане на нормално здравословно състояние, е свързано с метаболизма. Нивото на кръвната захар се понижава с морска сол именно защото тя регулира вашия метаболизъм, т.е. организмът ви запчва изцяло да работи в нормални предели и граници относно всички органи и процеси. 

Превенция на остеопороза. Ако искате да се предпазите от тази болест, забравете за класическата морска сол, защото тя е много вредна за костната система на човека. Заменете я с морска сол, за да намалите риска от остеопороза с до 25 %. 

Прочистване на кръвта. Морската сол може да се прояви и като супер мощен и бързо действащ антиоксидант. В тази връзка, редица експерти в областта на алтернативната медицина я препоръчват при детокс, а също така и при цялостно прочистване на кръвта. Важно е да отбележим, че в морската сол попадат и много частици – полезни, разбира се – от морските водорасли, които пък сами по себе си действат благоприятно за изчистването на белите дробове. 

По-силна мускулатура. Спортистите не напразно ядат морска сол вместо обикновена. Морската сол дава много сила и подобрява в цялост дейността на мускулите им. Ако страдате от умора, замислете се за алтернативно лечение с  морска сол.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook