6 Причини да започнете да практикувате сутрешен джогинг
Публикувано от admin   В категория Любопитно и забавно   На дата 26.08.2015 в 13:05

Тичането сигурно е последното нещо, с което искате да се занимавате сутрин. Трябва обаче добре да преосмислите тази своя нагласа, защото според учените джогингът не просто е най-полезен сутрин, но носи ужасно много предимства и благоприятно въздействие върху различни части от тялото и при справянето с различни проблеми от ежедневието. Истината е, че ако се настроите, след първата седмица по-рано ставане и прекарване на част от ранните часове от деня в тичане, вие бързо ще влезете в ритъм и в един момент дори ще ви хареса. И как няма – сутрешният джогинг е просто страхотен, а сега ще ви мотивираме и вие да го практикувате, като ви посочим 6 от най-основателните причини за това. 

Перфектното тонизиране и събуждане. Обратно на това, което си мислите в момента – прекалено сънени сте сутрин, за да тичате в парка – учените са установили, че джогингът след ставане тонизира по-добре дори от кафето или черния чай. Някои хора дори в последствие заменят напитките с тренировка и се чувстват просто страхотно. Ако и вие успеете да направите това, ще намалите и дразненето на стомаха и риска от язва – твърде вероятно последствие от пиенето на кафе на гладно сутрин. 

Предпазвате се от редица заболявания. Сутрешният джогинг ще ви предпази и от ред здравословни проблеми. Сред тях попадат сърдечно-съдовите заболявания, високия холестерол, обездвижването като основна неприятност за тялото на човека през 21 век, когато всички учим и работим пред компютъра с часове, а също така и ще намалите риска от инфаркт, малокръвие, диабет, рак и инсомниа. 

Сутрешен джогинг = по-дълъг живот. Не са и малко изследванията в тази насока. Ако тренирате сутрин, тялото ви става до 2 пъти по-здраво само след 2 месеца. Това означава, че вие драстично завишавате имунитета си, като освен че се предпазвате от болести, ставате по-издържливи, винаги мотивирани и в прекрасен тонус!

Красота и здраве в едно! Сутрешният джогинг няма как да не подобри и външния ви вид. Вечер сме прекалено уморени, за да тренираме и затова силовите упражнения не ни се отдават кой знае колко, а те са сред най-важните части в програмите за горене на мазнини и стягане на тялото. 

Спестявате време. Мислите си, че нямате време за сутрешен джогинг, но всъщност времето след ставане е най-подходящо за физическа активност. След работа или училище рядко се мотивираме да посещаваме фитнеси или да правим упражнения. Изграждането на навика да го правите сутрин обаче ще ви направи по-организирани и дисциплинирани. 

Перфектният старт на деня. Сутрешният джогинг наистина е идеален за старт на деня, защото пречиства съзнанието още от най-ранни часове, зарежда ви с енергия и изцяло елиминира негативните мисли, останали от предния ден. 

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook