Pages: 1
#1 2010-11-30 16:49:13
- vaflichka
- Member
- From: .. ^^ Тhe land of lies..^^
- Registered: 2010-02-08
Re: Истинската любов мит или реалност ?
Знам, че това е една безкрайна тема и мнения по въпроса колкото искаш, но в тази статия ще се опитам да изразя моето,както и ще задам някои въпроси. На едни ще се опитам да намеря отговор, а други, за жалост ще останат без такъв.
За да вникнем по-дълбоко във въпроса има ли, съществува ли истинска любов или не, ще се наложи първо да изясним какво всъщност е любовта, или по точно ще се опитам да дефинирам какво според мен е любовта, и не е ли тя чувството, което ни кара да се събуждаме сутрин, не е ли тя чувството, което като воденично колело движи света и да, макар и малцина да си признават, според мен тя съществува.Но също така би могла да съществува и под различни форми, както беше казано в един филм, любов към родителите, любов или привързаност към даден предмет, място, и така нататък.Но не за тази любов смятам да говоря, а за онази която кара сърцето да трепти, за онази която кара всеки, който я изпитва да се държи глупаво, и също така за онази, без която всеки един от нас не може да живее, или може би за онази, към която всяко живо същество стремглаво се стреми,а може би и за онази, заради която са се случвали безброй трагедии.И все пак мисля, че се отклоних от основната идея, а именно първо да обясня какво според мен е любовта - това е чувството да мислиш за някой,да цениш някой,да споделяш с някой,да копнееш за някой или нещото, което те кара да продължаваш да живееш. Най-лесно бих могъл да сравня думичката любов с думичката копнеж, а именнно всеки копнее да докосне нечии ръце,всеки копнее да целуне нечии устни всеки копнее за мила дума,за прегръдка, за това да знае, че на света има друго същество което изпитва същото,друго същество на което е отредено да съпреживява моменти на щастие и на нещастие,всеки копнее да има с кого да преброди пущинака или с кого да отиде до другата страна на луната.
Не знам дали в предните редове успях да обясня какво точно е любовта, но в едно съм сигурен - така според мен е устроен светът, а именнно още от древни времена заради тази дума, или не, по-скоро заради това чувство са се водили битки, дори войни са възниквали, и ще възникват конфликти между семейства, държави, и дори ако щете между цели общества.И питам не би ли било глупаво да се стига до такива крайни мерки, заради нещо нереално и по-скоро как би могло нещо, което според мнозина не съществува, да доведе до такива конфликти. Не знам, ще оставя на теб, читателю, да си отговориш сам на този въпрос.Но нека се вгледаме по сериозно в този въпрос - какво означава истинска любов, дали това е чувството,което ни обзема само през пролетта, или това е чувството, което всеки разпознава сам след като срещне подходящият човек, и всъщност трябва ли истинската любов да е винаги споделена, или всеки би могъл да обича без да бъде обичан, а може би истинската любов не се определя от това, кой кого обича , не мисля. (f)
Друг въпрос който бих могла да поставя, но на който нямам конкретен отговор е как се познава дали човек е срещнал истинската любов, и кое е определящият фактор за истинска любов, и истинската любов трябва ли задължително да е вечна, или би могла да е ограничена във времето, но както казах на този въпрос нямам отговор. И така, до тук според мен успях да обясня едно единствено нещо, и по специално, че според моите виждания и разбирания истинска любов има, просто откриването и е малко трудна задача, но в крайна сметка така се получава, когато за едно нещо няма ясно написани правила, а всичко се води от чувства, интуиция, и може би ще повторя пак чувства.И все пак изводът си остава за теб, читателю, над това дали има или няма истинска любов все пак ще те оставя да помислиш и ти, защото това което успях да направя с изписването на по –горните редове е не да отговоря на въпроса, а по скоро повдигнах още такива. Но в крайна сметка на всички ни се иска да вярваме и да мечтаем за нещо, защото какво е човекът без вяра и мечти? Нали те са водещото нещо, и те са нещото, което ни прави разумни същества!
her heart was a secret garden and the walls were very high
[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m29gqa7NIv1qlbdivo1_500.gif[/img]
#2 2010-11-30 17:06:19
- little_baby
- i am lost in time.
- From: Upper East Side, Manhattan
- Registered: 2009-08-05
Но в крайна сметка на всички ни се иска да вярваме и да мечтаем за нещо, защото какво е човекът без вяра и мечти? Нали те са водещото нещо, и те са нещото, което ни прави разумни същества!
Много е хубаво, прекрасно е
Само дето правиш изреченията прекалено дълги с по 4-5 сказуеми
Това не пречи много, замисъла е важен ^^
#3 2010-11-30 17:12:53
- vaflichka
- Member
Но в крайна сметка на всички ни се иска да вярваме и да мечтаем за нещо, защото какво е човекът без вяра и мечти? Нали те са водещото нещо, и те са нещото, което ни прави разумни същества!
![]()
Много е хубаво, прекрасно е![]()
![]()
Само дето правиш изреченията прекалено дълги с по 4-5 сказуеми![]()
Това не пречи много, замисъла е важен ^^
Извинете за неразбираемите и дългите изречения ..!! За пръв път създавам дискусия .!!
#4 2010-11-30 17:16:38
- little_baby
- i am lost in time.
- From: Upper East Side, Manhattan
- Registered: 2009-08-05
![]()
Много е хубаво, прекрасно е![]()
![]()
Само дето правиш изреченията прекалено дълги с по 4-5 сказуеми![]()
Това не пречи много, замисъла е важен ^^Извинете за неразбираемите и дългите изречения ..!!
За пръв път създавам дискусия .!!
![]()
Не, разсъждението е много хубаво дори
Само раздела трябва да е в Лично творчество : )
#5 2010-11-30 17:18:50
- raly_12
- Member
- From: Булеварда на любовта ;д
- Registered: 2010-05-18
Уникално е
!!
Само да попитам защо говориш за себе си и в мъжки и в женски род .. ?
Всяко нещо в живота се заплаща - с кръв, с пот, със сълзи, с лични жертви..Затова не завиждайте, не знаете кой с какво е платил!
#6 2010-11-30 17:23:06
- vaflichka
- Member
Уникално е
![]()
!!
Само да попитам защо говориш за себе си и в мъжки и в женски род ..?
Да и според това е странно, но исках читателите да възприемат тази дискусия от името и на момчетата и на момичетата, защото когато някой види това веднага си мисли, че момичетата си мислят за любовта, че са големи лигли относно любовта, че момчетат не им пука за това чувство и няма смисъл от всичко това.. и т.н., но исках да покажа, че и момчетата (някой от тях) ги е грижа и размишляват относно ,,Истинската любов мит или реалност ?'' Затова писах за себе си и в двата пола ..Дано ме разбирате за това странно решение ..
#7 2010-11-30 17:47:15
- The Monster Cookie ;]]
- Member
- From: Манхатън,Ню Йорк
- Registered: 2010-11-04
харесвамм ..
#8 2010-11-30 18:07:22
- xnesquikx
- Member