#1 2011-02-13 11:16:18
- sofarawayX.
- Member
- Registered: 2011-02-05
Re: Life as We Know It
Това е една нова история.Идеята за нея ми дойде снощи.
_______________________________________________________________________________________
Предговор
Името ми е Джена.Живея с майка си/Харпър/в Лондон,Англия.Не съм от тук.Преди година се преместихме от Ел Ей.Уж трябваше да избягам от голямия град ,но сега живея в град,също толкова голям като предишния.Къщата ни е голяма,с басейн.Майка ми не можа да се раздели с този лукс.Въпреки,че не разполагаме с много пари,тя харчи за щяло и нещяло.Преди не беше така.Преди..когато татко бе жив.Да,той почина,изпълнявайки дълга си към Америка.И сега го няма.Не е лесно да се свикне с мисълта,че една част от теб вече я няма и никога няма да се върне.След като дойдохме в Англия,майка ми побърза да се омъжи за един милионер.Все пак той изпълнява всяка една нейна прищявка.Понякога се чудя дали тя не е детето в семейството.Както казах къщата ни е голяма.Имаме икономка.Също толкова надута,както и новия ми "татко"-Джон.Него почти не го виждам-не че искам.Винаги работи.По-лошото е ,че откакто работата му зачести,майка ми му помага.Така не мога да се видя и с нея.Трябва да се задоволявам с надутата муцуна на Камелия-така се казва икономката ни.
Както всяка събота,спах до късно.Събудих се някъде към обяд.Слънцето галеше краищата на пердетата и се отразяваше в огледалото ми.При такова хубаво време не ми се ставаше,но трябваше да побързам.Днес майка ми и Джон щяха да се приберат от Дубай.Казаха ми,че отиват по работа,но знаех,че не е така.Бях убедена,че са отишли на почивка,а за да си спестят мен,са ме излъгали.Както и да е.След малко усилия станах.Стигнах до банята на зиг-заг.Седнах на огромния си плот и започнах да търкам зъбите си.Погледнах се в огледалото.Странно.Косата ми не бе рошава,както обикновенно.Това ми помогна да я среша лесно.Дори вкъщи трябваше да нося слънчеви очила.Цветът на очите ми е светло син,а слънцето ги поврежда,или поне така каза лекарят.Сложих едни очила и се запътих към кухнята.
Там вече всички се приготвяха за посрещането на нашите.Камелия се радваше най-много.Белите и зъби се подаваха в леко злобната й усмивка.Русата й коса падаше разпиляна ,както винаги.Не мина много време и тя реши,че е време да ми се скара за нещо.
-Няма ли да помогнеш!?Или ще стоиш там и само ще пречиш?!-каза ми Камелия с острия си великобритански акцент.
-Окей,ще помогна.И какво да направя,за да съм ти полезна.-на свой ред и се сопнах.
-Вземи тези парцали и иди да почистиш!
-Моля?Мисля,че това е твоята работа,Камелия.Затова ти вземи парцалите, а аз ще направя салата.-усмихнах и се злобно.
Цялата почервеня.Не можа да повярва ,че й говоря по този начин.Все пак не беше,чак толкова по-голяма от мен.Аз бях на 20,а тя на 40.След като се убедих,че тя наистина е взема парцалите,започнах да режа продуктите на салатата.Бях се загледала с едно момче от персонала,което ме бях виждала до сега,когато се порязах.Усетих силна болка.Видях кръвта и ми призля.Мразех кръвта,миризмата й.Не знаех какво да правя.Знам ,че е глупаво,но имах фобия от малка.Една от готвачките -Джоана- видя,че нещо ми става и дойде при мен.
-Добре ли си?Дай да видя какво ти е.-беше доста разтревожена.По кръглото и лице се изписваше умиление.
-Мисля ,че не!Не ми понася кръвта.-казах й аз,уплашена.
-Това ли било.Ей сега ще го превържа.
Тя започна да вади бинтове и да промива ръката ми.След известно време болката и страха отминаха.Реших да я заговоря.
-Джоана,кое е това момче?-посочих й момчето,което явно бе ново.На пръв поглед му дадох 20 години.
-Това е синът ми Робърт.Вече ще работи като помошник тук.-отвърна ми тя.-Той учи в твоя университет,но както знаеш да се плащат семестри там е много трудно.Затова му трябваше работа и помолих майка ти да го наеме.Радвам се,че се съгласи.-тя се усмихна.
[img]http://prikachi.com/images/254/3645254e.gif[/img] -- Обожавам! <33333
#2 2011-02-13 11:25:12
- miminzetyyy
- Mrs. Soмеrhalдеr
- From: Пловдив
- Registered: 2009-06-26
Много е хубаво
Продължи го.Ноедин съвет
.Вече ще работи тук като помошник тук
Ако искаш промени го защото две еднакви думи в едно изречение не си пасват добре.
#3 2011-02-13 11:26:04
- sofarawayX.
- Member
Много е хубаво
![]()
Продължи го.Ноедин съвет
.Вече ще работи тук като помошник тук
Ако искаш промени го защото две еднакви думи в едно изречение не си пасват добре.
Мерси,че ми каза.Не съм го забелязала,но веднага ще го оправя.
#4 2011-02-13 11:38:57
- plam4eto
- `'Little Stubborn.™'`
- From: Пловдив
- Registered: 2009-03-10
харесва ми
My tumblr :3
[img]http://prikachi.com/images/379/5276379L.gif[/img]
#5 2011-02-13 11:45:47
- shushi_10
- Member
- From: Los Angeles
- Registered: 2010-12-11
Харесва ми Продължение
[img]http://prikachi.com/images/192/3623192f.gif[/img]
[list=*]
[*]yoo_97 :3[/*]
[/list]
#6 2011-02-13 13:20:49
- TwilightGirl90
- Member
- Registered: 2010-06-16
Хаха , заглавието - КРАДЕНО !
[list]Истинската сила е да се усмихнеш,
когато очите ти са пълни със сълзи. [/list:u]
#7 2011-02-13 14:17:35
- vampire_
- Изгонен(а)
- From: Gryffindor (Пловдив)
- Registered: 2010-12-29
Става
Wait a minute, motherfucker
I've been looking all night
Wanna kiss it one time
Mommy do what you like
Go head pull it, pull it, pull it, pull it
First you gotta get right
I can love you long time
I become a big crime
Then I'll pull it, pull it, pull it, pull it
Стрцето бие бавно, очите гледат жадно, а времето вместо да лекува, прави гадно.
#8 2011-02-13 15:10:38
- sofarawayX.
- Member
![]()
Ми заглавието е от един филм.Като гледам тука всяка втора история е с заглавие от филм или т.н
#9 2011-02-13 15:11:14
- xXx Fallen Angel xXX
- Mrs B.
- Registered: 2010-04-01
- Website
![]()
Ми заглавието е от един филм.Като гледам тука всяка втора история е с заглавие от филм или т.н
яя така ли, дай един пример?
- Hey, babe, whatcha doing?
- Just thinking..
- Me too! What are you thinking about?
- About you of course! And what are you thinking about?
- Well, I was thinking about baby dinosaurs, but it's nice to know you care about me.
- ...
Tumblr
[img]http://media.tumblr.com/tumblr_lovt27luE01qlp80y.jpg[/img]
#10 2011-02-13 15:43:21
- TwilightGirl90
- Member
- Registered: 2010-06-16
![]()
Ако под "всяка втора" имаш в предвид твоите , съгласна съм !
Защото тук нито едно заглавие не е крадено . (:
Това доказва какъв " Писател " си ,щом и заглавие не можеш да измислиш .
[list]Истинската сила е да се усмихнеш,
когато очите ти са пълни със сълзи. [/list:u]
#11 2011-02-13 15:52:49
- ecei
- Е ' Т И °
- From: College Princeton °
- Registered: 2010-12-25
Хубаво е.
† † † † † † † † † † † † † † † † † † †
#12 2011-02-14 16:01:28
- Karmen
- Member
- From: Fairytale
- Registered: 2011-01-27
Еийй голяма работа сега, едно заглавие..
Нали не е започнала да разказва филма?..
Важно е съдържанието, а то е хубаво според мен!
Lost in her fantasies..
#13 2011-02-14 16:09:59
- h0neyLemonade
- Nσt Pretty Enσugh
- From: Rosewood
- Registered: 2010-07-20
Харесва ми
[list=*]
[*]TUMBLR[/*]
[/list]
[list=*]
[*]Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ[/*]
[/list]
#14 2011-02-14 19:06:07
- sofarawayX.
- Member
2 част"Прибирането на мама и още една лоша новина"
След два часа се чу звън на вратата.Побързах да отворя.Отвън бяха майка ми и Джон.И двамата се усмихваха самодоволно.Забелязах нещо ново,необичайно в майка си.Бе изправила косата си.Това подчертаваше скулите на лицето й.Дори бе сменила цвета на косата си-от кестеняв на рус.Харесваше ми.Цветът караше сините й очи да изпъкват.Правеше ги много по-изразителни отпреди.А Джом..Той си бе съмсем същия-официално облекло,стегната вратовръзка,сако и разбира се обуквите му-винаги безупречно чисти.Тази идеалност ме караше да се вбесявам..
Поканих ги вътре.Не изглеждаха уморени.След 10 минути обядът беше сервиран,вилиците и ножовете стриктно подредени.Започнахме да обядваме..Виждах,че нещо не е наред.Лицето на майка ми изразяваше тревога-това не бе присъщо за нея.Цялата обстановка,всичкото това стоене на игли караше храната в устата ми да се превръща в буци-големи буци,коитотрудно преглъщах.Трябваше да попитам какво става.Трябваше да знам всичко!
-Мамо,не ми изглеждаш много добре.Разтревожена си.Какво има?-попитах най-накрая майка си.
-Виж,Джена.Някои неща не са както преди.Някои неща ще трябва да се променят.-отвърна ми тя.В гласа й се долавяше нотка на уплаха.
-Какво имаш предвид под "някои неща" ?
-Някои неща относно теб,мила..-тя се усмихна.
-На теб нещо ти има,Харпър-мразеше да й казвам така.Какви за тези неща?Някой не ми каже ли?-започнах да викам.Цялата тази потайност наистина ме вбесяваше.
-Скоро ще се омъжиш.-отговори майка ми.
-Мамо,нали сме говорили за това.Ще се омъжа,когато му дойде времето.А според мен още не е дошло.
-Виж,това не беше молба!Приеми го като заповед.-каза Джон,раздразнен.
-Кой си ти ,за да ми казваш какво да правя.-попитах го.
-Да речем,че те отглеждам!И сега ти казвам,че ще се омъжиш за сина на съдружника ми.Това ще е цената да запазя бизнеса си.-отвърна той,викайки.
#15 2011-02-14 19:55:33
- ecei
- Е ' Т И °
- From: College Princeton °
- Registered: 2010-12-25
Харесва ми.
† † † † † † † † † † † † † † † † † † †
#16 2011-02-15 10:28:51
- littlepartofme
- Rebellion.
- From: District 4
- Registered: 2011-01-26
- Website
И двете части много ми харесаха.
Продължи я.
[list=*]
[*]We made our plans down in the sand.[/*]
[/list]
#17 2011-02-15 14:45:48
- IoNz17
- Member
- Registered: 2010-01-11
става
All It Takes Is 1 Song To Bring Back 1000 Memories ...
#18 2011-02-17 19:51:16
- Karmen
- Member
- From: Fairytale
- Registered: 2011-01-27
Много е хубава!!
Ощеее
Lost in her fantasies..
#19 2011-02-19 07:57:51
- shushi_10
- Member
- Registered: 2010-12-11
И двете части много ми харесаха.
Продължи я.![]()
[img]http://prikachi.com/images/192/3623192f.gif[/img]
[list=*]
[*]yoo_97 :3[/*]
[/list]
#20 2011-02-19 08:09:02
- sunny13
- Bitter*
- Registered: 2009-07-26
Хубаво е.
"Ако си решил да променяш живота си,давай.Не се обръщай назад,защото времето никога не чака."
#21 2011-02-26 15:06:44
- sofarawayX.
- Member
3 част
Не можех да повярвам на ушите си.Излязох бясна от къщата.Не знаех какво да правя,какво да мисля..Кой бе той ,за да ми казва какво ще правя с живота си ?!?Нямаше това право.Тръгнах по улицата без посока.Лондон бе голям , с много улици и малки улички.Тръгнах по една алея с мисълта,че ще ме отведе далеч от тази къща,от този абсурд.. Но сгреших !Улицата нямаше изход."Чудесно-помислих си.И градът е против мен в този момент". Върнах се пред къщата ни.Стоях вцепенена пред нея 10 минути.Можех да стоя така цяла вечност.Както винаги нещо прекъсна мисълта ми-някой мина покрай мен.Обърнах се и видях Робърт- все така красив.Кафявата му коса блестеше на следобедното слънце. Кафявите му очи гледаха така изразително,че тръпки ме побиваха.А устните му.. Не знам защо го казвам,но ми идеше да ги слея със своите.Гледах го две,три минути,когато той заговори:
-Чух викове преди малко.Станало ли е нещо?-попита ме той с притеснение.
-Не,няма нищо!-на свой ред излъгах аз.
-Може да си красива..-замълча за секунда.-..Но не можеш да лъжеш така красиво.-Роб се усмихна.
-Мислиш,че съм красива?-зачудих се.
-Това няма никакво значение.Сега ми кажи какво става!-говореше с нетърпение да научи истината.
-Нищо,казах ти.Просто искат да ме омъжват за мъж,който не познавам,само защото е син на някакъв съдружник на "баща" ми.Това е!-отвърнах му аз и вече започнах да се изнервям.
-"Това е" ли ?!Лошо .. и сигурно неприятно.Просто не се омъжвай за него.
-Много ти е лесно да го кажеш-вече му виках.
-Няма нужда да повишаваш тон,Джена.Просто се успокой и мисли малко по-рационално.Намери си друг мъж и го представи на вашите.Може да го одобрят и да се съгласят да сте заедно.-отвърна той, спокойно.
-Ако чакам тяхното одобрение няма да съм с никого цял живот.-казах бясна и си тръгнах.
#22 2011-02-26 17:14:43
- nani_tyyy
- Member
- From: Rupetland ^^
- Registered: 2010-01-28
Много ми харесва.. Искам ощее..
[img]http://prikachi.com/images/515/5501515R.jpg[/img]
#23 2011-02-26 19:50:48
- JuSst_me<3
- Member
- From: Really close
- Registered: 2010-10-10
ами...
няколко повторения,
някакви дребни правописни грешки,
които развалят доброто впечатление.
Също така това:
... ние нямаме пари, а тя харчи за щяло и нещяло...
...щом дойдохме побърза да се ожени за милионер...
хем нямат много, хем са милионери?!
иначе като изключим това идеята и стилът ти ми харесват : )
#24 2011-02-26 20:24:26
- sofarawayX.
- Member
ами...
няколко повторения,
които развалят доброто впечатление.Също така това:
...щом дойдохме побърза да се ожени за милионер...хем нямат много, хем са милионери?!
иначе като изключим това идеята и стилът ти ми харесват : )
Мисълта ми е била друга .. Имала съм предвид,че преди майка й да се ожени са нямали много пари..но да права си и мерси за критиката. Нещо не съм до изкусурила,но ще гледам да се поправя..И все пак мерси за отделеното време
#25 2011-02-26 20:36:05
- JuSst_me<3
- Member
- From: Really close
- Registered: 2010-10-10
ами...
няколко повторения,
които развалят доброто впечатление.Също така това:
...щом дойдохме побърза да се ожени за милионер...хем нямат много, хем са милионери?!
иначе като изключим това идеята и стилът ти ми харесват : )Мисълта ми е била друга .. Имала съм предвид,че преди майка й да се ожени са нямали много пари..но да права си и мерси за критиката. Нещо не съм до изкусурила,но ще гледам да се поправя..И все пак мерси за отделеното време
![]()
oуу никакъв проблем..
аз ако не намирам на хората кусурите, то кой? ; DD