Pages: 1
#1 2011-03-28 21:53:06
- niksan_908
- Member
- From: Дупница
- Registered: 2009-03-20
Re: Кожен проблем - витилиго
Здравейте! Та, пиша тази тема, защото в последно време започнах да се притеснявам запроблема си. Когато бях на 14 разбрах, че имам витилиго, в последствие и лекари го потвърдиха и така много не се притеснявах...имах само няколко малки петънца( на малкия пръс, едно близо до стомаха, от горната страна на едната рка)тези на ръката сами изчезнаха и се зарадвах, че може всички да изчезнат, ами те всички започнаха да се запълват, но не изчезнаха напълно(както и да е това не е проблема)...От 2-3 месеца ми направи впечатление, че ми излиза петно на брадичката( и нищо чудно, защото точно в този период бях под напрежение заради класни, контролни и т.н.). Отначало беще мъничко, но забелязах, че леко се е увеличило в последно време. Не знам дали не ми се струва така, защото вече като се появи слънцето започнах да хващам тен(малко или много без да искам), а попринцип имам доста светла кожа и избягвам слънцето. И така, в последно време много започна да ми се личи петното на лицето и майка ми ми каза,че се вижда доста и това ме притеснява...те първа слънцето ще става силно и ще използвам слънцезащитни продукти,но това просто ще ме пази от слънцето(малко или много пак ще потъмнея).Та следкато за витилиго няма 100% доказано действащо лечение, реших да си спестя всичките мъки и единствения вариант е някаква козметика. Разтършувах се из нета и видях, че всичките тия продукти са по 50-60 лева и нагоре, та се чудя да си взема ли от някой нйа-обикновен козметичен магазин нещо.Сега другото нещо е какво точно да взема - някакъв фон дьо тен ,бронзант или друго....? Кажете вие какво мислите, че аз много не разбирам, а и освен това ми е малко некомфортно да се мажа с разни такива гримове....
П.С. Сега съм на 17, т.е. от 3 години имам витилиго и то прогресира много бавно.
За тези, които не знаята какво е това: Витилиго (на латински език: vitiligo, познато и като leukoderma) е сравнително обичайно хронично кожно заболяване, проявяващо се в по-малко от или около 1% от човешката популация. Симптомите му се изразяват в появата на светли петна по кожата, подобни на карта. Въпреки, че патогенезата не е напълно изяснена, има доказателства, сочещи че витилиго се причинява от комплексни автоимунни, генетични, хормонални и външни фактори, при които собствената имунна система атакува пигментните клетки (меланоцити) в кожата, които умират или не могат да функционират, поради което изчезва кожният пигмент меланин, съдържащ се в тях. Витилиго не е заразно и се проявява обикновено при провокиране от емоционални фактори или физически и химически травми върху кожата, при хора предразположени към развитието му.
Умните си решават проблемите, а мъдрите не ги допускат!
http://kaprizen.com/forums/viewtopic.php?t=13497 <- снимките ми
#2 2011-03-29 06:24:10
- Brutallity
- Member
- From: София
- Registered: 2010-03-13
Предполагам искаш да го прикриеш...
Фон Дьо блабла трябва да ти свърши работа.Отиди в някоя парфюмерия и им кажи там какво търсиш,предполагам,че ще ти помогнат при избора на цвят.
Относно защитата от слънцето...Потърси слънцезащитен фактор за лице.30+ и ще трабва да си мажеш и шията за да не изглеждаш като клоун.За да запазиш цвета на цялото си тяло просто вземи един обикновен слънцезащитен крем а фактора... ако вземеш 30 за лице 20 за тяло 50 на 40 и т.н.
п.п. това ползвам аз за моето лице :
All lives end. All hearts are broken. Caring is not an advantage.
---- A morbid obsession in black and white.
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.
#3 2011-03-29 07:32:44
- zelenojelence
- Member
- Registered: 2009-01-25
Според мен фон дьо тен, на някаква по хубава марка ще ти свърши работа (оклоко 15- 20 лева ), защото хем ще прикрива, хем ще ти предпазва лицето от слънцето. Но по- добре отдолу си слагай някакъв крем, преди фон дьо тена.
The quietest people have the loudest minds.
[img]http://prikachi.com/images/906/3980906k.gif[/img]
#4 2011-03-31 11:32:51
- miley_
- Member
- Registered: 2011-01-27
Азм имам много гаден кожен проблем...Активно-спортуваща съм, но въпреки това имам стрии по бедрата и незнам как да ги премахна.Ползвала съм доста неща, но досега никое не ми е помогнало.Ако имате някъкви съвети моля ви пишете..!
Pages: 1