5 Задължителни козметични продукта, които да си набавите за зимата
Публикувано от admin   В категория Козметика и хранене   На дата 22.11.2015 в 16:30

Зимата е сезон, който сериозно може да навреди на външния ви вид. Липсата на много витамини в организма, ниските температури и останалите неблагоприятни климатични условия биха могли да влошат състоянието на кожата, ноктите и косата, ако не вземем необходимите мерки. Знаем, че вие сте готови да направите каквото е нужно, за да запазите естествената си красота и затова днес ще ви покажем петте задължителни козметични продукта, които е препоръчително да си набавите за зимата. Вижте ги още сега!

Масла за коса. Тъй като есенният косопад сигурно е съсипал гъстата ви и здрава коса, сега е моментът да я възстановите. Запазете сегашния си шампоан и балсам, ако сте доволни от тях, защото не е добре да ги сменяте постоянно, но компенсирайте липсата на витамини и нужните стимуланти за косъма с органични масла. Най-добре е да се спрете на бадемово, рициново и олио от репей. Те са идеални не само за заздравяване на косъма, но и за регенериране на целия скалп, от който зависи и растежа на нова коса. Ако косопадът е прекалено силен, сдобийте се с конски шампоан и го ползвайте поне до Февруари месец. 

Ексфолиант за тялото. Мъртвите клетки по кожата на тялото през зимата са прекалено много и докато не ги елиминирате, тя ще бъде суха и изтощена. Възможни са и по-силни нежелани странични ефекти като екземи и раздразнения. За да не ви се случи всичко това, най-добре веднага си купете ексфолиант за тяло. Той е чудесен начин да възвърнете здравината и гладкото усещане по цялата си кожа. 

Крем за ръце. Ръцете силно и рязко започват да се напукват още от средата на есента , та чак до края на зимата. Това се дължи най-вече и предимно на вятъра. Кремът с високо съдържание на глицерин обаче ще запази ръцете ви меки, гладки и  достатъчно хидратирани, за да дарявате своите любими и близки хора с ласкаво и нежно докосване. 

Балсам за устни. Същото горе-долу се случва и с устните. От вятъра те се напукват, а при по-сериозни случаи дори и се покриват с херпеси. Това може да бъде избегнато, ако ползвате ежедневен балсам за устни с подхранващо и предпазващо действие. 

Силен хидратант за лице. Ако има и богато съдържание на кислород и матиращо действие, можете да продължавате да го носите без фон дьо тен и през зимата. През изминалите месеци тялото ви достатъчно добре се е запасило с витамини, но хидратацията е нужна през цялата година!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook