5 Начина да си похапвате сладко, без да качвате много килограми!
Публикувано от carnage89   В категория Здраве и спорт   На дата 21.03.2016 в 14:58

Всички ние обичаме да си похапваме сладичко, но когато става въпрос за диети и здравословни хранителни режими, жените са тези, които имат проблем с него. Те сякаш са с по-слаби ангели в устояването на сладкиши и шоколади. Затова и най-често, основната грешка на една дама в опита й да отслабне е подценяването на ролята на сладкото в диетата. Все пак, не си мислете, че всички жени, които имат стройна фигура, не успяват да си хапнат и нещо сладичко. Те го правят, но с определени условия, така че да надвият калориите и да не допуснат кой знае какви мазнини да се залепят по тялото им. Ето, че и вие можете да бъдете слаби, но да ядете сладко. Как да стане това ли? Вижте пет начина да си похапвате сладко, без да качвате много килограми сега:

Яжте рано сутрин - Когато нямате време за здравословна закуска рано сутрин или просто ако сте от хората, които често се успиват и закъсняват за работа или училище, заложете на сладкото. Сутрин можете да си хапнете парче торта или друг десерт и после да не съжалявате през целия ден. Така или иначе, най-често това, което се консумира до 12 часа на обяд, най-често се изразходва като необходима енергия през деня, когато имаме сума ти работа да свършим.

Комбинирайте сладкото с плодове - Колкото повече плодове има във вашия любим сладкиш, толкова по-добре за фигурата ви. Да, може и да погълнете няколко допълнителни калории, но благодарение на съставките – витамини и минерали – съдържащи се в плодовете, всичко от вашия десерт ще се смели и преработи по-лесно. А в крайна сметка единият от проблемите на сладкото е не толкова високата му енергийна стойност, колкото невъзможността за бързата преработка от организма.

Заложете на „полезно“ сладко - Този термин е малко условен, но в него има и известна доза истина. Под полезно сладко имаме на предвид десерти с полезни съставки или такива, които са щадящи за организма. Опитайте с няколко блокчета черен шоколад – мощен антиоксидант и силен стимулатор за метаболизма – всеки път, когато усетите неистов глад за сладко!

Карайте на схемата с отслабване с така наречения „чийт дей“ - Чийт дей – от cheat day на английски – означава в превод ден за прецакване, за послъгване. Използва се в много популярни холивудски диети и позволява на отслабващите дами след силно ограничаване в храната през цялата седмица да си хапнат и нещо забранено, каквото е и сладкото.

Компенсирайте с по-интензивна тренировка - Казват, че в залата трябва да се заседим толкова, колкото сме прегришили през деня – с калорични храни и сладкарски изделия. Ако прегрешите и вие, просто увеличете престоя си във фитнеса, за да не изпитвате угризения на съвестта!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook