#76 2012-09-09 19:15:07
- privaтe Love
- Member
- From: in his late night thoughts
- Registered: 2010-08-07
Re: Евkалuпт // Завършена //
Последната част утре И пак благодаря за хубавите мнения!
«» Hold my hand and I'll take you there... somehow, someday, somewhere...
#77 2012-09-10 12:50:22
- privaтe Love
- Member
Срещата между Катерина, Фабрицио и родителите ми се осъществи едва две седмици, след като ние с Крис се прибрахме от Торино. В крайна сметка двете семейства изгладиха недоразуменията помежду си и обществеността разбра за двете картини на Шантини.
Оставащите летни дни минаваха бързо, като пясък, които се изплъзва от шепите ти.
През изминалата седмица се видях с Крис едва два пъти. Той беше някак потаен, по – тих от обикновено и една нотка по – мрачен. И така и не ми каза какво му е.
Беше последната ми вечер в Неапол. Баба отново беше приготвила изумителна вечеря.
- Леа, ще ми липсваш толкова много! Няма ли да дойдеш за Коледа? – баба въздъхна тежко.
- И аз не знам. С нашите планираме да прекараме Коледа във Франция.
Тя изсумтя.
- Паола е полудяла. Вместо да дойде тук ...
Засмях се.
- Спокойно, бабо. Сигурна съм, че всичко ще се нареди по възможно най – добрия начин.
- Дано да си права.
Дядо ни погледна усмихнат и взе чашата си с червено вино.
- Да вдигнем тост за хубавото лято!
- Най – хубавото – поправих го аз. Сетих се за Крис и нещо в мен заболя.
Една от струните на сърцето ми беше болезнено опъната.
След вечеря с дядо седнахме на пейката в евкалиптовата градина. Сгуших се в него, леко завита с едно одеало. Когато бях малка, често седяхме на същото място и аз слушах дългите му и омайни разкази за морето, за живота тук. Бяха едни от най – хубавите ми спомени от детството.
- Какво има, дете? Много си мълчалива.
- Тревожа се за Крис. А и съм му ядосана. Знае, че заминавам с ранния влак утре, а явно дори няма да мога да му кажа „Чао!”.
- Спокойно, Леа. Това е Неапол. Тук стават чудеса! А и съм сигурен, че Кристиано знае какво прави.
Изсумтях.
- Дано да си прав.
Дядо започна да ми говори нещо, а след миг телефонът ми иззвъня. Имах съобщение от Крис.
„Утре в 8 на плажа?”
Нацупих устни. Така ли щеше да приключи всичко? След кратка среща на плажа?
„Добре.”
Мразех да слагам точки. Направех ли го, познатите ми знаеха, че не съм в прекрасно настроение.
„Усмихни се, Леа. Всичко едва сега започва...”
Е, добре, признавам си. Това не го разбрах. В крайна сметка, поне заспах по – спокойна.
Утрото беше прекрасно. Разсъних се много по – бързо, отколко очаквах. За закуска имаше щрудел с ябълки и канела. Обожавах го! Хапнах бързо и излязох от вкъщи. Денят щеше да е горещ, но утрото беше хладно и свежо.
На плажа вече имаше доста хора. Туристи, наслаждаващи се на спокойната вода рано сутрин. Крис седеше на „нашето място”. Тръгнах право натам. Когато ме видя, той ме посрещна с обичайната си широка усмивка.
- Здравей, сънливке. Закъсня – после нежно ме придърпа към себе си и ме целуна. Добре, бях му малко сърдита, но просто не бях направена така, че да се отдръпна от него.
- Амм, добре ли си?
- Защо да не съм, Леа?
- Напоследък си странен, отбягваш ме, а сега се държиш така, сякаш нищо не се е случило и не си заминавам след няколко часа.
- Преположих, че ще искаш да имаш хубав спомен от последните си моменти с мен в Неапол.
Наблегна на последните думи. Инстинктивно се огледах, но около мен имаше сямо пясък – с него не можех да го фрасна.
- Кристиано Скевола, или веднага ми казваш какво става, или никога повече няма да ме видиш!
Той се засмя, а после започна да ме целува. Сякаш бяхме сами и около нас бяха само вълните и златните песъчинки, сякаш този миг беше безкраен и нищо друго нямаше значение.
- Обичам те, Леа! През тези дни бях далеч, за да мога в бъдеще да съм до теб. Направих всичко възможно и накрая успях. Тази идея започна да се върти в главата ми откакто ти дойде в Неапол. И в крайна сметка намерих университет за себе си... в Рим.
Това ме изуми.
- О, по дяволите, Крис! Защо не ми каза по – рано? – гласът ми се беше превърнал в нежна мелодия, разтопен шоколад.
- Исках да те изненадам, да те зарадвам преди да заминеш – той отново се усмихна и ме погали. Проследи ключицата ми с пръсти.
- Това е най – добрата новина за цялото лято. Не може да се сравни със срещатата с Катерина и дневника на Изабела. Важното е, че ти идваш с мен в Рим!
Подскочих и обвих крака около кръста му.
- Всъщност да, но след седмица. Имам още малко работа тук, а после се местя в общежитието на университета. Ще съм най – големият в групата.
Крис беше с 2 години по – голям от мен, но аз го водех с година преднина в университетското образование.
- Обичам те, Крис!
Той пак се усмихна... Усещането, че сме сами на плажа, се появи отново.
Бяха изминали 9 дни. Седях на летището в Рим и очаквах да кацне самолетът от Неапол. Най – накрая го обявиха. Тълпата от посрещачи ме погълна.
След миг видях Крис, стройното тяло, уверената походка и неповторимата усмивка. Това съкровище беше само мое и аз го обичах.
След миг усетих силните му ръце около мен. Светът отново имаше смисъл. Пак бяхме заедно и наистина всичко едва сега започваше.
Край
#79 2012-09-10 17:51:16
- -atanasowa
- Member
- Registered: 2012-08-07
страхотна история както винаги , с нетърпение чакам още една та завладяваща история от теб във скоро време
.
Verlieben. Verlieren.
#80 2012-09-10 18:08:19
- lady_ss1
- Member
- From: София
- Registered: 2010-09-17
Прекрасен край!
#81 2012-09-11 16:48:35
- privaтe Love
- Member
Много ви благодаря!
В момента работя по нова история, по - дълга и по - сериозна, в която има от всичко по много!
#82 2012-10-28 16:21:10
- Sissy~~
- Member
- From: Wonderland ^^
- Registered: 2012-08-26
Прекрасен край!
(y)
Някъде има някой, който си мечтае за твоята усмивка и в твое присъствие открива смисъла на живота си. Така че, когато си сам, помни това – някой, някъде мисли за теб! [img]http://i1210.photobucket.com/albums/cc402/fuckyeahdamonsalvatore/Damon-Elena-damon-and-elena-16746451-450-253.gif[/img]
[img]http://i1210.photobucket.com/albums/cc402/fuckyeahdamonsalvatore/tumblr_ljo78jjp7j1qdz3mzo1_500.gif[/img]
#83 2013-06-07 17:39:43
- Sissy_love
- Member
- From: in purple clouds
- Registered: 2012-03-30
Прекрасен край!
Здравей.
Е,
обичам те
винаги съм и винаги ще те.
Това е.
Чао.
#84 2013-06-23 10:04:36
- nedi
- Independent
- From: Albuquerque, New Mexico
- Registered: 2010-05-20
Много хубава история
[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...[/*]
[/list]
#85 2013-06-25 20:16:15
Много хубава история
Понякога съм пара, понякога съм лед. И във всичките си превъплъщения съм полезна, непотребна, а понякога — отровна.Защото никога не се опитвам да съм това, което не съм.Защото приемам да съм част, не цялост.Защото съм много неща, не едно.Защото не съм повече от това, което съм.Нито по-малко.
#86 2013-08-16 21:58:56
- beb_s
- Member
- Registered: 2010-01-24
отново уникално нямам думи