4 Идеи за забавление в Амстердам
Публикувано от carnage89   В категория Любопитно и забавно   На дата 25.04.2016 в 19:29

Идеята да посетим Амстердам за младите винаги се свързва с атрактивните Червени фенери, с разнообразните и целогодишно провежданите партита, спейс кексчета и т.н. Но освен по кофи шоповете, в холандската столица можете да ходите и на много други места и повярвайте ни, ще се забавлявате не по-малко, а и ще опитате нещо ново, ще научите нещо. Специално за вас, туристите с предразсъдъци и тези, които досега са ходили само по класическите сборища за туристически атракции по света, подготвихме 4 оригинални идеи за забавление в Амстердам, за които може и да не сте се сещали или чували дори. Ето ги и тях:

Кулинарна разходка - Знаете ли, че Амстердам е една от най-вкусните столици в Европа? Тук, на всяка крачка по централните улици има специални магазини, в които се продават типични за страната сирена и кашкавали. Най-често, на врата ви посрещат директно с дегустация, така че дори не е нужно да купувате нищо. Няма как да пропуснете магазините за холандски сирена, витрините им винаги са отрупани с огромни пити – най-често, кашкавал гауда. В допълнение, не са малко и сладкарниците. Те приличат на луксозни барове отвън, но отвътре са истински рай за любителите на десертите – гофрети, вафли, кексове, шоколад и т.н. 

Разходка из града за бързащите - За съжаление, не всяка екскурзия е толкова бърза, колкото искаме тя да бъде и понякога не ни стига времето да разгледаме всичко интересно, града с неговите улици и типични жилищни квартали. Не е нужно, а и не трябва да се отказвате обаче от архитектурата на Амстердам. О, тя си заслужава да бъде видяна. Направете го с разходка на корабче из целия град – само за 20 евро и то за целия ден! 

Придържаме се до канала - Вървейки непосредствено до канала, ще намерите всички забавления, от които се нуждае вашата ваканция. На първо място, ще видите обособени паркови места за младежите, където те сами ще ви поканят да поиграете на някоя от странните им места. Тук са и местата с най-много колелета, а такава снимка просто няма как да не си направите! По канала се намират и класическите ресторанти с местна кухня, а също така много други атракции, за които ще се удивите!

Един ден в библиотеката! - Тук можете да проседите цял ден – никой нищо няма да ви каже, а и няма да ви омръзне. Ако огладнеете, се качвате на покрива, където има кафе с платена шведска маса и уникална гледка към целия град. В библиотеката можете да седнете сред интерактивния й интериор, за да почетете, да се пробвате на някой музикален инструмент на втория етаж, да седите на компютъра, да влезете в някоя зала за обучение, където прожектират филм! Всичко това е безплатно!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook