5 Причини да започнете да ядете морски дарове редовно от утре!
Публикувано от carnage89   В категория Козметика и хранене   На дата 21.03.2016 в 20:38

Морските дарове се водят деликатесна и не особено евтина храна, но в момента, в който разберете, колко полезна и благоприятна за визията и здравето ви е тя, ще промените мнението си. Нещо повече – ще започнете да ядете морски дарове все по-често, ще преоткриете вкусовите им качества, а защо не те да ви станат и любими. Все пак, морската храна се води изискана, а добрият вкус за храна е не по-малко обаятелен от добрата фигура и високия интелект. Ето нашите пет причини да започнете да ядете морски дарове редовно още от утре:

Споменахме фигурата и не можем да отречем, че морските дарове са изключително диетични и щадящи перфектните ви пропорции - Да, морските дарове се водят тежка храна, защото се обработват по-трудно от организма, но точно поради тази причина те се и ядат в малки количества. Истината е, че морските дарове са ниско калорични и изключително подходящи за диета и здравословен хранителен режим.

Богато съдържание на желязо - Когато сме на диета обаче основният риск за здравето ни става липсата на желязо поради силното ограничение на дадени храни и на тяхното количество. За щастие, ако си хапвате морски дарове от време на време, ще си го набавите по максимално най-полезния начин!

Съдействат за бързата обмяна на веществата - Учените са установили, че богатото съдържание на жизнено важни витамини и минерали като фосфор, витамин А, йод, калций, витамин D, витамин Е и много други спомагат за подсилване на метаболизма и за увеличаване на жизнените функции на някои органи – включително на очите, сърцето, мозъка и нервната система.

Основното лекарство за щитовидната жлеза - Сигурно, все по-често чувате за болести на щитовидната жлеза около вас и това наистина е един от здравните бичове на 21 век. Ако обаче редовно консумирате морски дарове, можете да бъдете сигурни, че ще предпазите щитовидната жлеза от редица заболявания и аномалии, превърнали се в доста често срещани случаи напоследък.

Естествен източник на така ценните омега-3 и омега-6 ненаситените мастни киселини - Едва ли има някой сред вас, който не е чувал за тези полезни мастни киселини. Знаете обаче повече от добре, че те се съдържат в много малко хранителни продукти и затова най-често си ги набавяме под формата на хранителна добавка. В същото време, не забравяйте, че именно морските дарове са най-добрият естествен източник на омега-3 и омега-6 ненаситените мастни киселини, т.е. те са по-добрия вариант от това да консумирате химии.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook