#1 2010-12-16 09:15:17
- DARLING
- Member
- Registered: 2010-04-22
Re: Апарат
Предпочитания:
Canon
до 1000-1500лв.
+ Видео
#2 2010-12-16 09:20:36
- ivsity
- x. Vampire Girl x.
- Registered: 2009-04-27
Виж новият който сега го рекламират Cannon EOS 500D май беше , само да те попитам аз наскоро си взех фотоапарат професионален и нали в магазина има такива персонал аз си го взех от специализиран магазин и ми казаха че ако смятам да се занимавам с по-професионална фотография да взема Никон ( те залагали повече на технологията така да го наречем "отвътре" софтуера ) Канон на матрицата и за картината нещо казаха било за по-любителски снимки аз не смятам така , ако трябваше сега да си взема може би Канон щях да взема , другото не го разбрах относно обясненията на този от магазина . Но иначе бих ти препоръчала Канон защото обективите за Никон са над 400-500 лева ако решиш да сменяш ..
#3 2010-12-16 09:28:57
- DARLING
- Member
Виж новият който сега го рекламират само да те попитам аз наскоро си взех фотоапарат професионален и нали в магазина има такива персонал аз си го взех от специализиран магазин и ми казаха че ако смятам да се занимавам с по-професионална фотография да взема Никон ( те залагали повече на технологията така да го наречем "отвътре" софтуера ) Канон на матрицата и за картината нещо казаха било за по-любителски снимки аз не смятам така , ако трябваше сега да си взема може би Канон щях да взема , другото не го разбрах относно обясненията на този от магазина
. Но иначе бих ти препоръчала Канон защото обективите за Никон са над 400-500 лева ако решиш да сменяш ..
Този, който го рекламират го видях, но съм се спряла на този, който излезе преди него. Гледах обективи за Канон, също започваха от 400-500 лева. : ))))
#4 2010-12-16 09:31:16
- ivsity
- x. Vampire Girl x.
Ако ще си взимаш какъвто и да е фотоапарат бих ти препоъчала този магазин . Ето обективите за Канон http://www.photopavilion.com/?page=cata … o=&filter= А сайта е специализиран има го в по-големите градове , но може и да си го поръчаш ако решиш да си вземаш обектив слбд време има мисля че и промо пакети виж дали ти го няма този на който си се спраля може и да ти излезе по-евтино моят го имаше с поне 100 лв по малко от колкото аз го взех даже май имаше и подарък друг обектив .. =)
#5 2010-12-16 13:03:12
- Brutallity
- Member
- From: София
- Registered: 2010-03-13
550 e по-добър от 500 а разликата в парите не е толкова голяма..и се вписва в критериите и.
http://www.photopavilion.com/?page=cata … des-pane-0
Колкото до Канон vs. Никон доста от моделите им си съвпадат..въпрос на лични предпочитания.
Обективите...мен лично не ме интересува дали ще дам малко повечко пари..ако е за по- добрият апарат..съм съгласна и доста повечко да дам ( :
Canon и по - любителски...
Нямам си и на идея това как го мислите
http://www.photopavilion.com/?page=cata … des-pane-1
All lives end. All hearts are broken. Caring is not an advantage.
---- A morbid obsession in black and white.
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.
#6 2010-12-16 13:04:40
- summer.time
- Member
- Registered: 2009-07-17
Виж новият който сега го рекламират Cannon EOS 500D май беше , само да те попитам аз наскоро си взех фотоапарат професионален и нали в магазина има такива персонал аз си го взех от специализиран магазин и ми казаха че ако смятам да се занимавам с по-професионална фотография да взема Никон ( те залагали повече на технологията така да го наречем "отвътре" софтуера ) Канон на матрицата и за картината нещо казаха било за по-любителски снимки аз не смятам така , ако трябваше сега да си взема може би Канон щях да взема , другото не го разбрах относно обясненията на този от магазина
. Но иначе бих ти препоръчала Канон защото обективите за Никон са над 400-500 лева ако решиш да сменяш ..
Лелееее ти ме уби...Канон за любителски снимки било..
Незнам кои ти го е казал това,но явно нищо не е рзбирал от камери !!(nod)
Да те светна(и не само тебе) Канон залагат на матрицата(това е вярно) защото това е най важната част за 1 апарат! Няма хубава снимка без добра матрица и добър процесор (което е съвсем различно от софтуера) !
Аз имам Канон ЕОS 550D (от рекламата,в бг е нов,но иначе излезе на пазара февруари) Той е с 18 MP APS-C CMOS сензор (матрица) и Процесор DIGIC 4 (което е възможно най добрия процесор до момента,според мен и всичките фотографи които познавам,и всичките са със Канон,и само 1-2ма само са с Никон,ти си направи изводите)! А иначе за обективите,на Канон са по скъпи от тези на Никон от личен опит го знам.
А по темата ако си решила да си купуваш Канонче,браво добър избор!
Незнам за кой канон говориш но 1000D е добър, пак от личен опит го знам.
.Tumblr.
.Снимките ми.
!!! Factory farming in 60 seconds !!!
.Instagram.
[img]http://prikachi.com/images/667/5508667N.jpg[/img]
#7 2010-12-16 13:18:23
- Brutallity
- Member
Виж новият който сега го рекламират Cannon EOS 500D май беше , само да те попитам аз наскоро си взех фотоапарат професионален и нали в магазина има такива персонал аз си го взех от специализиран магазин и ми казаха че ако смятам да се занимавам с по-професионална фотография да взема Никон ( те залагали повече на технологията така да го наречем "отвътре" софтуера ) Канон на матрицата и за картината нещо казаха било за по-любителски снимки аз не смятам така , ако трябваше сега да си взема може би Канон щях да взема , другото не го разбрах относно обясненията на този от магазина
Лелееее ти ме уби...Канон за любителски снимки било..
![]()
![]()
Незнам кои ти го е казал това,но явно нищо не е рзбирал от камери !!(nod)
Да те светна(и не само тебе) Канон залагат на матрицата(това е вярно) защото това е най важната част за 1 апарат! Няма хубава снимка без добра матрица и добър процесор (което е съвсем различно от софтуера) !
Аз имам Канон ЕОS 550D (от рекламата,в бг е нов,но иначе излезе на пазара февруари) Той е с 18 MP APS-C CMOS сензор (матрица) и Процесор DIGIC 4 (което е възможно най добрия процесор до момента,според мен и всичките фотографи които познавам,и всичките са със Канон,и само 1-2ма само са с Никон,ти си направи изводите)! А иначе за обективите,на Канон са по скъпи от тези на Никон от личен опит го знам.А по темата ако си решила да си купуваш Канонче,браво добър избор!
Незнам за кой канон говориш но 1000D е добър, пак от личен опит го знам.
М@МКА МУ,ЕДНА В ТОЯ ФОРУМ,КОЯТО ЗНАЕ КАКВО ГОВОРИ !
Аз съм с 1000д,ама за парите които тя може да отдели може да си вземе нещо мноооооооого по - добро ^^
Канон рулз !
Ся съм хвърлила око на едни макро лещички. И може би малко по - натам и едно обективче
likeeeeee...
http://www.photopavilion.com/?page=cata … des-pane-1
И пак казвам,Канон рулз !
Ай със здраве!
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.
#8 2010-12-16 13:30:55
- ^^Filmchett0o^^
- Member
- From: South Korea
- Registered: 2010-02-15
Всичко е хубаво на Канон ...
[img]http://prikachi.com/images/16/3824016M.gif[/img]
#9 2010-12-16 18:03:17
- ivsity
- x. Vampire Girl x.
Хора казах ви че ми го казаха в магазина ! Написах че това не съм го казвала аз . Не нападайте мене ами идете тях да питате .. Пък и на мен Канон много си ми харесват нищо лошо не съм казала егати .. А ако трябва да ги сравняваме по цена мога и за 40 000 да ти покажа Никон , така че това не е от значение за сравняването им ето ми го точният израз Канон на матрицата и за картината нещо казаха било за по-любителски снимки аз не смятам така прочетете преди да пишете .. Апък това за фотографите и аз познавам знам приятели които се занимават професионално ми препоръчаха Никон , имам един приятел на който Канон-а му се повреди и сега е на сервиз ... Не ми се спори на тема която е мисля че най-големият спор от този род вечният въпрос Канон или Никон . Няма смисъл от спорове като няма да сме първите нито последните които ще спорят .. .. ;]]
#10 2010-12-16 18:32:21
- summer.time
- Member
Хора казах ви че ми го казаха в магазина ! Написах че това не съм го казвала аз . Не нападайте мене ами идете тях да питате .. Пък и на мен Канон много си ми харесват нищо лошо не съм казала егати .. А ако трябва да ги сравняваме по цена мога и за 40 000 да ти покажа Никон , така че това не е от значение за сравняването им ето ми го точният израз Канон на матрицата и за картината нещо казаха било за по-любителски снимки аз не смятам така прочетете преди да пишете .. Апък това за фотографите и аз познавам знам приятели които се занимават професионално ми препоръчаха Никон , имам един приятел на който Канон-а му се повреди и сега е на сервиз ... Не ми се спори на тема която е мисля че най-големият спор от този род вечният въпрос Канон или Никон . Няма смисъл от спорове като няма да сме първите нито последните които ще спорят .. .. ;]]
Оххх Аз много добре ти прочетох мнението,но евно ти не си прочела добре моето!!
А за това,че са ти препоръчали Никон,тва си е тяхно мнение пък и аз не познавам нито 1 фотограф от Бг,може би в Бг хората да харесват повече Никон.Но за мен Канон е най-доброто и ако почнем да сравняваме цени Канон са по скъпи (особено новите модели) и много добре знам че има и скъпи Никон-и !
И никой не те е нападал,аз просто ти обясних защо мисля,че Канон са по добри от Никон,защото тоя от магазина не ти е обяснил добре,ако ти е казал,че Канон е за любителски снимки,тоя просто не е бил в ред..
.Tumblr.
.Снимките ми.
.Instagram.
#11 2010-12-16 18:41:11
- ivsity
- x. Vampire Girl x.
Eми то и аз така му казах смисъл питах го защо смята така и той почна да обяснява .. Не го разбрах много добре ама ...
#12 2010-12-17 12:50:02
- PiinkAngel
- Member
- From: Sf
- Registered: 2010-11-23
Здравейте!Та ще си взимам фото, но се чудя между КАнон еос 1000д и някакво Никонче (може би 80Д). За Канона, специално този модел, казват, че има порблем с фокусирането и това ме разубеждава, а ии доста хора ми казват, че Никона е по- добрият избор. За Никон 80д не намирам информация, та ако ми кажете къде има подробно инфо на български ще се радвам. Проверих във сайта на фотосинтезис, фотопавилион и сайта на Никон, но не намерих. Показаните Никони са предимно новичките от 1000 нагоре, а мога да си позволя до 700 лв някъде макс. Първи ДСЛР ще ми е. Не разбирам от фоттография и сега чета книги, но ще се радвам да кажете какво да избера.
Красиво коте търси дом!
http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=224&t=15145
#13 2010-12-17 14:03:20
- summer.time
- Member
Здравейте!Та ще си взимам фото, но се чудя между КАнон еос 1000д и някакво Никонче (може би 80Д). За Канона, специално този модел, казват, че има порблем с фокусирането и това ме разубеждава, а ии доста хора ми казват, че Никона е по- добрият избор. За Никон 80д не намирам информация, та ако ми кажете къде има подробно инфо на български ще се радвам. Проверих във сайта на фотосинтезис, фотопавилион и сайта на Никон, но не намерих. Показаните Никони са предимно новичките от 1000 нагоре, а мога да си позволя до 700 лв някъде макс. Първи ДСЛР ще ми е. Не разбирам от фоттография и сега чета книги, но ще се радвам да кажете какво да избера.
Между Канон-а и Никон-а аз ти препоръчвам Канон-а,А това дето казваш,че имал проблем с фокусирането,на мен не ми се е случвало,а и да се случи това е проблем на обектива или Не добре запознат със камерата си фотограф (новак) http://translate.google.bg/translate?hl … tml&anno=2 „Ето и за Никон а инфо
.Tumblr.
.Снимките ми.
.Instagram.
#14 2010-12-17 15:54:00
- PiinkAngel
- Member
Ами четейки по форумите за фотография често се срещаше споменаване за проблем с фокусирането. Казвали са ми го и хора, които снимат с Никон. Значи да взимам Канона? С родителите ми се чудим дали да го закупим от магазин за фототехника или както те пазруват от скоро с Ибей. В убей има голяма разлика на м-у цените. Цената само на тялото варира от 70 долара до 600 на ново. И на старо са г-д толкова. Баща ми казва, че през убей щяло да излезе по- евтино и така ще мога да си взема по- късно някакъв обектив за макро с останалите пари. И да ви питам да си взема тяло с китов обектив или само тяло и да си взема отделно обектив и какъв? Аз мисля 18- 55, който е стандартният вариобектив.
П.с. Може и глупости да пиша, но пиша по спомен от това, което съм чела от книгите и...
Красиво коте търси дом!
#15 2010-12-17 16:18:49
- summer.time
- Member
Ами четейки по форумите за фотография често се срещаше споменаване за проблем с фокусирането. Казвали са ми го и хора, които снимат с Никон. Значи да взимам Канона? С родителите ми се чудим дали да го закупим от магазин за фототехника или както те пазруват от скоро с Ибей. В убей има голяма разлика на м-у цените. Цената само на тялото варира от 70 долара до 600 на ново. И на старо са г-д толкова. Баща ми казва, че през убей щяло да излезе по- евтино и така ще мога да си взема по- късно някакъв обектив за макро с останалите пари. И да ви питам да си взема тяло с китов обектив или само тяло и да си взема отделно обектив и какъв? Аз мисля 18- 55, който е стандартният вариобектив.
П.с. Може и глупости да пиша, но пиша по спомен от това, което съм чела от книгите и...
Щом си начинаеща си купи или 18-55 или обектив с фиксирано фокусно растояние аз тази коледа като си събера пари ще си купя Canon EF 50mm f/1.8 II -обектив с фиксирано фокусно растояние !
И да,според мен си вземи Канон-а!
.Tumblr.
.Снимките ми.
.Instagram.
#16 2010-12-17 16:55:08
- JuSst_me<3
- Member
- From: Really close
- Registered: 2010-10-10
Ъмм може ли да спомените критерийте по които избрахте своя фотоапарат?
#17 2010-12-17 18:27:42
- Brutallity
- Member
За новак стандартен обектив е добре.Това за канона са ГЛУПОСТИ.Аз съм с този апарат от доста време и не ми се е случвало такова нещо...за 700 кинта това е най - добрият избор..нищо,че на мен с картата ми излезе около 1000...+ Недей да взимаш от Йбеи...не се знае как ще ти го донесат.Взимай Канона !
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.
#18 2010-12-17 19:07:51
- summer.time
- Member
Ъмм може ли да спомените критерийте по които избрахте своя фотоапарат?
Критериите по които аз избрах моя са много,но първо марката за мене е от значение (Само Канон) после аз исках да е нов модел (моя беше излязъл на пазара февруари и аз си го купих март месец),защото все пак е голяма инвестиция и не исках след някой месец да излезе още по нов от моя и с много по-подобрени функции..(незнам дали ме разбра амааа..) После гледах да е съвместим с пълната гама EF и EF-S обективи и Speedlite светкавици (ако е нов модел със сигурност е съвместим)После сензора(пикселите),и процесора,после AF система/точки за авто фокус,после гледах ISO светлочувствителноста(за снимки с слаба светлина без светкавица),После колко Снимки в серия прави (на мен ми трябваше да е бърз) После гледах визьора (на някой апарати е много малък което не ми харесва,все пак трабва да ми е удобен)ии мисля че е това на последно място гледам цената !
.Tumblr.
.Снимките ми.
.Instagram.
#19 2010-12-17 19:42:58
- ivsity
- x. Vampire Girl x.
Аз нямам проблеми с фокосирането при мене всичко си е наред ама то пак зависи ..
#20 2010-12-18 10:27:05
- JuSst_me<3
- Member
- From: Really close
- Registered: 2010-10-10
#21 2010-12-18 11:17:35
- DARLING
- Member
#22 2010-12-18 13:17:06
- summer.time
- Member
Ако питаш кой от двата е по добър то това е 550 по нов е и има нови функции (допълнения) които 500 няма.
.Tumblr.
.Снимките ми.
.Instagram.
#23 2010-12-18 19:16:35
- Brutallity
- Member
Ако питаш кой от двата е по добър то това е 550 по нов е и има нови функции (допълнения) които 500 няма.
![]()
aye.
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.
#24 2010-12-20 14:05:27
- PiinkAngel
- Member
ЗДравейте!
След като преброи спестяванията си отикрих, че не стигат за Канона, а родителите ми отказват да помагат та реших, че за тези пари, които имам мога да си взема http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ … 00065.html
Какво мислите? вече родителите ми са ходили да го видят в магазина и най- вероятно ще е това.
Красиво коте търси дом!