Честите грешки на новобранците във фитнеса
Публикувано от carnage89   В категория Здраве и спорт   На дата 21.03.2016 в 13:26

Ако вие сте един от многото обещаващи хора, които смятат да започват фитнес "съвсем скоро“, то тогава е много вероятно да ви бъдат интересни следващите редове. Те ще ви представят съвсем нагледно и сбито всички основни грешки, които един новобранец може да направи в спортната зала. Това са прекалено често срещани грешки при начинаещите, затова е и твърде вероятно и вие да попаднете в техния капан като такива. Вижте ги и задължително избягвайте тези погрешни подходи в тренировките си във фитнеса:

Ежедневните тренировки не са толкова успешни, колкото си мислите - Попадали сме на прекалено много жени, които смятат, че тренировките всеки ден са единственият им начин да свалят килограми и да изваят тялото. Няма такова правило обаче – да се натоварвате постоянно и да очаквате резултати. Напротив – тренировката ви трябва да е интензивна, но не и ежедневна, защото тялото има нужда от почивка, за да видите резултатите и по-конкретно за да оставите мускулите да релаксират и да започнат да растат.

Вдигането на тежести за всеки е задължително - И това не е точно така. Мъжете наистина трябва да го оправят, защото обикновено те работят за зоните ръце и гръб, но при жените, които най-често търсят начини да стегнат дупе и да оформят крачета, прекалено много тежести са им излишни. Добре е да ги вкарвате в някои от упражненията и дори сериите от тях, но не и да ги превръщате в основния ви уред за физическо натоварване.

Трябва да отидем гладни на тренировка, за да изразходим и последните натрупани калории в тялото - Подобен подход най-много да наруши нормалното ви здраве или бързо да ви откаже от физическа дейност, докато тренирате в залата. Добре е и даже е задължително да се храните поне половин час преди да влезете в залата. Никой не е казал, че трябва да преядете, а просто да зареди тялото след работа или училище и да му дадете нужната енергия, с която да изгори мазнините и да ги превърне в мускули.

 

Кардио тренировките не помагат за отслабването - Много хора ги пренебрегват в борбата с килограмите, с което силно грешат. Всъщност, това са основни тренировки за всяка диета и програма за отслабване, защото те са комплексни и действат положително върху всички мускули на тялото и събуждат метаболизма от зимен сън, а знаете, че когато той се разбърза и диетата ви започва да показва по-бързи резултати. Освен това, кардио тренировките са невероятно добри в намалянето на телесната мазнина в някои области като корема и задните части, затова за нищо на света не ги пренебрегвайте. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook