#1 2010-11-21 17:26:59

nqkfa_si_tam
Member
From: Някъде там...
Registered: 2010-09-06

Re: рибки гупи

значи за Коледа искам рибки,баща ми каза че ще може да осъществи молбата ми  стига само да намеря информация как да се грижа за тях... може ли да ми предоставте  такава понеже не можах да
намеря,доколкото знам това са дребни рибки
ако имете рибки гупи споделете дали ви харесва

Открих сродната си душа. Той - не!

#2 2010-11-21 17:32:18

ivet955
Marshall`s girl
From: Rome
Registered: 2010-02-06

Гупите са живораждащи риби. Размерите им достигат до около 6 см. В естествена среда гупи живеят в страните от Южна Америка и Карибския басейн. Има различни разновидности гупи, като сред най-популярните са Ендлеровите гупи наречени на името на един от откривателите си. За по-старите акваристи тази разновидност гупи наподобява Тринидадски гупи. Много разновидности са получени също така и чрез селективни размножителни програми. В резултат на това са получени почти безкрайни на брой вариации от цветовете на опашката и на тялото, шарки на опашката и тялото, както и различни форми на опашката. Гупите се именоват според цвета на опашката, т.е. ако вашите гупи имат червена опашка и друг цвят на тялото, то тя ще се нарича червена гупа. Основните цветове на горната част на тялото са сиво и златисто. На долната част преобладават черни или със змийски окраски. Шарките на опашките варират измежду едноцветни; във формата на мозайка; леопардови (с големи точки) или с тревиста окраска представляваща множество малки точки подобни на тревни семена.
Гупите се нуждаят от минимум 80 литров аквариум, като не са претенциозни откъм промяна на условията в аквариума. Температурата на водата, която трябва да поддържате за тях е между 18 и 28 градуса. Желателно е да поддържате няколко двойки риби, за да се намали агресията между тях. Гупите не трябва да се гледат заедно с Бети или други видове с остриета по опашката, тъй като ще бъдат тормозени постоянно. Мъжките и женските гупи обикновено лесно се различават. Мъжките са с по-малки размери (2,5 до 3,5см), по-ярки цветове, по-голяма опашка и заострена анална опашка. При женските гупи размерите са по-големи (4 до 6см), цветовете са по-замъглени и имат закръглена анална опашка. При размножаване е хубаво да имате плаваща папрат или по-гъста растителност където малките могат да се скрият. В противен случай те могат да бъдат изядени от възрастните риби. Може също да отделите малките в друг съд. Малките рибки трябва да се хранят със подходяща за тях готова храна.
Гупите са всеядни и се нуждаят, както от базирани на водорасли храни така и от месни храни.

[img]http://prikachi.com/images/239/4746239c.jpg[/img]

#3 2010-11-21 17:47:30

nqkfa_si_tam
Member

благодаря ти мн ми помогна

#4 2010-11-21 17:59:40

ivet955
Marshall`s girl
From: Rome
Registered: 2010-02-06

Няма проблем! Пак заповядай. smile

[img]http://prikachi.com/images/239/4746239c.jpg[/img]

#5 2010-11-21 18:15:57

ivsity
x. Vampire Girl x.
Registered: 2009-04-27

Аз имам от много отдавна аквариум с рибки нали такива сигурно от 7 години . Няма нищо сложно с гледането им просто им сменяш водата на 2-3 седмици и почистваш аквариума , слагаш малко водорасли и мидички да изглежда добре и ги храниш с каквато храна прецениш в ЗОО магазина продават от 40 стотинки нагоре . Тези от 40 стотинки са в пакетчета и стигат за 1 седмица зависи колко ги храниш smile Другата храна е вече по-специализирана ако ти се дават повече пари и святаш да ги правиш така да кажа по-пълнички laugh е естествено и тази храна е и по така да се каже здравословна за тях =)
Надявам се да съм ти помогнала =)

#6 2010-11-21 18:19:07

nqkfa_si_tam
Member

а мога ли да редувам понеже каза че тази по скъпичката е здравословна?
и как се казват храните

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook