Pages: 1
#1 2009-05-08 17:57:21
Re: Бягство от затвора-Wentworth Miller
Уентуърт Ърл Милър е американски актьор, роден на 2 юни 1972 в Англия. Той става изключително популярен с ролята си на Майкъл Скофийлд в хитовия сериал „Бягство от затвора“.
Бащата на Милър има афро-американски, ямайски, английски, германски и еврейски корени, а майка му - руски, френски, холандски, сирийски и ливански произход
Роден в Обединеното Кралство, израснал в Бруклин, Ню Йорк, и завършил в Университета Принстън, Уентуърт Милър е непреодолим и критически аплодиран млад актьор с роли в телевизионни и игрални филми.
Сега играейки главна роля като брилянтния и безмилостен Майкъл Скофийлд в Prison Break, Милър започва своята кариера от другата страна на камерата. След като завършва университет със специалност Английска Литература, Милър заминава за Лос Анджелис през пролетта на 1995, където работи в Отдел на Развитието в малка прудуценска компания специализирана във филмите правени за телевизията.
В следващите няколко години, Милър изпълнява гостуващи роли в различни сериали като „Бъфи, Убиеца на Вампири”, „Спешно Отделение” и „Известен”. Той участва и в мега-сериала на Холмарк „Динотопия”.
Тогава Милър участва в „The Human Stain”, игрален филм режисиран от Робърт Бентън и с главната роля на Сър Антъни Хопкинс и Никол Кидман. Филма разглежда въпроси за раса, клас и идентичност, Хопкинс е в ролята на професор в колеж, борещ се да скрие невероятна тайна, Милър играе същия персонаж в младите му години.
Впоследствие Милър се появи във филма „Подземен Свят”, изпълни гостуваща роля в „Джоун” и “Ghost Whisperer” преди да се присъедини към екипа на Prison Break. Милър беше номиниран за награда Златен Глобус в категорията Най-добро Актьорско Изпълнение в телевизионни драма-сериали през 2006.
Интервю с Уентуърт Милър от Prison Break
С пронизващи очи и изкусителни устни, звездата от сериала „Бягство от затвора” Уентуърт Милър е определено един от най-секси мъжете от малкия екран.
Но за разлика от героя му Майкъл не ще го срещнете зад решетките, а в ултрамодерен апартамент на скъп хотел в Бевърли Хилз. Там именно, с крака, потънали в мокет от чиста вълна, удобно настанил се в кресло в псевдостил Луи XV, Уентуърт е на разположение за поредната фотосесия или интервю. На 35 годишна възраст, този скромен талант, когото сравняват със Стив МакКуин, разсъждава хладно и с ясна глава, въпреки че е придобил вече статуса на секссимвол. Сега необвързаният актьор има нужда от партньор и много добре знае какво точно търси. „Хората обикновено ценят чувството за хумор и стила, но в основата на тези положителни качества е доверието” кетегоричен е той.
- Име, фамилия, номер?
- Уент, тъй като хората ги мързи да произнасят цялото ми име – Уентуърд. А за близките съм Стинки! Що се отнася до останалото, мога да ви кажа само на колко години съм - 35 (но изглежда с 10 години по-млад), а също така и колко съм висок – 1,85 м. Осигурителния си номер и номера на банковата ми сметка съобщавам само на данъчната служба в данъчната си декларация...
- „Особени белези”?
- Едното ми око е зелено, а другото – сиво. Знам, такива очи не се срещат на всеки ъгъл. И нещо още по-особено: в жилите ми тече английска, френска, африканска, ливанска, сирийска, ямайска и немска кръв! Нищо по-добро от това, ако искаш да заблудиш преследвачите си!
- А говориш ли френски език?
- Е, ако смятате, че да говориш свободно означава единствено да можеш да кажеш: „Къде е гарата?” и „Още малко хляб, ако обичате”, тогава да! (смее се).
- В сериала играеш роля на инженер. А за какво си учил?
Притежавам диплома за магистър по английска литература. Бях отличен студент. Не от най-бъбривите, но добър... Прекарвах по цял ден с нос, забит в книгите и докато четях, си похапвах от сандвича, купен от лавката на ъгъла. Интелектуалец, така да се каже... Впрочем, ако бях поискал, можех да стана преподавател.
- А какво ти попречи на станеш такъв?
- Желанието да играя на сцена беше по-силно у мен от това да предавам знанията си на студентите. Човек не винаги може да контролира собствените си желания. В университета, повечето ми приятели искаха да станат адвокати, хирурзи или финансови асове. А аз много се отличавах от тези кариеристи! Изобщо не ми идваше на ума, че един прекрасен ден ще си печеля хляба играейки роля на затворник! (смее се). Като ме гледаха какви добри оценки получавам, моите родители, се надяваха, че ще се откажа от увлечението си по телевизията, за да се включа в някоя адвокатска фирма. Но ако трябва да избирам между пледоариите като член на някоя адвокатска колегия и разбиването на затвор в някоя гениална телевизионна драма, решително предпочитам второто...
- Вярно ли е, че си мислел също да станеш певец?
- Да, но това е обстоятелство, което предпочитам да не споменавам в биографията си! Свирех в една група, “Тайгърстоунз”. Дори бяхме записали два албума. Днес, като ги слушам, се питам как не са ни хвърлили в затвора заради това! Бяхме напълно бездарни! Да свириш рок по толкова лош начин си е направо престъпление!
- Преди да станеш известен с “Prison Break”, си бил дълго време в сянка...
- Така е. След „Цвета на лъжата”, с участието на Никол Кидман през 2003 година, останах безработен. Бях толкова закъсал, че не можех да си платя дори застраховката за колата. Ако майка ми не я беше платила, щеше да ми се наложи да пътувам с автобуса. Това, че получих ролята на Майкъл Скофийлд – човек, който доброволно отива в затвора, за да спаси брат си, ме освободи преди всичко от дълговете и от тревогите ми. Първата, от които беше как ще изкарам до края на месеца!
- Започнал си кариерата си в „Бъфи, убийцата на вампири”. Нещо не много привлекателно за споменаване в автобиографията...
- Може и така да е, но това участие ми позволи да свикна с камерата, за което помогна и участието ми в два клипа на Марая Кери („We belong together” и “It’s Like that”).
- Как се подготви за ролята на Майкъл? Прекара ли известно време сред истински затворници?
- Имах много малко време за подготовка, защото започнахме снимките само седмица, след като ме избраха за ролята. Имахме много бивши затворници като статисти в актьорския състав. Някои от тях разказваха невероятни истории за престоя си зад решетките.
- Би ли постъпил като героя си, за да спасиш любим човек?
- Не. Искам да кажа, че бих жертвал живота си, но знам, че нямам силата на своя герой. Математиката и въобще точните науки никога не са ми харесвали. Така че, дори да си бях татуирал цялата информация на тялото като него, нямаше да успея да я разчета.
- Като оставим настрани математическия ум, Майкъл притежава и огромна доза решителност, смяташ ли че по това си приличате?
- И още как! Ако не се озъбите на Холивуд, ако ви липсва решителност, ако не успеете да убедите агента си и продуцентите, че да получите дадена роля е за вас въпрос на живот и смърт, има голяма вероятност да си останете разносвач на пица или келнер до края на живота си! (смее се).
- В какво упрекваш разносвачите на пица?
- В нищо не ги упреквам. Познавам дори хора в Лос Анжелис, които имат толкова талант, колкото и аз самият, а продължават да се препитават с паркиране на коли, със сервиране на супа по ресторантите и с миене на басейни в очакване да ги изберат в някой кастинг. Смятам, че съм имал голям късмет, като гледам колко мои колеги са си останали на улицата... И знам какво казвам: прослушвали са ме почти 500 пъти, преди да успея да се вредя за истинска роля!
- Как мислиш, Майкъл Скофилд герой ли е?
- Не, нито пък е експерт в областта на бойните изкуства. Истинската му сила е в психиката му, в способността му да се концентрира, дори когато се чувства заплашен през всички часове на денонощието, през всички дни на седмицата. Той ми напомня малко на моя идол, Стив МакКуин, във филма „В името на закона”. Само че, аз съм от другата страна на решетките!
- Някои млади актьори си позволяват прекалено много неща по улиците на Холивуд: наркотици, шофиране в пияно състояние... На теб случвало ли ти се е да имаш проблеми с полицията?
- Не никога! Баща ми е адвокат и съм получил доста строго възпитание. Доста удари по задника съм понесъл... Освен това, в университета в Принстън не ни учиха да обираме банки или да крадем чантите на бабичките! Въпреки че, престъпността на „белите якички” реално съществува!
- А в затворите, на теб са гледали като на същинска икона...
- Голямата ми тревога е да не би един прекрасен ден някой затворник да ме попита, дали не знам някоя комбина, която да му помогне да си стегне набързо куфарчето. Знам, че в Австралия, някои са се опитали да се възползват от идеята за татуировка, за да избягат. Надзирателите били толкова обезпокоени, че забранили сериала да се гледа в затвора!
- Папараците са готови да платят със злато за главата ти. Какво мислиш за това?
- Можеше да се очаква! Изпитвам искрено съжаление към звездите, които в течение на години са плюли популярната преса и които, след залеза си са готови на всякакви глупости, само и само пак да се заговори за тях!
- Казват, че момичетата са направо луди по теб...
- За съжаление, не мога да им дам нито един кичур от косата си! (смее се).
- А би ли започнал авантюра с някоя от екранните си партньорки ?
- По-скоро с някой, който оценява актьорската професия, но не е от гилдията. Може би някой, който работи в студио. Би било страхотно! След това студиото ще ме ангажира за някоя продукция.
- Как си почиваш?
- Плуването ми доставя удоволствие, обичам също четенето и да подремвам през деня. Все пак, въздържам се от прекалено бездействие, за да се адаптирам по-лесно към периодите на изтощителна работа.
http://kaprizen.com/?img=133823
http://kaprizen.com/?img=133822
http://kaprizen.com/?cat=9&img=145519
ето и малко снимки :p
А вие харесвате ли Бягство от затвора :p :p :p
[img]http://prikachi.com/images/782/2619782N.gif[/img]
[img]http://img.userbarz.com/162/32292.png[/img]
#2 2009-11-30 19:07:51
- XxXchocolatefullyxXx
- Cookie Monster
- From: Vampville ]:)
- Registered: 2009-10-19