#1 2011-06-17 10:51:09

peshew
Member
From: minimalism
Registered: 2010-06-26
Posts: 109
Website

Re: Вие сте тинейджър и сте нови във фитнеса?

Всички млади и начинаещи бодибилдъри четат списания като Мускули и Фитнес, Flex и т.н., виждат всички тези големи мъже, които рекламират хранителни добавки за сваляне на килограми, за сила, за натрупване на големи мускули.

Това е добро нещо и ви дава голяма мотивация, но тийнейджърите мислят, че добавките ще ги направят наистина големи. Малко от тях разбират, че тези професионални културисти в списанията са се трудили много години в залата, а повечето от тях са употребявали вещества, които ги няма в рекламите.

Трябва да осъзнаете, че за да станете големи и да изглеждате добре, първо трябва да свършите много тежка работа. Ако сте новаци в залата и не сте се занимавали изобщо с подобни неща преди това, започнете тренировки с тежести и изчакайте поне 3 месеца преди да се захващате с хранителни добавки.

Ако не сте вдигали преди, в първите месеци ще имате голяма напредък в размера, горенето на мазнини и мускулатурата като цяло без да използвате никакви добавки. След тези няколко месеца вече ще е по-трудно да напредвате със същите темпове.

След като сте тренирали здраво поне 3 месеца без никаква допълнителна помощ, то вече ще е настъпило времето, когато може да се замислите за основните си хранителни добавки.

Не купувайте 3-4 добавки наведнъж. Започнете с протеин на прах. Консумирайте го 2-3 пъти на ден. Това ще ви помогне за възстановяването на мускулите и ще стимулира растежа, както и ще задоволи дневната ви нужда от протеин.

После може да вземете креатин. Креатинът се произвежда натурално в тялото, но в минимални количества, така че приемането му ще ви помогне за по-голяма енергия и сила в залата, а мускулите ви ще имат по-голям напредък. Той е най-популярната и може би най-ефективната хранителна добавка.

Пийте повече вода, докато го приемате. При започването му не пропускайте зареждащата фаза, която трае 5-7 дни.

Също така купете мултивитамини. Те са изключително важни за бодибилдърите и особено за тийнейджърите като вас, тъй като още растете и имате нужда от цялата гама хранителни вещества, витамини и минерали, за да се развивате максимално добре.

Тези трите хранителни добавки са основни и достатъчни за тийнейджърите, за да имат добри постижения в залата.

Запомнете, че хранителните добавки просто помагат за по-добрите тренировки. Хранителните добавки не карат мускула ви да расте. Времето и интензивността в залата го прави, заедно с качествената храна вкъщи и на училище.


ходяяя , и като на сън - скитам се !

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook