Често срещани причини за отказ от ранен брак при жените
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 22.11.2015 в 16:28

Статистиката в България, а и не само тази у нас сочи, че жените са склонни да избягват момента на брак в ранна възраст. Те са на мнение, че е по-добре да минат 20-те години и едва около 30-годишна възраст да се отдадат на семеен живот. Днес, няма да се спираме върху политическата страна на случая, но пък ще обърнем внимание на социалния му аспект. Представяме на вашето внимание най-често срещаните причини за една съвременна жена да отказва брак на ранни години. Ето ги и тях, може би, някоя от причините е и вашата лична причина за насрочване на семеен живот малко по-късно от обичайното време...

Гонитба за кариера. Дамите днес са независими. Те са свикнали да се оправят сами и все по-малко искат да зависят от своите половинки, още по-малко от родителите си. Затова и много от жените на 21 век желаят първо да направят кариера, да се установят на постоянно работно място и едва след това да се отдадат на брак и деца.

Като говорим за деца. За една жена, всъщност, днес е много по-важно да има дете, отколкото да се омъжи. Това може и да противоречи на редица патриархални норми, с които сме живяли години и векове наред, но истината е такава – жената предпочита да бъде сигурна, че си е намерила баща за детето си, а не толкова съпруг, който да я гледа и обгрижва. 

Учение. Понякога на съвременната жена не й стига едно образование и смята да ползва времето до 30-те  си години от живота за второ образование или поне преквалификация. Това я кара да отложи момента с брака и изцяло да се посвети на своето усъвършенстване в сферата, към която се е насочила. Не знаем дали и вие сте от тези жени, но на нас подобна причина ни звучи доста разумна, логична и дори полезна.

Жажда за живот. Новите възможности, които ни дава новият свят – пътувания и опознавания на света сякаш са повлияли силно на репресираните до сега женски права и навици и дамите днес не желаят веднага да се впускат в отговорностите на семейния живот и предпочитат първо, чисто и просто да се наживеят. Те, точно както мъжете от 20 век, са на мнение, че има време за всичко и докато са млади трябва да се възползват от тази своя младост и да се отдадат на приключения, а после да мислят за деца, брак и семеен живот!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook