6 Правила за вечно приятелство
Публикувано от admin   В категория Приятели и училище   На дата 13.07.2015 в 10:54

Казват, че приятелите запълват празните места на отношенията и връзките с любимия или любимата, с колегите и дори с роднините. Както и да го погледнем – не можем да живеем без приятели просто защото така е устроена човешката психика. Индивидът изначало е социално същество, той търси контакти и общуване. Затова вместо да проваляте всяко следващо изградено от детството или след случайно запознанство приятелство, най-добре се вземете в ръце и започнете да бъдете истински верни и любими другари. Ето и шестте златни правила за вечно приятелство. 

  • Изслушвайте, а не само да говорите...

Хубаво е да споделяте, с което да покажете на човека срещу вас, че държите на него и му имате доверие. Но освен това за едно приятелство е и хубаво и вие самите да бъдете слушатели. Нали знаете – нещата винаги трябва да са балансирани, а между двама приятели не трябва да има доминиращ такъв. 

  • Помагайте в нужда

Да, точно така – в нужда! Защото за съжаление, някои хора са склонни да възприемат помощта като даденост и в един момент вашите отношения няма да са точно приятелски, а като дълг и вие винаги ще сте длъжни да се отзовавате...

  • Бъдете толерантни

Има неща, които може никога да на разберете в свой приятел. Така например, вие може да сте твърдо за брака, но вашата най-близка приятелка да предпочита връзката на семейни начала. Опитвайте се винаги да разберете гледната точка на отсрещната страна – може дори и да научите нещо полезно!

  • Прекарвайте заедно и лошото, и хубавото време!

Трябва задължително да сте на разположение не само когато приятел има рожден ден, но и когато има нужда да си поплачете или помълчите заедно...

  • Изразявайте чувствата си 

Не е изключено и вашите приятели да правят грешки понякога. Не ги преглъщайте, а ги коментирайте. Нещата в едно приятелство винаги трябва да са взаимни и еднопосочни!

  • Обичайте!

Това е най-важното правило и ако го спазвате дори да направите някоя грешка в горните, ще можете да си простите и да продължите напред!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook