#1 2011-04-25 18:45:49

kpucuxwestwick
Member
From: София
Registered: 2011-02-01

Re: Мит ли е добрият човек ?

Ами мисля , че е ясно имам да пиша тема  ''Мит ли е добрият човек'' наистина ще се радвам ако ми помогнете , защото наистина съм скарана литературата и българския език (: мерси предварително sun

[img]https://33.media.tumblr.com/7a4de07287797298aa24044b3f6c7743/tumblr_n97v0cV37D1s77f18o1_400.gif[/img]
"You love me "
- I whisper.
His eyes widen further and his mouth opens. He takes a huge breath, as if winded.He looks tortured-vulnerable.
"Yes" - he whispers.
"I love you " .
- Fifty shades of Grey

#2 2011-04-25 18:49:25

xXx_yOur_gurL_xXx
Member
From: Стара Загора
Registered: 2010-12-31

Вярно е, че човек трябва да бъде само човек. Но също така е вярно, че днес много хора забравят това. В забързаното си ежедневие те не забелязват красивите неща в живота, забравят какво е доброта и любов, и по този начин унищожават човешкото в себе си.
Животът на обикновените хора е еднообразен. Те стават рано, отиват на работа и се прибират късно уморени. Това се повтаря всеки ден отново и отново. Постепенно те започват да вършат всичко автоматично, вече не забелязват красивите неща около тях и не се радват на живота. Така те се превръщат в роботи. Не изпитват никакви чувства, неспособни са да обичат, и тях никой не ги обича. Те са унищожили човека в себе си, а той много трудно може да се върне.
Има и друг вид хора – тези, които се събуждат, примерно в десет часа, и лежат по цял ден, без да се помръднат. Те живеят само, за да ядат и спят. Те просто си съществуват. За тях животът няма смисъл и цел, и те не изпитват радост от него. Такива хора не изпитват нищо и не мислят за нищо. За тях всичко е твърде сложно и единственото, което има значение е оцеляването. По този начин те се връщат към първичните си инстинкти. Пробуждат животинското в себе си, но изгубват човешкото.
Истинските, добрите хора се срещат по – рядко, но никога няма да изчезнат. Понякога те приличат на останалите и сякаш се сливат с тях, но когато се вгледаш по - внимателно, забелязваш тяхната усмивка, блясъка в очите им, и разбираш, че са по – различни. Те са изпълнени с енергия, радват се на живота, и дори нещо съвсем дребно може да ги направи безкрайно щастливи. Истинските хора са изпълнени с чувства и никога не остават безразлични Те раздават своята обич на околните и затова всички ги обичат . Те винаги мислят за другите, а не само за себе си и са готови да помогнат на всеки. Те просто са хора и остават такива да края на живота си.
Във всеки един от нас съществува частица от тези три вида и само от нас зависи какви ще изберем да бъдем. А може би човек няма избор, защото нима човек, който сам е унищожил човешкото в себе си може да бъде наречен човек?

Кои са отличителните черти на идеалния човек? Да се опитам да опиша отличителните черти на добрия човек, не както го описват поетите, художниците, но както аз го схващам. Ако трябва да кажа за качествата на добрата свещ, веднага ще направя това. Обаче за добрия човек ми е по-трудно да кажа. Доброкачествена свещ е тази, която гори без пушек, не се топи бързо, не капе, не се пресеква; пламъкът на свещта трябва да бъде ясен, светъл и чист. Каквито са качествата на добрата свещ, такива са и на добрия човек. Той свети като свещ. За да свети, причината се крие в това, че той обръща внимание на всичко, без да се спира върху дефектите.

Недостатъците на хората хвърлят сянка върху съзнанието им и ги помрачават. Недостатъци в Природата не съществуват. Те са в мисълта на човека. Ако успее да ги изхвърли от мисълта си, човек става чист и светъл. Следователно, ако искаме да се доближим до образа на добър човек, не трябва да държим в ума и в съзнанието си недостатъците на хората. Колкото по-малко се спираме върху недостатъците на хората, толкова по-близо сме до образа на идеалния човек. Колкото повече товарим съзнанието си, толкова повече се отклоняваме от пътя на добрия човек.

Дано съм помогнала ..  smile

http://ask.fm/JDxahax
[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m7k4mjzP441rxijbio1_400.gif[/img]

#3 2011-04-25 19:04:54

smilexgirl
Member
From: Saint Denis, Centre, France
Registered: 2010-10-19

Мит ли е добрият човек

Кой е добрият човек? Той ли е този, който може да бъде верен приятел, който ни помага в трудни моменти и се радва заедно с нас, когато сме щастливи.

Добър човек наричаме този, който помага на хората в нужда. Та нали старите хора са казвали: ”Приятел в нужда се познава”. И нима под такъв приятел не се крие един добър човек? Не винаги доброто трябва да е голямо. То се крие в душата на всеки човек и когато някой има нужда от него, то излиза от нас и прави някой щастлив. Човекът, който е добър, не помага само за да му се върне жеста. Той подкрепя и сее добро по целия свят. Понякога не осъзнава, че прави добро, но винаги е щастлив, когато види усмивките в лицата на хората. Според мен няма човек, който в целия си живот поне един път да не е направил добро, дори и да е малко. Дори и престъпниците имат сърца, с които правят малки добрини. Хората, които правят добрини,  винаги ги получават обратно,  може би след дни, месеци, дори и след години.

И ако ви остане време, вгледайте се, за да видите добрината, която прави всеки. Някои хора я правят без да осъзнават това. Доброто не е нещо сложно, не е услуга, която връщаш. Това е да помагаш на приятел, да подаваш ръка, да казваш топла дума, която да сгрява сърцето. И така малките добрини правят големи неща.

Дано съм помогнала и аз sun

Най-щастливите хора, имат всъщност най-тъжните истории ....

#4 2011-04-25 21:24:22

Brutallity
Member
Registered: 2010-03-13

Не,че нещо,но ти нямаш ли мнение по въпроса ? О_O

All lives end. All hearts are broken. Caring is not an advantage.

---- A morbid obsession in black and white.
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.

#5 2011-04-26 06:55:30

kpucuxwestwick
Member
Registered: 2011-02-01

Не,че нещо,но ти нямаш ли мнение по въпроса ? О_O

Не искам да се заяждам , но ти май неможеш да четешш аз съм скарана с българския и литературата и да имам мнение по въпроса , но то не е достатъчно (: sun

[img]https://33.media.tumblr.com/7a4de07287797298aa24044b3f6c7743/tumblr_n97v0cV37D1s77f18o1_400.gif[/img]
"You love me "
- I whisper.
His eyes widen further and his mouth opens. He takes a huge breath, as if winded.He looks tortured-vulnerable.
"Yes" - he whispers.
"I love you " .
- Fifty shades of Grey

#6 2011-04-26 19:39:58

Brutallity
Member
Registered: 2010-03-13

Ако не можех да чета,как смяташ разбрах за какво става дума (:
Дори и да си скарана с литературата е невъзможно да не можеш да си изразиш мнението.

All lives end. All hearts are broken. Caring is not an advantage.

---- A morbid obsession in black and white.
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook