Борим алергии безвредно и натурално
Публикувано от carnage89   В категория Здраве и спорт   На дата 26.04.2016 в 20:43

В сезона на алергиите сме. Навсякъде около нас кихат хора, сълзят им очите, а може би, и вие сте един от тях? По всяка вероятност, ви е омръзнало от цялото това мъчение – да не можете да дишате, да стоите по цял ден със зачервени очи, без дори да сте били на компютъра, да ви сърби навсякъде...Спокойно! За всичко си има лек и решение – включително и за вашата пролетна и непоносима алергия. Съвсем няма да ви пращаме до аптеката, напротив – оставате си у дома, защото възнамеряваме да преборим алергията безвредно и натурално. Ето няколко доста практични съвета по повода:

Хранете се леко - За малко е време да оставите месата и пърженето. Пролет е и е време да се насладим на свежите плодове и зеленчуци. Заложете на тях, на водата, за да поддържате нивото на хидратация в разумни норми, както и на зърнени култури. Избягвайте алергени, за да не усилите симптомите на пролетната си алергия – яйца, млечни продукти, морски дарове. 

Джинджифил, лимон и куркума за стоп на алергиите - Наричаме тази напитка в приблизително равни пропорции (може и с вода, наред с лимоновия сок) универсалния тоник за алергии. Казваме универсален, защото той може и да се пие като разхладителна напитка, и да се ползва за лице. Имайте на предвид, че много от алергичните реакции на пролет са именно кожни. Този тоник ще нормализира pH и състоянието на кожата, за да й върне естествения блясък и жизненост. 

Страхотна процедура за промиване на носа - Запушеният и течащ нос е топ проблем при алергиите. Но ако прекалите с капките за нос, ще развиете резистентност и много скоро нищо няма да ви помага. По-добре заложете на изпитани и дори древни рецепти. Точно такава имаме за вас днес – йога промивка на носа, която не изисква нищо друго освен сол и топла вода. Сложете две супени лъжички сол в 500 мл топла до гореща вода. Оставете за кратко така, за да се разтопи солта. Сега вземете съд с малък отвор, който да пасва на ноздрата. Започнете промивките с наведена назад глава – най-добре в банята. С тази промивка си гарантирате спиране на теча на носа за поне 3-4 часа, което ще ви помогне да се измъкнете от дома и да свършите ангажиментите си. В противен случай, знаем какво правите – криете се безуспешно от цъфналите растения на вън и си седите у дома, нали?

 

Е, вече съвсем не е нужно да се криете! Насладете се на пролетта с нашите антиалергични съвети!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook