#1 2010-08-21 16:37:02

bl@ck_c0c@!ne
_*nArCo*BaBy* ^^
From: The green world ^^
Registered: 2010-07-16
Posts: 12,568

Re: Торта с малини

ако може да ми дадете някви рецепти на торта с малини или ако сте правили такава и да ми кажете рецептата,мерси предварително  smile


[img]http://store.picbg.net/pubpic/09/89/a00646cb83ac0989.gif[/img]

Стискаш зъби,бориш се в живота,преодоляваш препятствията,биеш сълзите и започваш на ново с усмивка!! smile

Immortal bitch ! ♥

Offline

#2 2010-08-21 16:51:33

iskra96
Member
From: middle of nowhere.
Registered: 2009-01-01
Posts: 663
Website

Re: Торта с малини

Рецепта за желирана торта с ягоди или малини

Продукти:

• Брашно – 350 гр.
• Краве масло – 1 пакетче
• Пудра захар – 6 с.л.
• Сол – 1 щипка
• Лимон – 1 бр. (кора)
• Мармалад – 1 с.л.
• Орехи или бадеми – 1 ч.ч.
• Ягоди или малини – 500 гр.
• Плодов сироп – 1 ч.ч.
• Бяло вино – 100 мл.
• Желатин – 20 гр.
• Сметана – 1 ч.ч.
• Пудра захар – 2 с.л.

Начин на приготвяне:

Пресява се брашното и се прибавят сол и захарта, прибавяме маслото като претриваме с брашното до получаването тесто. Прибавя се настърганата лимонена кора и се разстила тестото на дъното на форма за торта. Набожда се с вилица на 2-3 места и се пече в умерена фурма до получаване на светло кафяв цвят. Плодовият сироп се смесва с виното и се загрява, прибавя се предварително накиснатият в студена вода желатин и се разбърква до разтварянето му. След което се охлажда до полужелиране. Изпеченият блат за торта се поставя в чиния и се намазва с конфитюр, поръсва се със запечените и нарязани ядки. Плодовете се измиват и изцеждат добре нареждат се върху ядките и заливаме с полученото желе. Тортата се оставя да престои 2-3 часа в хладилника след което се разбива сметаната с пудрата захар и шприцоваме и декорираме тортата.

Добър апетит!!!


torta-s-qgodi-ili-malini.jpg



Душата, кърваво червена роза
във нощите понякога тъжи,
листенцата красиви свива,
наежва острите бодли.
Жестоко шипчета забива
в мислите, в сънищата ми дори
пронизва ги,пробожда ги
и хлипа Тя, защото я боли.
Но вместо кръв, сълзи избликват,
отмиват в нея черните следи.
На сутринта отново е красива,
окъпана на слънцето блести.

[img]http://prikachi.com/images/549/4378549t.jpg[/img]

Offline

#3 2010-08-21 16:52:48

bambinkata
Member
Registered: 2008-07-22
Posts: 5,971

Re: Торта с малини

Шоколадова торта с малини
Продукти:
100 г брашно
1 ч л бакпулвер
щипка сол
1 с л натурално какао
120 г краве масло
90 г захар
120 г натурален шоколад (мин.56 % какао)
100 мл сварено силно кафе
1 яйце
180 г малини
1 с л натурално какао
20 г малини за украса

Приготвяне:
• В тенджера се сипва кафето и се прибавят маслото и захарта.
• На умерен огън се разтопяват продуктите.
• Тенджерата се маха от котлона и се прибавя настърганият шоколад.
• Брашното се пресява заедно с бакпулвера, щипка сол и 1 с л какао.
• Изсипва се в шоколадовата смес и се разбърква до еднообразна смес.
• Добавя се яйцето и тестото се разбърква още веднъж.
• Форма за торта с диаметър 18 см се намаслява и се застила с хартия за печене.
• Изсипва се половината от тестото.
• Отгоре се нареждат малините и се покриват с останалото тесто.
• Тортата се пече в предварително загрята фурна на 180-190 С за 50 минути.
• Готовата торта се охлажда и се поръсва с останалото какао и се украсява с малини (или с шоколадова глазура).

Шоколадова глазура
75 г натурален шоколад
60 мл течна готварска сметана
12 г краве масло (стайна температура)
1/2 с л коняк (по желание)
• Сметаната се кипва и се отнема от котлона.
• Прибавя се настъргания шоколад и маслото (по желание и коняк).
• Разбърква се до пълно разтваряне на маслото и шоколада.
• Топлата глазура се излива върху изстудената торта (задължително върху изстудена торта).

-------------------------------------------------------

Шоколадово-Карамелена Торта с малини

Продукти
1 ч.чаша брашно
3 с.лъжици захар
1/2 ч. лъжица сол
100грама масло на кубчета, студено
2 жълтъка

За Карамеловия пълнеж
1 чаша захар
1/4 чаша вода
1/4 чаша сметана
50 грама масло
1 с.лъжица ванилия

За шоколадовия ганаш
1 чаша сметана
150 грама натурален шоколад, начупен на дребно

Гарнитура
Пияни Малини(напръскаите с малко коняк)
разбита сметана

Приготвяне на кората
Затоплете фурната до 180градуса.Намаслете 24 см. тавичка (с подвижно дъно).Смесете брашното, захарта и солта.Добавете студеното масло докато се получат"трохи" (в кухненски комбайн). Добавете жълтъците до оформяне на тесто "на бучки".Оформете блата в тавичката като притискате тестото с ръка. Печете около 20 мин (златисто).Оставете да се изстудява.

Карамелов Пълнеж
Забъркайте захарта с водата на слаб огън докато се разтопи.Увеличете котона да заври и придобие кехлибарен цвят(7 мин).
Махнете от котлона и добавете сметаната като бъркате (образуват се мехурчета) Добавете маслото и бъркаите на тих огън докато се получи гладък карамел. Добавете ванилията. Охладете за 10 мин. Изсипете пълнежа върху блата.Оставете напълно да се изтуди(45)мин

Шоколадов ганаш
Затоплете на котлона сметаната докато заври и я махнете от огъня.Добавете шоколада и разбъркайте до гладка смес. Охладете за 10 мин.и добавете ганаша към карамела.Оставете в хралилника сда се стегне(2 ч).
Сервираите с "пияни малинки" и сметана.
----------------------------------------------------

Торта с малини
Продукти за блата:
100 г масло
100 г пудра захар
1 яйце
1 к.л. оцет
1 к.л. бакпулвер
250 г брашно

Други продукти:
500 г малини
600 мл прясно масло
крем ванилия
желатин
4-5 лъжици ром
2 ванилии
2 лъжици захар
растителна сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Всички продукти за блата се слагат в съд и се разбъркват. Получава се мекотесто, което се слага в средата на намазана обилно с масло формичка (специално с улей) и се разстила към периферията с длан.

Пече се на 170 градуса до леко златисто. Опеченият блат се обръща в чиния и само в средата се залива със смес от 100 мл прясно мляко, ром и 2 ванилии (ако няма пресни малини, към тази смес се прибавя компот от малини)

Кремът ванилия се приготвя с 500 мл прясно мляко. Изсипва се в средата на блата и се разнася до ръбчето. След изстиването на крема малините се нареждат плътно една до друга.

Желатинът, 2 лъжици захар и 250 мл вода завират, катосе бърка. Малко се охлажда и се налива с лъжица върху плодовете. Сметаната се разбива с миксер и тортата се украсява с шприц. Украсяването не е задължително. Тортата се слага в хладилник и се сервира на следващия ден.

Направо разгледай тук:
http://www.google.bg/search?hl=bg&rlz=1 … B8&spell=1


[img]https://31.media.tumblr.com/20a5efbac31c04a0f54827a4851bc529/tumblr_mzv2tqTGk51s55p6bo1_500.gif[/img]

http://ask.fm/SummerPrincess ~> Питайте! tongueout

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook