#1 2011-06-22 18:59:30

PiinkAngel
Member
From: Sf
Registered: 2010-11-23

Re: Как да ги накарам?

Здравейте! От малка обичам животните и израснах с такива, било то бездомни или не. Родителите ми не обичат животни, но от както се помня нося вкъщи ранени животинки или се опитвам да помагам за бездомните. Помня, че сме гледали ранен гълъб, 2 костенурки (които пуснахме на свобода после), охлюви, птички и други дребни животинки. Преди 5 години донесох бебе коте, което някак си се съгласиха да гледаме, защото милото беше в ужасно състояние и наистина се нуждаеше от помощ. Година след това се появи и още един четирикрак- куче. От близо 2 години осъзнах какво значи истинска помощ на бездомните и дори нашите да не позволяват гледам да се занимавам и да помагам. Миналата година успешно задомих кученце, тази година разбих стена на банка (заедно с още 3ма доброволци), за да измъкна зазидано коте, което за жалост не успя да оцелее, ако имаме излишна храна (наскоро спечелихме от един конкурс нисък клас гранули) я дарявам, водя за кастрация бездомни котки и кучета, сега търся дом за един бездомник и общо взето да помагам ми харесва. Проблемът е родителите ми, защото не ме подкрепят, а това ми е пречка в момента. Искам да стана доброволец в АРС (Анимал рескю софия), но те не ми дават, защото веднъж бяхме там (кастрация на кучето ни) и според тях съм щяла да се разболея от нещо, било като обор и тн... Нормално е да мирише, защото все пак там има 500 кучета и приютът се стопанисва от доброволци. Та  не мога да ги убедя да подпишат, че са съгласни да ходя и да помагам. Те знаят, че няма да спра, но защо просто не ме пуснат? Много деца ходят и помагат. Доста се отклоних от темата и ще се радвам ако някой го изчете цялото. Може и да съм на 13, но вече съм се сбъскала с човешката жестокост, последиците и реалността. За повечето деца на моята възраст домашният любимец е само за гушкане, но аз съм го отгледала от малък (кучето), аз съм си го водила на вет ако ма проблем, през всичко сме преминали двамата и съм наясно какво е да се грижиш за куче. Знам и за положението на бездомниците по улиците, защото малко деца знаят ползите от кастрацията и защо трябва да се помага. Защото да помагаш значи емоция, труд, болка , сълзи , безсъние, непосилна умора,време, енергия ... Да помагаш означава да обичаш , да раздаваш любов, да даваш по една частичка от сърцето си на всяко животинче! Знам, че много ще ми се изсмеят или ще кажат, че нашите са прави и ще помоля да си спестят коментара. Просто искам да намеря начин да помагам, но не знам как да убедя нашите. Ако им кажа всичко това ще се засмеят и няма да го приемат на сериозно. А и винаги се упраждават, че било далече, преди че е трябвало да уча и тн...

П.п. Мерси за отделеното внимание!

Красиво коте търси дом!
http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=224&t=15145

#2 2011-06-22 19:24:47

SweetY =] KittY
Stay Strong.
From: L.A., baby
Registered: 2010-04-08

Прочетох цялото и се радвам, че има такива хора. Аз също обожавам животните, но не мога да им помагам.. Отново родители.. Но много искам да се грижа за една куче например или котка.  smile Браво!

[list=*]
[*] Never give up on
someone you can't go a day
without thinking about..
[/*]
[/list]

[img]http://dl.glitter-graphics.net/pub/263/263171lxlble1hnk.gif[/img]

#3 2011-06-22 19:26:08

xXx_yOur_gurL_xXx
Member
From: Стара Загора
Registered: 2010-12-31

Кажи и им,че това е нещо което обичаш да правиш още от малка и няма да се откажеш лесно,че вече си голяма и знаеш какво искаш наистина.И да е далече пак може да стигнеш с автобус или някой да те закара..а и това не ти преди да учиш.

http://ask.fm/JDxahax
[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m7k4mjzP441rxijbio1_400.gif[/img]

#4 2011-06-22 19:27:03

rosi15
I want to be your obsession
From: Somewhere only we know <3
Registered: 2009-12-15

Прочетох го цялото и с гордост ти казнам едно голямо БРАВО !
Това е толкова хубаво, че имаш желание да помагаш! Въпроса е родителите ти..Хм..Защо просто не седнеш заедно с тях и не им обясниш, че това е важно за теб?Просто им кажи, че обичаш животните.Правиш нещо ПОЛЕЗНО, а не да се скатавашш навън например..Прави са за болестите, но се съмнявам ако всички са прегледани.Имаш голяма смелост и това е много добре. (: Успех, дано се съгласят!Ще се радвам за теб!

[img]http://28.media.tumblr.com/tumblr_m0k08sFdaX1qj73e2o1_500.gif[/img]

#5 2011-06-22 19:28:32

xnekfonikfox
Member
Registered: 2010-06-28
Website

Възхищавам ти се. Може би си мислят, че това е накаква прищавка. До време и ще ти мине. Родителите ми предимно заради това не ми позволяват някои неща. Но мисля, че си им доказала , че не е просто нещо до време, а е това което обичаш да правиш. Нормално е също и да не ти позволяват заради болестите. Постави се на тяхно място, би ли позволила на детето си да се занимава с нещо, което по един или друг начин е опасно? Сега е лято, няма училище и няма да се налага да учиш. Докажи им, че могат да разчитат на теб за това и, че поемаш отговорност един вид. Също и, че дори и да не ти позволят това няма да те спре да помагаш на животните по какъвто и да е начин. Много успех ти пожелавам! hug

"Great loves? Maybe one, if you're lucky."

#6 2011-06-22 19:33:18

waniinkka*
Member
From: ** някъде извън реалноста [yea
Registered: 2010-08-08

Страшно много обичам всякакви животинки.(h) И аз мисля като теб, че НЕ трябва само да се оплакваме от бездомните животни, а ДА се опитаме да им помогнем с каквото можем. А относно родителите ти те искат най-доброто за теб за това НЕ те и пускат. Просто не знам с какво друго мога да ти помогна.ДАНО ДА УСПЕЕШ ДА ГИ УБЕДИШ! УСПЕХ!!!(sun)
П.С Мечтата ми е да си имам собствен приют за всякакви животинки.  chuckle   

[img]http://prikachi.com/images/154/5202154Q.gif[/img]

#7 2011-06-22 19:43:19

summer.time
Member
Registered: 2009-07-17

Аз също ти се възхищавам, много е хубаво това което правиш и аз много искам да помагам, ама тука никога не съм виждала бездомно животно (може да ви звучи като шега но е истина) иначе с радост бих помогнала, въпреки че родителите ми няма да ми дадат...  smile Но аз до някаква степен подкрепям родителите ти, все пак те искат ти да си добре, не ме разбирай погрешно, не знам как е в този приют или каквото там е, но ако наистина е мръсно и мислиш че може да е заразно, по добре послушай вашите все пак това е здравето ти, ако пък мислиш че не е "заразно" то тогава просто поговори с тях кажи им това което каза на нас и кажи им че ще е по добре да помагаш в този приют от колкото да чупиш банки за да помагаш  chuckle И те ще те пуснат, не може да не те пуснат smile И не се отказвай от това което правиш, явно много ти харесва да помагаш, хора като теб са на изчезване hug

#8 2011-06-22 19:51:25

girlcheto
Member
From: New Yorkk ;pp
Registered: 2009-01-10

НЕ трябва само да се оплакваме от бездомните животни, а ДА се опитаме да им помогнем с каквото можем.

Хората закачат бездомните и ги бият, а когато кучетата го направят, хората започват да се оплакват насам и натам..

По темата: Събери ги двамата, седнете на една маса и започни да им говорип, че много обичаш животните и не можеш да ги гледаш как страдат. Състрадателен човек си. Попитай ги как ще се почувстват, ако видят някое малко котенце, което примерно е със счупено краче и търси майка си? Попитай ги дали няма да му помогнат. ( На мен ми се случи, но се оказа глухо котето и си остана вкъщи )
Кажи им, че това е като хоби. Попитай ги дали предпочитат да си доброволка там или да се разкарваш по улиците, да пушиш или да вземаш наркотици?
От друга страна радвай се, че родителите ти са загрижен за теб. Някои родители дори внимание не обръщат на децата си.

И на мен ми се е случвало да вземам улични животни вкъщи / предимно котки / ии сега двора е пълен с котки. Дори съседите ми убиха 1 angry , а другото го уцелиха в крака / добре, че поне то оцеля /  :]

Желая ти УСПЕХ!!

Реален свят .. реални хора с нереално самочувствие..

Убиецът от град Хевън <--- първата ми история

#9 2011-06-22 20:05:50

Miss_Nightmare
Member
From: In the hell
Registered: 2010-05-13

Няма такова нещо като да убедиш родителите си за нещо в което не вярват.При моите е най-добре да ги изправиш пред свършен факт така си направих,татуировката,така им казах,че пуша и така стана и с пиърсинга ми...общо взето първо го правя и после им казвам пък каквото ще да става.Ако можеш да фалшифицираш подписа им или измисли някаква алтернатива.Предложи да ти дадът пробен период примерно да те запишат за месец или два да видят те как ще се отрази на училището и т.н и дали на теб ще ти хареса.Остави ги да свикнат с идеята че ще ходиш.дръж се примерно докато трае пробния период и може и да стане.
Желая ти успех.

#10 2011-06-22 20:16:57

Breath Of Passion
Bitchy mod
From: In his mind..
Registered: 2008-12-26

Няма такова нещо като да убедиш родителите си за нещо в което не вярват.При моите е най-добре да ги изправиш пред свършен факт така си направих,татуировката,така им казах,че пуша и така стана и с пиърсинга ми...общо взето първо го правя и после им казвам пък каквото ще да става.Ако можеш да фалшифицираш подписа им или измисли някаква алтернатива.Предложи да ти дадът пробен период примерно да те запишат за месец или два да видят те как ще се отрази на училището и т.н и дали на теб ще ти хареса.Остави ги да свикнат с идеята че ще ходиш.дръж се примерно докато трае пробния период и може и да стане.
Желая ти успех.

Ъъъъ тя е на 13.Прекалено е малка, за да ги поставя пред свършени факти.А и ако разберат, че е фалшифицирала подписите им, ще се ядосат още повече и въобще няма да и позволят.

Според мен трябва да им обясниш, че не е просто прищявка и да им докажеш, че е наистина важно за теб.По принцип(поне при мен така беше), когато исках нещо и не ми позволяваха, започвах всеки ден да повтарям по 100пъти, че много го искам, почвах да изброявам плюсовете и в определен момент на наще им писваше и ми позволяваха.Успех ти пожелавам.И едно голямо БРАВО! smile  clap

Those who talk behind your back are behind you for a reason!

Джордже Балашевич

#11 2011-06-23 08:46:16

PiinkAngel
Member
From: Sf
Registered: 2010-11-23

Не вярвах, че толкова хора ще ме разберат. hug 
Не искам да правя нещо, за което родителите ми не знаят, защото ще ми се карат после и изобщо няма да ме пуснат. Съюо приютът е далече (извън София) и се стига само с 1 автобус, който дори не знам от къде се хваща. Просто ако ме хванат ще ми изгубят доверие напълно.
То проблемът е, че винаги ми угаждат и ми е някак си неудобно да ги моля постоянно, защото каквото съм искала съм го получила. Ще говоря с майка ми, защото тя ще се навие по- лесно и вече сме говорили няколко пъти. То проблемът е, че само се оправдават колко далече било и че цяла събира/ неделя им отивало да ме возят.

Красиво коте търси дом!
http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=224&t=15145

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook