7 Признака, че сте подложени под стрес
Публикувано от admin   В категория Други   На дата 06.11.2015 в 14:38

Стресът може да навреди сериозно и на здравето ни, и на емоционалното ни състояние. Нерядко той оказва силно влияние и върху външния ни вид. При всички случаи, стресът е нещо, от което трябва да бягате и да се лекувате веднага щом го локализирате и в собственото си ежедневие. Но как да го разпознаем? Кое ни алармира и сигнализира, че сме поставени под стрес? Има ли някакви знаци този бич на 21 век или трябва да ходим на лекар или друг тип специалист, за да го установим? Разбира се, че не е нужно! По-скоро, обмислете дали не откривате и в себе си следващите 7 признака, че сте подложени под стрес. 

Рязко качване и сваляне на килограми, без да сте на диета или друг хранителен режим. Метаболизмът започва да си играе с вас, да скача надолу, да се връща нагоре и изобщо да се побърква, когато сте подложени под стрес. Дори да се храните нормално, вие ще отслабвате, но пък при други хора може да се види и обратната зависимост – никакво кой знае какво ядене, но голямо увеличаване на килограмите. 

Имате пъпки, без да страдате от акне. В нередки случаи хората се заблуждават, че имат акне в даден момент от живота си, въпреки че дори когато са били тийнове не са имали такива проблеми. Пъпките от стрес приличат на пъпките от акне, но те са по-скоро причинени на хормонална основа, които хормони рязко се повлияват от самия стрес. 

Постоянно изпитвате умора. Нормалната продължителност на сън започва да не ви е достатъчна, когато сте подложени под стрес. Колкото и кафе да пиете, то сякаш не действа, защото вие постоянно изпитвате умора и намалено КПД. 

Липса на интерес и желание за каквото и да е било. Старите ви забавления сякаш вече не ви привличат толкова и като цяло отлагате излизанията, срещите и празниците, просто защото не ви се занимава с нищо. Това е емоционалната страна на стреса, но тя е свързана с горната физическа причина, че го имате. 

Липса на секс. Сексуалният живот също се повлиява – негативно – от стреса и ако забележите това у половинката си, не се притеснявайте, не е задължително това да е признак на изневяра, а по-скоро на стрес. 

Никаква концентрация. Стресираните хора трудно се концентрират, а освен това не могат да съсредоточат вниманието си дълго време върху задача или ангажимент. 

Стресът оказва влияние и върху отношенията ви с хората. С други думи, заради него вие ставате по-раздразнителни и дори заядливи заради него. Стресът ви докарва кавги и скандали – даже с най-близките ви хора. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook