7 Неща, от които спешно да се откажем, за да сме щастливи
Публикувано от carnage89   В категория Други   На дата 24.05.2016 в 22:22

Щастието не е самоцел, а мечта. То не е дестинация, а посока…Всички сме чували тези и още много други крилати мисли за щастието, но когато поискаме да го постигнем, сякаш все ни липсва нещо. Това обаче съвсем не е късметът. И понякога, за щастието не трябва да правим нещо, а по-скоро да спрем да правим дадени неща. Вижте 7 неща, от които да се откажете, за да бъдете най-сетне щастливи:

От оплакванията - Никой не е разрешил проблема си и не е станал по-щастлив с оплакването. Напротив – с това мрънкане по-скоро задълбавате проблема, намирате други такива и в крайна сметка се поставяте в един омагьосан кръг. Вместо да разрешите всичко, което ви прави нещастни, вие губите времето си в думи. А думите най-често не действат за постигане на истинското щастие!

Критиката срещу другите - Колкото повече критикувате другите, толкова повече недостатъци лъсват и от вашия характер. Това равновесие в природата, макар и недоказано, ви носи нещастие и мъка, а в крайна сметка в света няма перфектни неща и хора, има само различни възприятия. Започнете да възприемате недостатъците като нещо хубаво!

Не бъдете зависими - Без значение дали става въпрос за човек, вещ или навик, всяка зависимост ви отдалечава с хиляди крачки от истинското щастие. Защото нищо не е вечно и когато това, от което сте зависими, изчезне, вие отново се потапяте в бездната на своята тъга.

Откажете се от навика да се харесвате на всички - Ако всички ви харесват, значи има нещо нередно – или тези всички са лицемери, или вие сте комформисти, които живеят за идеята да угаждат на другите. Но това е само начин да накарате другите да бъдат щастливи, а не самите вие. Трябва да се научите да живеете за себе си, а не за околните!

Контрола - И от него трябва да се откажете, защото няма човек, който да може да контролира всичко в ежедневието си. Нещата винаги могат да се объркат и това объркване не е знак от съдбата, че трябва да сте нещастни, а поредният урок, който трябва да научите, за да стане щастието още по-близко и постижимо. Освен това, прекаленото планиране и контролиране на събитията отмъква онази сладка нотка на неизвестното от живота ви…

Да променяте околните - По-добре е да се съсредоточите върху себе си, върху вашата духовна промяна. Другите никога няма да се променят на сила, по ваша заръка. А ако го направят те ще бъдат нещастни. Ничие щастие не бива да се строи върху нечие нещастие, нали?

Спрете да очаквате - Ние не сме ясновидци или поне по-голяма част от нас не сме. Затова очакванията само ви отдалечават от истинското щастие. Ние винаги ще бъде недоволни, когато имаме очаквания, защото те винаги се провалят или поне се развиват по друг начин. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook