Българско кисело мляко за красива и здрава кожа!
Публикувано от admin   В категория Здраве и спорт   На дата 18.08.2015 в 12:30

България е прекрасна страна с прекрасна природа и куп здравословни продукти, от които можем да черпим не само енергия, витамини и поддържащи имунната ни система в ритъм минерали. Българското кисело мляко, например, е едно от най-добрите средства за грижа за вашата кожа. Макар и често да пренебрегваме богатството от ежедневните храни, които консумираме, сред тях се крият едни от най-качествените и ефективни средства за борба срещу акнето, крайно сухата кожа и дори бръчките. Точно такъв е и случаят с киселото мляко. Според експертите, той е отлично средство за поддържане на здрава и красива кожа. Вижте повече подробности за това сега. 

Консумация на кисело мляко. На първо място, обичайната консумация на кисело мляко – ежедневно по около 200 грама – значително ще подобри състоянието на кожата на цялото ви тяло, а не само на лицето. Киселото мляко има свойството да я прави по-гладка и еластична, като същевременно я стимулира да произвежда колаген и да се самолекува от екземи и други неприятни несъвършенства. Съветваме ви да консумирате всяка сутрин кисело мляко, защото вътрешният прием подобрява и метаболизма, което само по себе си е благоприятно за кожата, тъй като ако имате токсини в тялото, те ще влошат вида й и никакъв крем няма да може да промени тези вътрешни функционални проблеми. 

Срещу изгаряне. Ако сте прекалили със слънчевите бани, киселото мляко отново е вашият най-добър приятел. То успокоява кожата и й дава нов живот, като я озарява и подтиска възпалителните процеси. При изгаряне киселото мляко има и охлаждащо действие, затова и с него ще намалите болезненото усещане по време на самостоятелното лекуване на кожата след дълго излагане на слънцето. 

При много суха и чувствителна кожа. Ако кожата ви е склонна да се бели и дехидратира често, тогава вие безспорно имате нужда от регулярна обичайна маска с кисело мляко. Маската не съдържа нищо друго. Самото кисело мляко е достатъчно да успокои себореята и да намали неприятното усещане от паренето и сърбежа. При суха и чувствителна кожа, каквито и маски да правите, винаги добавяйте кисело мляко (може спокойно да го комбинирате и с няколко капки зехтин), за да я направите по-мека и сияеща. 

Почистваща маска с кисело мляко. Не само сухата, но и мазната кожа добре се повлиява от чудотворното българско кисело мляко. То има избелващ ефект и освен това, почиства порите в дълбочина. За да си направите перфектната домашна маска за почистване и нежно хидратиране, смесете половин кофичка кисело мляко с лимонов сок, мая или сода за хляб. В последния случай ще получите перфектния натурален ексфолиант, който можете да използвате до 4 пъти седмично. 

Стегнете порите. Разширените пори са най-неприятната част за всяка жена. За да ги стегнете и свиете, си пригответе домашна маска с пропорции 1 към 1 от брашно и кисело мляко. Тази процедура, между другото, има и леко почистващо свойство, а също така и е перфектният анти ейджинг лек за по-млада възраст. 

Кисело мляко + алое. Комбинацията е перфектен заместител на редовното месечно посещение при козметик. Можете да правите процедурата, когато имате нужда от моментално озаряване на лицето – например преди специален повод или преди море, когато ще искате да се излагате на слънце с идеално почистена кожа.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook