#1 2011-05-01 17:41:19

demito_didito
Member
From: Stockholm, Sweden
Registered: 2009-09-18

Re: Алергия???

Здравейте!
От известно време насам(може би от една-две седмици)лицето ми(само на моменти) се зачервява и ме сърби областта около очите,бузите и челото.Отначало си помислих,че съм изгоряла, то и всички така ми казваха,но в този период изобщо не съм ходила на планина,море или село,че от това да е.Мазах го с крем на NIVEA,но и това не помогна.Дори маска за лице си взех(пак от същата марка) и за 2-3 дни не се виждаше много, но после пак същата история.След това ми мина през главата,че може би е от хлора, в басейна, който посещавам два пъти седмично( т.е ходя на плуване,но не от месец и преди не съм била така).Реших и до личната ми докторка да се допитам,ама тя  е една....Без да ме преглежда(само от пръв поглед  laugh ) ми каза,че можело да отключи алергия и не трябвало да ходя на плуване(а точна тя преди време ми препоръча да ходя заради други работи, пък и ми доставя удоволствие, но да не навлизам в подробности).И така изписа ми рецепта... като отидох на аптеката - капки за нос и някакви хапчета lipssealed ...оле оле оле.Направо не зная.Та исках да питам ако на някой от вас му се е случвало същата случка,нещо да ме посъветва.Чудя се какво да правя и извинете ако съм ви отекчила. smile

#2 2011-05-01 18:06:25

karz
- Three Days Grace 4ever. <3 -
From: София.
Registered: 2009-04-05

Може да имаш алергия към пудра,сенки,черен молив и т.н.
Но също така може да е и от басейните, аз преди ходих на плуване, и кой знаеше колко ги пречистваха след това цялата ми кожа беше в обриви и пъпки.

#3 2011-05-01 18:10:07

demito_didito
Member

Ами аз не се гримирам и не е от това,но има вероятност да е от многото хлор в байсейна.Страното е ,че преди не бях така doh

#4 2011-05-01 18:48:57

anitu-bau
Member
Registered: 2009-07-15

Сега е пролет. Може да е от разцъфващите дървета, смисъл от прашеца им.. Аз съм с много алергии така че питай!.. laugh

[img]http://i56.tinypic.com/2cdyd1x.jpg[/img]

#5 2011-05-01 19:16:46

girlcheto
Member
From: New Yorkk ;pp
Registered: 2009-01-10

Ами аз не се гримирам и не е от това,но има вероятност да е от многото хлор в байсейна.Страното е ,че преди не бях така doh

Е, то тогава се е развивало според мен, защото аз по принцип всяка година играя волейбол с училищния отбор. В салоните по принцип е прашно.. Преди 2 години се бяхме класирали на областно с училищния отбор и учителката ни каза, че ще дойде един треньор да ни подготви повече за областното. Имаше 2 седмици до областното, той ни караше да се разтягме / аз съм като дърво /, а нали като се разтягаш, по принцип си на земята.. Е аз за няма и 2 седмици бях на прага да отключа алергия към прах / а както се знае праха е навсякъде около нас/, кашлях все едно имах бронхит, беше ужасно. Като си взимах въздух и се чуваше едно хрептене от белите дробове. Ходих да ми направят снимка на белите дробове и 3 пръста от единия не се виждаха. За 1 месец ми забраниха да бягам и да влизам в салони, изобщо физическото ми го забраниха, а аз обичам да спортувам.. пиех на ден по 5-6 хапчета и така 3 месеца. И всичко това само заради едно разтягане.

П.С: Може да е заради това, което казваш. Написах всичко това за да оспоря твоето мнение, че досега си нямала този проблем :]

Реален свят .. реални хора с нереално самочувствие..

Убиецът от град Хевън <--- първата ми история

#6 2011-05-01 19:33:53

demito_didito
Member

Е, то тогава се е развивало според мен, защото аз по принцип всяка година играя волейбол с училищния отбор. В салоните по принцип е прашно.. Преди 2 години се бяхме класирали на областно с училищния отбор и учителката ни каза, че ще дойде един треньор да ни подготви повече за областното. Имаше 2 седмици до областното, той ни караше да се разтягме / аз съм като дърво /, а нали като се разтягаш, по принцип си на земята.. Е аз за няма и 2 седмици бях на прага да отключа алергия към прах / а както се знае праха е навсякъде около нас/, кашлях все едно имах бронхит, беше ужасно. Като си взимах въздух и се чуваше едно хрептене от белите дробове. Ходих да ми направят снимка на белите дробове и 3 пръста от единия не се виждаха. За 1 месец ми забраниха да бягам и да влизам в салони, изобщо физическото ми го забраниха, а аз обичам да спортувам.. пиех на ден по 5-6 хапчета и така 3 месеца. И всичко това само заради едно разтягане.

П.С: Може да е заради това, което казваш. Написах всичко това за да оспоря твоето мнение, че досега си нямала този проблем :]

Наистина не зная.Може и да си права и преди да съм имала зачервявания до известна степен,но със сигурност не са били толкова забележими и не са ме сърбяли.Мама каза,че би трябвало да се направи тест за алергия, но аз се чудех дали не ства и по по-лесен начин(т.е с някакъв крем или маска за лице- преди или след плуване). А случайно някой да знае някакви противоалергични мазила или  рецепти? Ако не трябва да попитам в аптеката(честно казано е по-добре да питам някой фармацевт отколкото моята лична лекарка lipssealed Благодаря за мнението и се надявам да се си възстановила smile

#7 2011-05-01 19:34:21

AnOnImKaAa
Member
From: Габрово
Registered: 2010-02-13

о.0 аз май ще спирам да се разтягам на земята о.0 :Д:Д и както напоследак много кашлям :Х момичеее бая ме наплаши :Д
относно темата...къде ходиш на басейн? в училище ли или? Попринцип ако е в училище би трябвало да са чисти ... тука нашия ако е замърсен плащат там некфи глоби и съответно би трябвало да се пази....

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с л*йна по стената, чете се но няма да е приятно !

#8 2011-05-01 19:38:16

Brutallity
Member
From: София
Registered: 2010-03-13

Намажи го с Алергозан.  |-(

All lives end. All hearts are broken. Caring is not an advantage.

---- A morbid obsession in black and white.
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.

#9 2011-05-01 19:39:14

girlcheto
Member
From: New Yorkk ;pp
Registered: 2009-01-10

Оправих се, хубавото беше, че усетих хрептенето навреме, преди алергията да се е отключила.
Наистина по - добре кажи на майка си да отидете при някого, който знае какво върши, не като твоята лекарка laugh Може и да имаш алергия към нещо, което е отскоро у вас. Няма значение какво, растения, животни и подобни.

Реален свят .. реални хора с нереално самочувствие..

Убиецът от град Хевън <--- първата ми история

#10 2011-05-01 19:41:02

demito_didito
Member

о.0 аз май ще спирам да се разтягам на земята о.0 :Д:Д и както напоследак много кашлям :Х момичеее бая ме наплаши :Д
относно темата...къде ходиш на басейн? в училище ли или? Попринцип ако е в училище би трябвало да са чисти ... тука нашия ако е замърсен плащат там некфи глоби и съответно би трябвало да се пази....

Ами не е в училище,ама попринцип нямам друг избор,защото градът ми е малък и има само един плувен клуб и условията изобщо не са добри,но поне водата е чиста/вероятно от многото хлор, който чистачките слагат/.

#11 2011-05-01 19:43:57

Breath Of Passion
Bitchy mod
From: In his mind..
Registered: 2008-12-26

Иди на дерматолог.

Those who talk behind your back are behind you for a reason!

Джордже Балашевич

#12 2011-05-01 19:46:57

demito_didito
Member

Намажи го с Алергозан.  |-(

Работата е там,че не винаги Алергозанът помага  wink

Оправих се, хубавото беше, че усетих хрептенето навреме, преди алергията да се е отключила.
Наистина по - добре кажи на майка си да отидете при някого, който знае какво върши, не като твоята лекарка  Може и да имаш алергия към нещо, което е отскоро у вас. Няма значение какво, растения, животни и подобни.

Ами най-вероятно ще отидем при дерматолог,защото все пак кожата на лицето  е нежна и лесно податлива.От нещо ново хмммм.... растения- не, животни- ами имала съм много домашни любимци вкъщи(куче,котка,папагали,рибки), но от близо 6-7месеца нямам.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook