- Index
- » Блог
- » ЧРД, Капризен!
#1 2009-06-23 22:40:08
- admin
- Администратор
- Registered: 2008-06-15
Re: ЧРД, Капризен!
Здравейте, скъпи приятели!
Незнайно как, неусетно, мина 1 годинка. 1 годинка от създаването на Капризен! А сякаш беше вчера, когато този сайт видя бял свят ..
Честно казано и в най-смелите си мечти не съм предполагал, че сайта ще има такъв успех, и че ще пиша подобна тема след 1 година, но ето на - всичко това се случи, и продължава да се случва, благодарение на всички вас!
През главата ми минават спомени за първия дизайн, с който Капризен се сдоби. И, повярвайте ми, не беше най-хубавото нещо, което съм сътворявал , но въпреки това ми беше скъп. Мина се време, сайта припечели някаква скромна посещаемост - предимно от минаващи-и-заминаващи потребители, озовали се незнайно как в сайта - беше време за нов външнен вид. Мдамм, това беше втората "кожа" на сайта. Много от вас може би си я спомнят - и тя, както и първата, не беше първа хубост, но все пак вършеше работа.
И така, един слънчев ден (или нощ, не помня :p), ровейки се из сайтовете за видео споделяне, се натъкнах на едно от онези любителски клипчета, съдържащи, сменящи се на фона на някаква музика, снимки, сещате се. За мое голямо учудване снимките бяха от .. не можете да се сетите откъде .. точно така - Капризен. Тогава си дадох сметка, че може би първоначалната идея, за "скромно сайтче със снимчици", би могла да има и по-голям успех, но за това бе нужно .. какво? Мдамммм - нов дизайн, трети по ред! Но този път исках да е нещо грандиозно, нещо, което да радва окото всеки ден, когато посетиш сайта. Не помня в колко фирми за уеб дизайн пратих запитване за изготвяне на оферта за редизайн на сайта, но бяха доста. В крайна сметка нито едно от тях не ми бе по джоба (да бъдем честни, все пак - не съм милионер
) и така, реших отново да тествам дизайнерските си умения. Резултатът .. резултатът виждате в момента! Вече в продължение на близо половин година. Не съм по хвалбите, повярвайте ми, но когато пуснах новия дизайн, бях на седмото небе - наистина бях доволен от себе си и свършената работа.
Сайта имаше както хубави(висока посещаемост), така и лоши(липса на средства за заплащане на сървъра), а също и критични моменти (z1p0, kingsize_ofanziva и редовните потребители(съжалявам, че не изброявам - много сте) може би си спомнят периода, в който сайта зареждаше по цели минути). В един момент дори сървъра стана толкова скъп (колкото е и в момента), че нещата отиваха към спиране на сайта. Като отчаян ход добавих функция за гласуване със SMS за снимките в сайта, като приходите щяха да отидат за сървъра, разбира се, но всичко това бе посрещнато с доста негативни изказвания и неволи и в крайна сметка премахнах тази "екстра". Не помня как, но закрепих някак нещата след това.
Но както казах добрите моменти не отстъпваха на лошите и тенденцията се запазва!
Бил искал да направя обзор на изминалите и предстоящи събития за сайта(точно така - ще има още).
За период от 1 година сайта:
- смени 3 дизайна
- смени 2 водни знака (щампи с логото Капризен на всяка снимка)
- смени 3 хостинг плана и 2 сървъра
- се сдоби със 180 000 снимки, 48 580 мнения във форума и 13 878 коментара
- се сдоби със стотици редове код на ядрото и дизайните
- привлече над 4000 посещения на ден, ежедневно!
- стана един от популярните източници на снимки, картинки и аватари
- привлече десетки хиляди потребители (към момента са близо 40 000)!
Какво предстои:
- подобряване на функционалността
- повече екстри и функции
- обогатяване на снимковия и форумния архив
- игри с награди (и то до седмица)
- 2-ри рожден ден
За тази 1 година успяхме да създадем едно малко общество, споделящо снимки, мнения, новини, лично творчество, свои разкази, признания и истории, музикални предпочитания и още какво ли не. И се надявам това общество да продължава да расте със същите темпове, с които и до сега (ежедневно се регистрират над 100 нови потребителя)! С други думи - Капризен е скромен проект, обединяващ идеите на няколко добре известни, големи български сайта, като perfekten.com, teenproblem.net, slava.bg, vbox7.com и още и още, като, разбира се, не се опитва по никакъв начин да се мери с тях по популярност (за сега)(nod)!
През цялото това време нищо нямаше да е това, което е в момента, без подкрепата на Поли, неуморната работа на Мими и, разбира се, на вас! Защото в крайна сметка всичко е за вас!
Вълнуват ме вашите препоръки, критики, въпроси, предложения - всичко, стига да е полезно за останалите потребители и за доброто на сайта. Правете това, за което е предвиден Капризен - споделяйте!
Поздрави
Искрено ваш, Администратор
Пиша дълги и трудноразбираеми изречения!
Извинявам се!
#2 2009-06-23 22:58:40
- mimety_1
- Member
- From: in y0ur DrEaMs
- Registered: 2008-10-26
Честит Рожден Ден на най-якия саит за картинки аватари КАПРИЗЕН да продължава да се развива и всичко най най
(^)
[img]http://www.cosmopolitan.bg/lines/tickers/72421_14351.png[/img] ..... Аз сЪм едн0 так0ва .. хем д0бричк0,хем зличк0 .. хем сери0зничк0,хем лудичк0.. хем реалничк0,хем виртуалничк0.. 0ргиналничк0 и мн0г0 специалничк0 ! .... ..
#3 2009-06-24 05:30:39
- Tigarcheto
- Member
- Registered: 2009-01-24
4РД :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:* тва е най - якия саит!!!!
#4 2009-06-24 06:32:19
- ge64eto_92
- Предупреден(а) за изгонване
- Registered: 2008-12-13
Честит Рожден Ден на най-якия саит за картинки аватари КАПРИЗЕН
да продължава да се развива и всичко най най
(^)
(y) (^)
Зелена магия
[img]http://i42.tinypic.com/wb2lv8.gif[/img]
#5 2009-06-24 08:09:30
Честит рожден ден. Това е най якия сайт!
Да продължава да се развива все така
[img]http://prikachi.com/images/782/2619782N.gif[/img]
[img]http://img.userbarz.com/162/32292.png[/img]
#6 2009-06-24 08:14:23
- didencetooooo
- Member
- Registered: 2009-05-25
(^) (^) (^) (^) (^) ЧРД (^) (^) (^) (^) (^)
всичко най-добро (^) (^)
[img]http://prikachi.com/images/813/2262813R.jpg[/img]
#7 2009-06-24 08:53:47
- lovely1
- Member
- Registered: 2009-03-17
Честит Рожден Ден на най-якия саит за картинки аватари КАПРИЗЕН
да продължава да се развива и всичко най най
(^)
(y)
(^)
(^)
(y)
#8 2009-06-24 09:07:51
- gboy
- Member
- From: София
- Registered: 2008-07-08
ем Чрд тогавааа
[img]http://i39.tinypic.com/acei4o.jpg[/img]
#9 2009-06-24 09:15:16
- Black Berry
- Изгонен(а)
- Registered: 2009-01-02
O, да само z1p0 и kingsize_ofanziva пф. |-(
#10 2009-06-24 09:37:52
- anity_kiss
- Member
- Registered: 2009-02-07
(^) (^) (^) (^) (^) ЧРД (^) (^) (^) (^) (^)
![]()
![]()
![]()
всичко най-добро (^) (^)
#11 2009-06-24 11:20:41
- vikatavili12
- Member
- Registered: 2009-03-30
Честит рожден ден.
Това е най якия сайт!
![]()
![]()
![]()
ЧРД и от мен
#12 2009-06-24 11:37:33
- PoLLy
- Member
- From: Шоколандия
- Registered: 2008-06-24
... и както винаги му пожелавам на мъжа ми - повече уникални посещения
#13 2009-06-24 12:14:17
- krisinkka
- Member
- Registered: 2009-04-24
Здравейте, скъпи приятели!
Незнайно как, неусетно, мина 1 годинка. 1 годинка от създаването на Капризен! А сякаш беше вчера, когато този сайт видя бял свят ..
Честно казано и в най-смелите си мечти не съм предполагал, че сайта ще има такъв успех, и че ще пиша подобна тема след 1 година, но ето на - всичко това се случи, и продължава да се случва, благодарение на всички вас!
През главата ми минават спомени за първия дизайн, с който Капризен се сдоби. И, повярвайте ми, не беше най-хубавото нещо, което съм сътворявал
, но въпреки това ми беше скъп. Мина се време, сайта припечели някаква скромна посещаемост - предимно от минаващи-и-заминаващи потребители, озовали се незнайно как в сайта - беше време за нов външнен вид. Мдамм, това беше втората "кожа" на сайта. Много от вас може би си я спомнят - и тя, както и първата, не беше първа хубост, но все пак вършеше работа.
И така, един слънчев ден (или нощ, не помня :p), ровейки се из сайтовете за видео споделяне, се натъкнах на едно от онези любителски клипчета, съдържащи, сменящи се на фона на някаква музика, снимки, сещате се. За мое голямо учудване снимките бяха от .. не можете да се сетите откъде
.. точно така - Капризен. Тогава си дадох сметка, че може би първоначалната идея, за "скромно сайтче със снимчици", би могла да има и по-голям успех, но за това бе нужно .. какво? Мдамммм - нов дизайн, трети по ред! Но този път исках да е нещо грандиозно, нещо, което да радва окото всеки ден, когато посетиш сайта. Не помня в колко фирми за уеб дизайн пратих запитване за изготвяне на оферта за редизайн на сайта, но бяха доста. В крайна сметка нито едно от тях не ми бе по джоба (да бъдем честни, все пак - не съм милионер
) и така, реших отново да тествам дизайнерските си умения. Резултатът .. резултатът виждате в момента! Вече в продължение на близо половин година. Не съм по хвалбите, повярвайте ми, но когато пуснах новия дизайн, бях на седмото небе - наистина бях доволен от себе си и свършената работа.
Сайта имаше както хубави(висока посещаемост), така и лоши(липса на средства за заплащане на сървъра), а също и критични моменти (z1p0, kingsize_ofanziva и редовните потребители(съжалявам, че не изброявам - много сте) може би си спомнят периода, в който сайта зареждаше по цели минути). В един момент дори сървъра стана толкова скъп (колкото е и в момента), че нещата отиваха към спиране на сайта. Като отчаян ход добавих функция за гласуване със SMS за снимките в сайта, като приходите щяха да отидат за сървъра, разбира се, но всичко това бе посрещнато с доста негативни изказвания и неволи и в крайна сметка премахнах тази "екстра". Не помня как, но закрепих някак нещата след това.
Но както казах добрите моменти не отстъпваха на лошите и тенденцията се запазва!
Бил искал да направя обзор на изминалите и предстоящи събития за сайта(точно така - ще има още).
За период от 1 година сайта:
- смени 3 дизайна
- смени 2 водни знака (щампи с логото Капризен на всяка снимка)
- смени 3 хостинг плана и 2 сървъра
- се сдоби със 180 000 снимки, 48 580 мнения във форума и 13 878 коментара
- се сдоби със стотици редове код на ядрото и дизайните
- привлече над 4000 посещения на ден, ежедневно!
- стана един от популярните източници на снимки, картинки и аватари
- привлече десетки хиляди потребители (към момента са близо 40 000)!Какво предстои:
- подобряване на функционалността
- повече екстри и функции
- обогатяване на снимковия и форумния архив
- игри с награди (и то до седмица)
- 2-ри рожден денЗа тази 1 година успяхме да създадем едно малко общество, споделящо снимки, мнения, новини, лично творчество, свои разкази, признания и истории, музикални предпочитания и още какво ли не. И се надявам това общество да продължава да расте със същите темпове, с които и до сега (ежедневно се регистрират над 100 нови потребителя)! С други думи - Капризен е скромен проект, обединяващ идеите на няколко добре известни, големи български сайта, като perfekten.com, teenproblem.net, slava.bg, vbox7.com и още и още, като, разбира се, не се опитва по никакъв начин да се мери с тях по популярност (за сега)(nod)!
През цялото това време нищо нямаше да е това, което е в момента, без подкрепата на Поли, неуморната работа на Мими и, разбира се, на вас! Защото в крайна сметка всичко е за вас!
Вълнуват ме вашите препоръки, критики, въпроси, предложения - всичко, стига да е полезно за останалите потребители и за доброто на сайта. Правете това, за което е предвиден Капризен - споделяйте!Поздрави
Искрено ваш, Администратор
ЕВАЛА !!!!!!! И Ч.Р.Д. на сайта...честно казано мен ме кефи повече от перфектен и тия глупости! Не знам за вас ;P
I dont want another beautiful face..
i want you and your beautiful soul ..[!] [!][!]..
#14 2009-06-24 13:16:14
Честит рожден ден.
Това е най якия сайт!
![]()
![]()
![]()
#15 2009-06-24 13:26:52
- strang3ra
- Капризен простак
- From: България
- Registered: 2008-10-16
Ай и от мен ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!И да..хах... надявам се да има и 2-ри рожден ден
#16 2009-06-24 13:40:00
- mi6e_91
- Member
- Registered: 2008-11-02
Честит Рожден Ден на любимият ни сайт за картинки (и не само :p )!
Пожелавам още по-голямо и успешно развитие, разбира се и с наша помощ Надявам се да привлече още много потребители, които да останат доволни от сайта и страхотните админи
От сила имате нужда само ако искате да нараните някого. За всичко останало ви е необходима само любов!
#17 2009-06-24 13:48:35
- just_jt
- Member
- From: French Polynesia
- Registered: 2009-01-14
Пожелавам още по-голямо и успешно развитие, разбира се и с наша помощНадявам се да привлече още много потребители, които да останат доволни от сайта и страхотните админи
(f)
Би могъл да се откажеш от живота, който си планирал, за да имаш живота, който те чака.
#18 2009-06-24 14:42:58
- kaaatiiiqqq
- Member
- From: 64th street.
- Registered: 2009-01-03
Честит Рожден Ден
Искам да пожелая на сайта и навсички ,които са часто от него дапродължават да го обновяват и да продължава да става вес по известен(nod).Дано другата година пак да си пожелаем същото даже и малко повече (^)
Happy birthday to you,
Happy birthday to you,
Happy birthday dear Kaprizen
Happy birthday to you
(^)
Yup
#19 2009-06-24 15:05:34
- keminka
- Summer Beauty
- From: Варна~town
- Registered: 2008-11-19
Честит рожден ден и от мен наистина обедена съм че това е най-якия български сайт за картинки няма втори За приятелите наши нека вдигнем тежки чаши и отпием глътка вино. Нека зло да ни збрави, да сме живи, да сме здрави и живеем сто години. ... (d) наздараве
#20 2009-06-24 15:35:48
- nastinkaA
- Member
- Registered: 2009-01-02
ЧРД и 0т мен
#21 2009-06-24 16:22:03
- vip_princesa
- Member
- From: ПЕРНИК
- Registered: 2009-04-25
Пожелавам още по-голямо и успешно развитие, разбира се и с наша помощНадявам се да привлече още много потребители, които да останат доволни от сайта и страхотните админи
(^) ЧРД
Will stay forever in my heart I love you
#22 2009-06-24 17:50:14
- _Sladka_
- Member
- From: Ispaniq
- Registered: 2008-10-30
Ехее... браво бе 1 годинка, желая на сайта да продължава да се развива все повече и все повече потребители да има, да продължава да ни радва и дано има и втори рожден ден... много късмет във всичко защото гледам имало е и доста трудности и дано за напред да няма и сичко да върви гладко.
(^) (d)
Наздраве на всички !
#23 2009-06-24 18:42:55
- the_mistress
- Member
- From: София
- Registered: 2009-01-30
чРД на най-добрия сайт! (^)
BE YouRSelF, BE YouR OwN FeeLingS, BE WilD, BE YoUnG, BE FreE ForEveR. Be FresH AnD BeaTifuL, BE SweeT AnD SenSuaL, BE YouR DreamS, JusT BE YoU!
#24 2009-06-24 19:09:59
- kingsize_ofanziva
- kingsize
- From: Някъде там
- Registered: 2009-03-09
- Website
Честно да ви кажа,когато вляза в сайта се чувствам като у дома си,което много ми допада. А за това допринасят страхотния екип на сайта Ви (който винаги се справя с критичните ситуации и т.н.) , а също и готините потребители,които са готови да помогнат на всички и са супер толерантни
Сайта наистина постигна призванието КАПРИЗЕН,защото всяко желание на капризните потребители бива преглеждано и не остава без отговор.
Желая Ви не 2 , а 200 годинки още
(^) (^) (^) (d) (d) (d)
Я, едно ангелче с крилца още мърда...ПРАС и то
умря...хахаха...
Да ви имам мониторно , процесорната , клавиатурно , мишкова , скайп любов !!
#25 2009-06-24 19:16:07
Честно да ви кажа,когато вляза в сайта се чувствам като у дома си,което много ми допада. А за това допринасят страхотния екип на сайта Ви (който винаги се справя с критичните ситуации и т.н.) , а също и готините потребители,които са готови да помогнат на всички и са супер толерантни
Сайта наистина постигна призванието КАПРИЗЕН,защото всяко желание на капризните потребители бива преглеждано и не остава без отговор.
Желая Ви не 2 , а 200 годинки още![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(^) (^) (^) (d) (d) (d)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()