#1 2011-07-04 07:14:42

krisinka_pufinka
Member
From: Dubaii ^.^
Registered: 2010-09-06

Re: Ходите ли на църква?

В миналото неделната служба е била задължителна, а посещението на църквата – семеен ритуал. Ходенето на църква е било част от възпитанието на децата. Църквите са били убежище за хиляди българи по време на османското владичество. Но днес сякаш ролята на църквата се изчерпва само със сватбените ритуали и службите по случай големите празници като Великден. Предимно тогава хората ходят на църква, а през останалата част от годината го намират за ненужно, тъй като ходенето на църква не означава, че човек е по-вярващ, тъй като вярата е нещо, което той носи със себе си.

Ходите ли на църква и колко често?

Смятате ли, че хората, които не ходят на църква, не са вярващи?

Какво е за вас църквата?

3528584P.jpg

[list=*]
[*]“Добре е да имаш пари и нещата, които можеш
да си купиш с тях, но също е добре, от
време на време да се уверяваш, че не
си загубил нещата, които не могат да се
купят с пари.”
[/*]
[/list]

#2 2011-07-04 07:39:28

Miss_Nightmare
Member
From: In the hell
Registered: 2010-05-13

-По неволя много често.Имам един приятел свещеник,готин човек просто работи грешната професия.

-Ходенето на църква не определя вярата,вероятно има такива които са вярващи християни които не ходят на църква по някаква причина,но има много повече които ходят на служба по големи празници без да вярват.

Какво е за вас църквата?
Църквата като институция е лицемерие и пак лицемерие.Инквизицията-потъпкването на десетки,ако не и стотици езически религии,убиване на жени обвинени във вещерство чиито единствен грях е,че не са пуснали на инквизиторите.Новия и стария завет показват двуличието на бога,око за око или да обърнем и другата буза на какво учи всъщност?Девствеността на дева мария е обявена на църковен събор,а коледата е подменен езически празник.Самото християнство е здраво стъпило на основите на предишни религии общо взето са изплагиатствали са най-доброто от тогавашните вярвания.В това ли да вярвам?В една егоистична,двулична,лицемерна религия?

#3 2011-07-04 07:53:36

bl@ck_c0c@!ne
_*nArCo*BaBy* ^^
From: The green world ^^
Registered: 2010-07-16

Ходите ли на църква и колко често? - в годината 1-2 пъти макс.

Смятате ли, че хората, които не ходят на църква, не са вярващи? - не

Какво е за вас църквата? - нищо ;д

[img]http://store.picbg.net/pubpic/09/89/a00646cb83ac0989.gif[/img]

Стискаш зъби,бориш се в живота,преодоляваш препятствията,биеш сълзите и започваш на ново с усмивка!! smile

Immortal bitch ! ♥

#4 2011-07-04 07:59:15

littlepartofme
Rebellion.
From: District 4
Registered: 2011-01-26
Website

Ходите ли на църква и колко често? - в годината 1-2 пъти макс.

Смятате ли, че хората, които не ходят на църква, не са вярващи? - не

Какво е за вас църквата? - нищо ;д

+1

[list=*]
[*]We made our plans down in the sand.[/*]
[/list]

#5 2011-07-04 09:52:45

™ПрАсКоФкЪ™
™®•†•?ДøСтЪп ЗåБрАнЕн?•†•®™
From: Там , където теб те няма !
Registered: 2009-09-08

Ходите ли на църква и колко често? - През целия ми живот съм ходила веднъж и то, защото баба ми ме замъкна.  doh

Смятате ли, че хората, които не ходят на църква, не са вярващи? - Не

Какво е за вас църквата? - Нищо!

#6 2011-07-04 09:57:27

audrey
Member
From: In your room
Registered: 2010-07-15
Website

Честно казано доста рядко се случва. Ходя по празници, ама не по големите. Да, на Коледа бих отишла да си запаля свещ, обаче е пълно. На Великден абсурд да стъпя. Някак позьорщина ми се струва ... Отдавна се е изгубила духовната нишка на това да отидеш в полунощ на църква. Ходя на мои си празници. Понякога ходя и когато съм отчаяна или просто се е случило нещо. Сега малко звучи сякаш ходя само когато искам нещо,но не. laugh

Не, не смятам. Всеки избира как да вярва, в какво да вярва и къде да вярва. Ако имаш нужда да отидеш на църква - отивай. Щом ти е неприятно или по някаква причина не искаш - никой не те насилва. За мен това е вярата - право на избор.

Какво е за вас църквата?
Църквата за мен е Храм. Храм и нищо повече.Храм, в който можеш да се помолиш, да споделиш терзанията си и да се надяваш, че Онзи там те слуша. Не само че те чува - ами че те слуша. Понякога е и място за уединение - място, където можеш да събереш мислите си.Не я възприемам като някаква институция, макар така да се очертават нещата. Не мога да си представя например да живея в Средновековието - Църквата налага това, Църквата налага онова... Ама чакай, бе ! Аз съм човек !!! Мисля и чувствам, следователно сам решавам. А папа Инокентий ?! Боже, как не го понасям тоя ! laugh
[/b]

cap ou pas cap ?
[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_m04xsnL8LL1qc0cxpo1_400.gif[/img]
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night

#7 2011-07-04 10:04:37

shushi_10
Member
From: Los Angeles
Registered: 2010-12-11

[img]http://prikachi.com/images/192/3623192f.gif[/img]
[list=*]