Pages: 1
#1 2010-01-02 08:41:07
- weschy.xD
- Изгонен(а)
- Registered: 2009-06-21
Re: Акнето е наследствено?
Акнето е едно много неприятно кожно заболяване, от което страдат еднакво и мъже, и жени. Най-често го свързваме в пубертета, но всъщност то засяга милиони хора между 12 и 40 години. Много са причините за появата на заболяването и не на последно място роля играе наследствеността.
Акнето се развива в порите и мастните жлези на кожата. В порите се образува кератин, който се натрупва и запушва отворите. Мастните жлези продължават да функционират и да произвеждат мазнина. В кожата се развива бактерия /пропионибактериум акнес/, която процъфтява в условията на запушване и натрупване на мазнина. При жените акнето много често е свързано в предменструални симптоми. Механичното дразнене на кожата също може да бъде причина за появата на заболяването.
Всеки човек е специфично чувствителен към различните козметични продукти за лечение на акнето. Медицинската козметика вече предлага уникални решения за мазна и склонна към акне кожа, които тинейджърите добре познават. Продават се сапуни, които съдържат салицилова и млечна киселина, създадени специално за лечението на възпалението и за намаляване на омазняването. Сапунът не изсушава кожата, а я почиства в дълбочина и я оставя приятно хидратирана и чиста.
На пазара се намират и почистващи лосиони предназначени за мазна и проблемна кожа, които съдържат специална антибактериална съставка, която унищожава бактериите и предотвратява възпалението. Лосионите са подходящи за ежедневна употреба.
Активните лосиони пък много бързо спират възпалението, унищожават бактерията причинител и регулират мастната секреция.
Специално за мазна кожа е разработен ексфолиращ тоник с гликолова и азелаинова киселина. Прилага се за свиване на порите, намаляване на омазняването, нежно излющване на мъртвите клетки и разкриване на нова и чиста кожа.
Всички тези козметични продукти могат да се намерят по аптеките.
Много важно е да се знае също така, че при появата на акне трябва да се внимава в подбора на храните, които се консумират /напр. шоколад/, затова не е зле да се отиде при специалист, който да предпише подходяща диета.
#2 2010-01-02 11:47:44
- Ispaneca
- Member
- From: Испания
- Registered: 2009-10-10
Много гадна болест.Горчиви спомени и белези имам тази отврат...
Сам срещу ВСИЧКИ!
#3 2010-01-02 16:45:38
- polkata15
- Member
- From: pleven
- Registered: 2009-12-27
ами наистина е кофти и трудно се маха,но пък се надявам един ден...да стане чудо
вярвай в чудеса!
#4 2010-01-02 17:32:45
- Black Diamond
- Member
- From: Пловдuв
- Registered: 2008-11-28
Акнето, при някои повече, при други не чак толкова, просто трябва да се изкара. През пубертета е напълно нормално от развитието на половите органи! Ако проблема не намалее е нужно да се посъветваме с дерматолог .
"Жените, които се стремят да бъдат равни с мъжете, не са достатъчно амбициозни."
Мерилин Монро
#5 2010-02-15 13:25:13
- barbie5
- Member
- From: Стара Загора
- Registered: 2009-07-25
При всеки е различно
[img]http://store.picbg.net/pubpic/DB/46/05417bfb86c5db46.jpg[/img]
fight for this love..
#6 2010-04-04 13:48:20
- Sisi7u
- *-_c0oL StaR_-*
- From: градът на прокълнаtиtе . !! .
- Registered: 2010-03-06
много е кофти, особено при мен е силно изразено! но с годините намалява, поне при мен де а за това дали е наследствено, при всеки е различно... при мен е наследствено от майка ми :p :p
[img]http://prikachi.com/images/452/3028452n.jpg[/img]
#7 2010-07-20 16:57:35
- sisitoy96
- Member
- From: Стара Загора
- Registered: 2010-04-30
Наистина е наследствено. Сега съм на почти 14 и от горе-долу година и половина имам проблеми с кожата, наследила съм го от майка ми. Но отидох на дерматолог още в самото начало и ми предписа лечение, което наистина има страхотен ефект, но ми каза, че винаги ще имам проблеми с кожата и ще трябва да полагам грижи Но човек и да няма проблеми с кожата пак трябва да я поддържа
Приказва за чувствата => http://tony13.hit.bg/Archive/ChernoNaBq … tvata.html
#9 2010-08-20 11:45:12
- pesedemetka
- Member
- From: My Fuckin` City :)
- Registered: 2010-06-16
наистина е наследствено майка ми е нямала и аз нямам нито една пъпка по лицето ми 8-)
В живота не е важно от къде идваш или къде отиваш, а дали успяваш да си щастлив по пътя .. ;]]
#10 2012-03-11 13:44:37
- monkata_111
- Member
- Registered: 2012-03-08
ОХХХХ , ужасс
She doesnt mindd . ; ))
[img]http://prikachi.com/images/286/4606286B.gif[/img]
#11 2012-03-11 16:17:16
- miss_cute_kiss
- Member
- From: Somewhere in the oceans
- Registered: 2010-11-20
наистина е наследствено майка ми е нямала и аз нямам нито една пъпка по лицето ми 8-)
Това,че майка ти не е имала и ти нямаш,не значи,че е наследствено.Просто развитието ти е такова Има хора на които родителите им не са имали акне,но те имат и обратното. : )
[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]
Pages: 1