#1 2011-01-03 12:12:26

PiinkAngel
Member
From: Sf
Registered: 2010-11-23

Re: Обмяна на опит (фотография)

Здравейте!
Ако темата не ви допадне модераторите нека я изтрият.
Та идеята ми е, понеже често се отварят теми с питания отностно фотографията да има тема, където да се задават тези въпроси. Аз например съм доста "боса" във тази сфера и ще се раздвам знаещите да споделят опит.
Моят въпрос е за какъв вид фотография е най- добре да се използва обектив 14-42мм? За макро не става, защото се вижда сянка от него. И имам още един въпрос, може би за знаещите е доста глупав, но... Може ли обективи на различна марка от тялото да се слагат? Аз имам Олимпус, но мога ли да си купя например обектив Никор за него?
Мерси предварително за отговорите!
Надявам се тази тема да се хареса на останалите! smile

Красиво коте търси дом!
http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=224&t=15145

#2 2011-01-03 12:24:13

girlcheto
Member
From: New Yorkk ;pp
Registered: 2009-01-10

На мен ми харесва :]]

Реален свят .. реални хора с нереално самочувствие..

Убиецът от град Хевън <--- първата ми история

#3 2011-01-03 12:53:28

summer.time
Member
Registered: 2009-07-17

За въпросите ти:
1.Права си че тоя обектив не става за макро,но не само заради сянката но той си има едно фокусно растояние което не му дава да снима по близо от еди колко си сантиметра (не знам за този колко см е) Обектива се води zoom,но не мисля че ще приближава много моя е 18-200 и не ми стига (аз приближавам много) за семейни обикновенни снимки е супер..
2.Не съм много запозната с Олимпус-ите даже никога не съм снимала с Олимпус,но мисля че може да се слагат други обективи, но не и Никор ( те са май само за Никон)както и някой обектив на Канон те са само за Канон, но има различни марки който правят само обективи (ще потърся сайтове и по късно ще ги пусна)като например Тамрон техните обективи стават за Канон,Никон,Сони,Пентакс и други просто трябва да потърсиш,и зависи какъв обектив искаш.

Относно предложението не ми харесва,всеки иска да пита различно нещо за това и прави различна тема!

#4 2011-02-11 19:27:03

niksan_908
Member
From: Дупница
Registered: 2009-03-20

аз мисля, че е добра идеята ти за такава тема smile и аз не разбирам особено, още съм в началото и ако може някой просто и ясно да ми обясни за различните параметри на фотоапарата(апертура, фокусно разстояние,исо и другите ) smile

Умните си решават проблемите, а мъдрите не ги допускат!
http://kaprizen.com/forums/viewtopic.php?t=13497 <- снимките ми smile

#5 2011-02-15 10:18:18

PiinkAngel
Member
From: Sf
Registered: 2010-11-23

summer.time мерси за разясненията! heart
niksan_908 сега ми предстоят пробни изпити, но след това ще поста инфо от една книга за фотографията. Там много добре е обяснено за исото, блндата и другите неща.  smile

Красиво коте търси дом!
http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=224&t=15145

#6 2011-02-15 10:36:38

h0neyLemonade
Nσt Pretty Enσugh
From: Rosewood
Registered: 2010-07-20

Предложението ти е добро , направих такава тема smile
Задавайте въпросите си там !

[list=*]
[*]TUMBLR[/*]