#1 2011-02-26 20:59:09

pam18
Без право на собствен ранг
From: * КзLд * ;pp
Registered: 2009-07-11

Re: страни в южна азия

трава ми информация за страни в южна азия

в гоогле видех и нищо не намерих  smile

#2 2011-02-26 21:02:22

sttar96
Member
Registered: 2010-02-06

Вашата завuст е моето самочувствuе ! -,-

#3 2011-02-26 21:07:57

pam18

не ми го показва целия и исках да го истеглия но ми сака пари  |-(

#4 2011-02-26 21:12:50

JuSst_me<3
Member
From: Really close
Registered: 2010-10-10

не ти иска пари.. трябва да се регнеш !  |-(

#5 2011-02-26 21:14:36

pap1ty
Member
Registered: 2010-03-26

Ооо мила, едва ли ще намериш преди няколко седмици и на мен ми трябваше, прерових всеки един сайт в интернет който би могъл да ми помогне, но нищо. Единствено мога да ти препоръчам да си вземеш някоя хубава енциклопедия... smile

П.С. да не би и ти да си 7-ми клас?

[img]http://prikachi.com/images/514/3713514o.gif[/img]

#6 2011-02-26 21:15:17

pam18

не ти иска пари.. трябва да се регнеш !  |-(

имам регистрация това ми пишЕ: Информация
Абонамента в Pomagalo.com ви осигурява неограничен достъп до всичките 111,674 материала!
Запознайте се с промяната в условията за сваляне на материали.
1. Избери метод на плащане:

#7 2011-02-26 21:17:21

pam18

Ооо мила, едва ли ще намериш преди няколко седмици и на мен ми трябваше, прерових всеки един сайт в интернет който би могъл да ми помогне, но нищо. Единствено мога да ти препоръчам да си вземеш някоя хубава енциклопедия... smile

П.С. да не би и ти да си 7-ми клас?

да 7-ми клас съм  laugh и за тази енциклопедия едва ли ще намерия некде  laugh

#8 2011-02-26 21:21:35

JuSst_me<3
Member

ок..
нз за какво ти е, но ще пусна:

Южна Азия

ЮЖНО АЗИАТСКИ РАЙОН *

Южноазиатският район включва страните-Индия, Пакистан, Бангладеш, Шри Ланка, Непал, Бутан и Малдивите. Районът заема територия близо 4.5 млн. кв. м. и разполага с огромен човешки потенциал. Общото население представлява 1/5 от световното такова. В същото време БВП представлява едва 1.5 % от световния. Структурата на БВП е показателна за развитието на района. Най-висок е относителния дял на селското стопанство.

Годишният стокообмен на района представлява по-малко от 1 % от световната търговия. Либерализирането на търговската политика на тези страни доведе до увеличаване ръста на тяхната търговия, по-който показател района отстъпва на Източна Азия. Всички страни имат отрицателен търговски баланс.

Основните износни стоки на страните са като следва:

Индия: скъпоценни камъни и бижутерия, памучна прежда, текстил, кожа и кожени облекла, лекарства, продукти на фармацевтичната промишленост, морски деликатеси, кафе, захар, подправки;

Пакистан: памук, памучен текстил и прежди, кожи, ориз, риба;

Шри Ланка: чай, памук, кокосово масло;

Бангладеш: ютени изделия, трикотаж, чай, изкуствени торове, подправки;

Непал: памучен текстил, килими, дървен материал, билки, картофи;

Малдиви: кокосови орехи и рибни продукти;

Бутан: дървен материал, подправки, плодове;

Изоставането на района в социалното му развитие е голямо. Тези държави (с изключение на Малдивите) са причислени към страните с ниска степен на развитие на човешките ресурси. Доходите на глава от населението са под 600 долара годишно, в процентно отношение тук живеят над 40 % от бедните в света. 1/3 от населението живее под прага на бедността.

Един от най-наболелите проблеми е главоломния ръст на населението-около 2.5% годишно. Почти половината от населението е неграмотно, с изключение на Малдивите. В тази малка островна държава приходите от туризма дават годишен доход на глава от населението около 1000 щ.д., здравеопазването покрива цялото население, образованието е безплатно.

Районът се характеризира с невероятно религиозна пъстрота (индуизъм в Индия и Непал; ислям в Пакистан, Бангладеш и Малдивите; будизъм в Шри Ланка и Бутан). Това не нарушава културно-историческата му цялост, като огнище на една от най-древните и духовно богати цивилизации на земята.

Съвременните държавни граници в повечето случаи са формирани след средата на 20 век, когато страните получават независимост от Британската империя. Изключение прави Бангладеш, която се отделя от Пакистан през 1971 год. Дългото господство на англичаните се отразява върху политическите институции на тези страни, както и върху редица елементи на тяхната култура и традиции.

Идеята за регионално сътрудничество в района започва да се обсъжда в края на 70 години, когато е подета инициативата за създаване на система за регионално коопериране. На 8 декември 1985 год. формално е открита СААРК-Южноазиатска асоциация за регионално сътрудничество.

В търговско - икономически аспект най-значимия търговски партньор на България е Индия. Двустранните политически и търговски отношения са много активни. Редовно се разменят визити на представители на държавната администрация, което свидетелства за взаимния интерес и желание за поддържане на активни търговско - икономически отношения.

* В раздела е включена информация за ИР Афганистан, поради сходната политическа ориентираност с Пакистан.

#9 2011-02-26 21:24:40

JuSst_me<3
Member

извинявам се за двойния пост, ноо:

Страни в Южна Азия

Обща характеристика
18 държави

бързоразвиващи се

тук се намират и едно от най-бедните държави в света- Бангладеш, Непал, Камбоджа, Лаос

най-голяма гъстота на населението- Сингапур

най-малка гъстота- Лаос

по територия най-голяма държава в Южна Азия е Индия

най-малка по площ е Сингапур

най-малка по население- Малдивите

населението се отнася към европеидната и монголоидната раса и се отличава с висока раждаемост и ниска смъртност

държавите в южната част на региона разполагат с големи природни и демографски ресурси

водещи стопански отрасли са земеделието, добивът на въглища, руди, диаманти, нефт и др.

държавите в югоизточната част на региона се отличават с бързо развитие на индустрията

развиват се електрониката и електротехниката и продукцията се изнася в целия свят

в Мианма, Лаос и Камбоджа се отглеждат ориз, кафе, банани, батати, каучук, биволи, патици, слонове, свине

P.S. - поогледай ги за грешки think

#10 2011-02-26 22:22:12

raliinkaa
Member
Registered: 2010-11-02

в помагало трябва да качиш материал и да ти го одобри и чак тогава да ти дава кредит и може да теглиш материал.

No girl should ever forget that she doesn`t  need anyone who doesn`t need her

Fire and Ice
Robert Frost
Fire and ice
    Some say the world will end in fire,
Some say in ice.
From what I've tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great