6-те най-вкусни здравословни храни
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 07.12.2015 в 16:19

Незнайно защо много хора са останали с грешното мнение, че всичко вкусно е вредно или джънк фуд, докато сред полезните продукти и ястия обикновено няма нищо интересно и е по-скоро буламач. Не е изобщо така! Истината е, че много от най-здравословните рецепти и продукти, всъщност, са прекрасни за глезене на стомаха ви. Днес ще ви разкрием кои са шестте най-вкусни здравословни храни и ще ви накараме да заобичате здравословния начин на хранене и на живот изобщо. Ето за коо полезни и апетитни продукти точно говорим...

Ягоди.  Те са символ на наслада не само в кулинарията, но и в сексологията. Как можете да твърдите, че здравословните храни са вредни, след като сред плодовете ягодите са едни от най-ползотворните за кожата, червата, стомаха, мозъчната дейност и дори нервната система? Освен това, една чаша ягоди съдържа само 53 калории, така че можете да си ги ядете дори вечер, когато не е позволено да се прекалява с храната. 

Червени чушки.  Печени или сурови на салата, в супа или задушени като гарнитура, а защо не и за основно ястие в миш-маш или табуле, червените чушки са супер богати на фибри и дават на метаболизма стимул да работи по-бързо отвсякога. Ако трябва да сме точни дори, една червена чушка съдържа само 40 калории, но пък много витамини и минерали за здраво тяло и здрав дух. 

Краставица.  Всички обичат краставици – сурови, кисели, в таратор, във всякакви салати, наръсени само със сол дори...Това удоволствие не ви струва нищо на фигурата, но пък ви дава толкова много полезни витамини – почти всички от В групата, калий, калций и фосфор. 

Спанак.  Не всеки го обичаше до скоро, но с появата на толкова екзотични рецепти със спанак – например, с вкусно сирене бри или козе сирене – той се превърна в любимия листен зелен зеленчук. Какво толкова му е полезното ли? Спанакът съдържа 100% от максималната доза витамин А за деня, около 30% от нужния за вас магнезий и още толкова желязо. 

Моркови.  Точно като краставиците, морковите са сред най-любимите ни хрупкави зеленчуци. Те са невероятно полезни за много неща – за зрението и кожата, но най-вече като естествен източник на антиракови клетки в тялото. 

Овесени ядки.  Любимата закуска на съвременната кифла, всъщност, те й дават много енергия. С нас ще се съгласят и хипстърите – с една паничка овесена каша можеш да изкараш цял ден, което е и причина да се смята, че в нея има всичко нужно за деня на един здрав организъм.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook