#1 2010-10-09 10:34:25

moni4ka_21
Member
From: Nostalgia
Registered: 2008-12-30

Re: Цирковото изкуство да Обичаш

Здравейте  smile след предишния ми неуспех се замислих доста ии реших,че няма да спра да пиша,защото обичам ^^ Благодаря на тези които ще го прочетат,защото знам,че няма да са много след онова голямо разочарование  lipssealed .Това е само 1 част,ако ви хареса,ще пусна и другите,имам хубав замисъл (или поне аз така си мисля).Надявам се да ви хареса. smile

Утрото беше студено и мрачно.Таня отвори очи и се намръщи.Мразеше зимата.Стана от леглото,облече си халата и се отправи към вратата.Показа само главата си навън и видя Петър.Високо 20-годишно момче с къса черна коса и дълбоки черни очи.В цирка беше работник,въпреки че се справяше перфектно с жонгьорството.Той беше влюбен в Таня,но не искаше да й признае.Петър знаеше,че за Таня беше много близък приятел.Само приятел.
-Добро утро,Таняя.Успех довечера.За съжаление отново няма да мога да те погледам.
-Гледаш всяка репетиция.-Таня се усмихна весело и затвори вратата.
Влезе в малката баня и си взе топъл душ.След половин час беше готова и претича от караваната си до купола.Вътре вече я чакаха всички.
-Хайде Таня,ще започнем с теб и Хайла.Тя беше тигрицата на Таня.По снежното и лице се плъзна лека усмивка и тя изтича до тигрицата.Момичето и Хайла се познаваха от самото раждане на животното.Таня прегърна Хайла и я поведе към арената.Пуснаха музиката и двете представиха своя номер пред целия цирков състав и празното помещение,тръпнещо в очакване да се напълни с хора.Когато завършиха,Таня предаде Хайла на Петър и се върна на арената.Тя имаше още един талант - бе много пластична.За пред публиката я наричаха жената-каучук.Нежната музика засвири и Таня изпълни втория си номер.Тя умееше да прави много неща с тялото си и винаги успяваше да очарова публиката.
След като репетицията свърши,Таня заведе Хайла до отреденото за нея място и остана малко при нея.Обичаше просто да се гушне в нея и да мисли за бъдещето си.Таня обичаше цирковото изкуство и с радост изпълняваше номерата си пред многобройна публика,но й беше интересно да разбере какво е да си обикновенно момиче,което ходи на училище,излиза с приятели и се влюбва.Тя беше на 18 години и откакто се помнеше живееше в цирка.
Рев на животно събуди Таня.Тя се огледа стреснато и разбра,че е заспала при Хайла.На нея имаше пълно доверие,защото Хайла я обичаше и защитаваше,но лъвът на цирка не беше на същото мнение.Не че не я харесваше,но Херос не беше привързан към нея и предпочиташе да я изяде,въпреки че беше добре дресиран и нямаше таква опастност.Таня прегърна Хайла и се върна в караваната си.Часът бе почти 5.В 6:30 започваше представлението.Таня се облече,обагри лицето си в тон с блестящото облекло,преговори изящния каучуков танц и се запъти към Хайла.Тя вече я чакаше.Таня я гушна и двете се отправиха към купола.Трябваше да изчакат докато дойде редът им.За нещастие Таня си беше забравила якето.А без него щеше да замръзне.Нямаше и как да се върне.Стоеше седнала на парче плат гушната в Хайла.
-Успех,Таня.-Петър й се усмихна и й подаде якето.
-Благодаря ти.-тя протегна ръце да го прегърне,но точно тогава казаха нейното име,редом до това на Хайла.
Двете излязоха на арената ..

Draco Dormiens Nunquam Titillandus.

#2 2010-10-09 10:42:38

qgodkaa12
Member
From: Градът на мечтите : ))
Registered: 2010-03-13

Лично на мен не ми хареса :S съжалявам.. lipssealed

Обичаш истински тогава, когато си убеден, че само ти си способен на такава любов, че така силно никой никога не е обичал,нито някой някога ще обича.. <3

#3 2010-10-09 10:49:21

iva_2509
Member
From: Bulgariq
Registered: 2009-09-02
Website

харесва ми  smile  :p

#4 2010-10-09 11:09:00

TwilightGirl90
Member
Registered: 2010-06-16

Ъм .. Без обида ,ама не ми хареса ..

[list]Истинската сила е да се усмихнеш,
когато очите ти са пълни със сълзи. [/list:u]

#5 2010-10-09 11:09:59

emity_bebety
Member
From: Miami
Registered: 2010-05-19

хареса ми  heart

#6 2010-10-09 11:19:50

syn_princess
Мис Depp*
From: We found love.
Registered: 2010-03-21

на мен лично ми хареса..:]Пусни и другите части  sun

#7 2010-10-09 11:21:39

raichence96
Member
Registered: 2010-02-21

на мен ми хареса  smile  heart

Dear heart,why him???

#8 2010-10-09 11:25:18

sisity17
» Choco Vampire
From: `London.<3
Registered: 2009-05-10

"Виждам лицата ви дори и през маските, които сте сложили върху тях,
играещи ролите на хора, които никога няма да бъдете..." : )

[img]http://prikachi.com/images/244/3949244Z.jpg[/img]

#9 2010-10-09 11:29:43

nastinkaA
Member
Registered: 2009-01-02

Хубаво е smile  sun

#10 2010-10-09 11:31:10

denz
Member
Registered: 2010-05-07

heart  sun много ми хареса

#11 2010-10-09 11:31:13

tanityy
Strange star
From: Geneva,Switzerland
Registered: 2010-07-28

Много ми хареса  nod  heart  .

Личността започва там,където свършва сравняването с другите.
[img]http://prikachi.com/images/79/7560079R.jpg[/img]

#12 2010-10-09 11:33:58

Breath Of Passion
Bitchy mod
From: In his mind..
Registered: 2008-12-26

Става, но това, че Пешо е с дълбоки черни очи хич не ми хареса...  laugh

Those who talk behind your back are behind you for a reason!

Джордже Балашевич

#13 2010-10-09 12:00:22

nastinkaA
Member
Registered: 2009-01-02

сп0ред мен ак0 бяха дълб0к0 сини 0чи щеше да е супер rofl  nod

#14 2010-10-09 12:20:38

moni4ka_21
Member

сп0ред мен ак0 бяха дълб0к0 сини 0чи щеше да е супер rofl  nod

laugh  за следващия разказ ще го имам впредвид  laugh  laugh
благодаря ви за хубавите коментари,оценявам го smile
ако можее тези,които не го харесват да кажат защо,не че се заяждам,просто искам критика,за да знам върху какво да поработя  smile

#15 2010-10-09 12:41:09

TwilightGirl90
Member

Не че не ми харесва .. Просто не е по мой вкус .  Иначе е добро .

#16 2010-10-10 08:37:57

little_baby
i am lost in time.
From: Upper East Side, Manhattan
Registered: 2009-08-05

Мм.. не е лошо sun

#17 2010-10-10 10:38:56

moni4ka_21
Member

Ето и втора част,надявам се да ви хареса,тук вече се споменава за същината на разказа ^^

След прекрасното им изпълнение Таня имаше само 20 минути да се преоблече и направи нов грим, подхождащ на облеклото, което щеше да носи за второто си изпълнение.Когато отново настъпи нейния ред,тя беше по-уверена,защото излизаше на арената сама, и това изпълнение беше по-кратко.Светлините постепенно намаляха,стана тъмно,нежна музика изпълни цялото пространство,светлините осветиха Таня и тя започна да преплита тялото си грациозно.Винаги когато правеше това се чувстваше като котка.Тялото и бе също толкова грациозно и нежно.Красивия грим около очите й блестеше под прожектора,защото имаше и брокат.Таня обожаваше броката и знаеше добре,че той прави лицето й още по-красиво.Когато и втория й звезден миг за деня приключи,тя се отправи към караваната си.По пътя мислеше за момчето, което отново видя на същото място.Циркът беше тук от 1 ден и вече имаха 3 представления включително и това, и всеки път Таня забелязваше в публиката русокосо момче с морско сини очи да стой винаги на едно и също място.Това й се струваше странно,защото според нея, представлението на цирк е вълнуващо само първия път,когато не знаеш какво ще се случи.След това губи чара си.Влезе в караваната си и легна на леглото.Беше уморена.Заспа веднага,въпреки че след представлението тряябваше да се види с Петър.Той я беше помолил да му помогне с храненето на лъва.
Таня се събуди и отиде до Хайла.Тя,обаче се държеше негостоприемно с нея.Изрева ядосано,когато Таня посегна да я прегърне.Отказа да яде и погледът й ставаше все по-недружелюбен.Таня й говореше мило и се опитваше да я успокой,но нищо не помагаше.Изведнъж Хайла скочи върху Таня и я събори на земята.Тя пищеше,а Хайла я дереше ..
-Таня .. Таняя .. чуваш ли мее .. – тя чу познат глас и отвори очи ужасена.Осъзна,че е било само сън.Над нея стоеше Петър с разтревожено изражение. – Таня, какво има?
-Кошмар .. онзи с Хайла.Да си забелязал нещо странно в нея напоследък?
-Не,тя е все така дружелюбна.
-Ако усетиш и най-малката промяна в настроението й,ми кажи веднага,моля те.
-Обещавам.Сега се оправи.Всички те чакаме за закуска.
-Започвайте без мен,не съм гладна.
-Както искаш.До после.
-До после.
Таня се усмихна и стана от леглото.Разходи се из караваната и отново легна.Днес беше от онези дни в които нямаше какво да се прави.Нямаше да репетира,защото знаеше всичко добре.Беше само 9 часа,а представлението беше чак в 6:30.Замисли се за кошмара.Не беше съвпадение да сънува същия сън вече 3 пъти.Беше разтревожена и уплашена,защото знаеше,че нещо с Хайла щеше се случи.За нещастие не знаеше кога и какво точно.Отново стана и се запъти към банята.Под душа си мислеше за какво ли не,включително,че нещо ще преобърне живота й,но, незнанието на бъдещето я плашеше и едновременно с това вълнуваше и интригуваше.Таня излезе от банята,погледна през прозореца и видя същото момче с русата коса.Облече набързо сивия анцунг с розовия надпис, изтри косата си и се затича навън,но когато излезе видя само облачетата дъх,които излизаха през устата й.От момчето с красивите очи нямаше и следа.Таня,обаче,беше видяла посоката в която вървеше момчето и се запъти натам.Никога преди не беше идвала в този град и нямаше и представа как щеше да се върне,но знаеше,че това е родния град на Петър и той ще успее да я намери,ако се изгуби,а и градът беше малък.Таня не знаеше нищо за момчето,но то някак си я интригуваше,искаше да разбере повече за него.Изведнъж го видя.Чакаше пред вратата на някаква къща.Не влизаше и не се опитваше да отвори,просто стоеше с гръб към Таня.Тя се запъти устремено към него ..

#18 2010-10-11 18:24:01

little_baby
i am lost in time.

Втората част ми хареса  nod  heart

#19 2010-10-12 09:10:52

JuSst_me<3
Member
From: Really close
Registered: 2010-10-10

да, моля те! А иначе има доста грешки... Но иначе е супер! Очаквам част ІІІ smile

#20 2010-10-12 13:46:40

moni4ka_21
Member

да, моля те! А иначе има доста грешки... Но иначе е супер! Очаквам част ІІІ smile

има,знам .. ноо все не ми остава време да ги проверяя .. извинявам се
3 част ще я пусна най-късно утре следобед,благодаря за интереса  smile  hug ~

#21 2010-10-14 12:19:17

moni4ka_21
Member

С малко закъснение .. извинявам се.Ето я и 3 част,малко е късичка,но нямам време,пиша това и закъснявам за ангажимент  laugh Надявам се да ви хареса  smile

Вече беше на 2 крачки от него,когато той отвори вратата и влезе.
-Чакай .. !-Таня викна след него,но той вече беше вътре.
Тя остана на мястото си взирайки се във вратата със златна дръжка.Замисли се дали да почука,но реши,че ще е неуместно непознато момиче да чука на вратата и да търси момче,на което дори името не знаеше.Остана така за още няколко минути и си тръгна.Вече беше около 11 часа и Таня вървеше по улицата,която водеше към мястото,където цирка се бе разположил.Градчето не впечатляваше с нищо и затова Таня беше забила поглед в земята,мислейки за момчето.В него имаше нещо,което я привличаше като с магнит.Той имаше хубаво лице,но Таня обръщаше внимание не на външния му вид,а на странното чувство,че тя трябва да се запознае с него.Тя стигна до цирка и тъкмо преди да влезе в караваната си,някой извика името й.Беше Петър:
-Таня,какво правиш.Къде си ходила?
-Никъде,при Хайла.
-Как е тя?Някакви промени в настроението?
-Ъъм .. не,чувства се прекрасно.
-Добре тогава,ще се видим поо-късно.
-Чао.
Винаги след разговор с Петър,Таня се чувстваше добре.Тя го приемаше като брат,на когото можеше да каже всичко.Беше й гадно,че го излъга,но ако той разбереше,че е ходила извън пределите на цирка щеше да си има неприятности.Вместо да влезе в караваната,Таня се запъти към Хайла.Тигрицата,обаче,спеше и Таня реши да не я буди.Обиколи цирка,поговори с една от жените обучаващи гълъби и се върна в караваната си.Беше тъжна и отчаяна.Не мислеше,че ще види пак момчето,защото не вярваше той да дойде на представлението за 4 път.След няколко часа най-сетне беше дошло време да излезе на сцената.Отново изигра номера с Хайла и през това време погледна към седалката на момчето с русата коса.На нея не стоеше никой.Огледа цялото помещение,но не го видя.Няколко минути след това,Таня трябваше да излезе за танца на момичето-каучук.Когато излезе погледа й автоматично се спря на седалката на момчето.Този път там стоеше той.Гледаше я съсредоточено и леко се усмихваше.Сърцето на Таня започна да бие по-бързо и тя се почувства щастлива и спокойна.Номерът и свърши,а тя през цялото време гледаше към него,сякаш този танц беше специално за момчето с красивите сини очи.Излезе от купола и се запъти към караваната си.
-Хей .. изчакай .. –това не приличаше на гласът на Петър.Всъщност Таня не разпозна този глас.Обърна се и очите и се разшириха.Чувства на изумление,уплаха и радост се преплетоха в нея и Таня се почувства странно жива ..

#22 2010-10-14 19:03:20

TwilightGirl90
Member

Хубаво е .

#23 2010-10-15 10:51:43

petushka88
Без право на собствен ранг
From: Seoul , South Korea ~
Registered: 2010-06-21

#24 2010-10-19 12:01:39

moni4ka_21
Member

Четвърта част.Надявам се да ви хареса  smile

-Кой си ти? –тя все още не можеше да повярва,че момчето с русата коса стой пред нея.
-Казвам се Павел.-красива усмивка се плъзна по лицето му,а Таня едва удържа своята.
-Защо си тук?Какво искаш и знаеш ли,че е забранено да си тук и да разговаряме?
-Няма да те нараня –той се приближи към нея,а тя отстъпи назад.Колкото и да й беше интересен,Таня не можеше да се довери толкова лесно. –спокойно,искам само да поговорим.
-За какво може да говориш с човек, когото не познаваш? –изведнъж тя се почувства несигурна и не желаеше да разговаря с него.
-За желанието ми да те опозная.
Таня трепна и направи още една крачка назад,искаше й се да избяга.
-Нямам желание за разговор.
-Но имаш още един ден в града,а аз ще съм тук.
-По-добре е да си тръгнеш.-Таня усещаше лек страх,и преди се беше случвало момчета да я заговарят след представление и да й казват,че я харесват,обичат или,че искат да бъдат с нея.
-Изслушай ме,Таня ..
-Знам какво ще кажеш.Харесваш ме и искаш да ме опознаеш и тъй нататък.Но аз не вярвам в такива неща и не искам да вярвам.Аз постоянно пътувам,в мой минус е,ако те обичам.
-Не те моля да ме обичаш.Моля те да ми позволиш аз да те обичам.
-Не искам.-това беше лъжа и Таня го знаеше,но също така знаеше,че в момента се чувстваше така,защото в нея се водеше битка дали да бъде с Павел,или не.
-Дай ми няколко часа.Ела с мен.Ще си тръгнем когато кажеш,няма да те спра.
-Не ти вярвам.
-Моля те,ела с мен.Обещавам ти,няма да те нараня.-той се чувстваше така,сякаш посягаше ръка към коте,за да го погали,а то бяга.
-Добре .. но ми обещай,че няма да ме нараниш – толкова много я привличаше,Таня искаше да го опознае.
Павел отново посегна към нея и този път тя му подаде ръката си.
Той я поведе нанякъде,а тя изпитваше страх.Не беше от хората,които подаряваха доверие.За момент помисли за цирка.Всички щяха да се притеснят за нея,особено Петър.И въпреки това продължи мълчаливо да следва момчето с прекрасните очи.Той я заведе на брега на морето.Таня и преди беше виждала морето,но сега беше по-различно.Тъмнината му отиваше.Чуваше се тихия плясък на вълните и лекото хрускане от пясъка по който ходеха.С Павел седнаха близо до водата и Таня почувства колко е студен пясъка.Павел разказа всичко за себе си,оказа се,че е доста умно 19 годишно момче с мечта- да отвори собствена кантора и да живее в Лондон.Докато Таня разказваше за своя свят,момчето я гледаше право в очите,а на лицето му бе изписано очарование.Струваше му се невероятно едно момиче да прекара целия си живот в цирка.Таня беше толкова захласната по момчето,че беше изгубила представа за времето.Когато Павел й каза,че е 11 часа,тя скочи гъвкаво и го помоли да й покаже пътя към цирка.Той я изпрати до там.
-Утре отново ще съм тук.-Павел я държеше в обятията си. – искам отново да излезем.
-Нека да е пак на хубавия плаж.
-Добре.
Той я целуна по устните,а сърцето на Таня щеше да изскочи от гърдите й.Заболя я корема по странен начин и колената й омекнаха.Когато нежните му устни се отделиха от нейните той се обърна и си тръгна.Таня стоеше и гледаше как той се отдалечава и не можеше да мръдне.Oсъзна,че е влюбена ..

#25 2010-10-20 16:30:31

little_baby
i am lost in time.

Интересноо  happy  heart

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook