Pages: 1
#1 2014-03-05 16:41:17
- LostGirl
- Member
- From: Майна Сити
- Registered: 2012-03-17
Re: Дядо Горио
Здравейте
Имам индивидуална задача да намеря "рецептата за успех" в "Дядо Горио", но проблемът е, че не мога да се ориентирам къде горе-долу да го търся, тоест нямам представа към коя страница се намира, а и в интернет не намерих цитата.
Знам, че искам много, но ако някой може да ме ориентира горе-долу поне към коя страница се намира цитатът или ако има представа къде мога да го намеря ще му бъда безкрайно благодарна.
Все пак благодаря предварително
Don't be surprised when I disappear..
[img]http://prikachi.com/images/323/6169323F.png[/img]
#2 2014-03-05 17:56:49
- Christina
- Member
- From: Софияя
- Registered: 2011-09-08
Мисля, че е това което търсиш:
" ... Отнасяйте се с хората, както заслужават. Вие искате да се издигнете, добре, ще ви помогна. Ще разберете колко е дълбока покварата на жените, ще измерите жалката суета на мъжете. Макар че доста съм чела книгата на живота, все пак се намериха страници, които ми бяха неизвестни. сега знам всичко. Колкото сте по-хладно пресметлив, толкова по-далеч ще стигнете. Удряйте безмилостно- ще се боят от вас. Гледайте и на мъжете, и на жените като на пощенски коне, оставяйте ги да мрат, щом стигнете до станция, където можете да ги смените- така ще се качите до желания връх. Разбирате ли, тук вие ще бъдете нищожество, ако не намерите жена, която да заинтригувате. Тя трябва да е млада, богата, елегантна. Но ако изпитвате истинско чувство, крийте го, крийте го като съкровище; никога не го издавайте- иначе сте изгубен: няма да бъдете палач, а жертва. ако се влюбите, добре пазете тайната си. Разкрийте я само след като разберете кому доверявате сърцето си. За да опазите отсега тази любов, която още не съществува, научете се да не вярвате на хората... "
Искам изгрева да прегърна
слънце изгря след тази нощ тъмна
силно желая с вятъра да полетя
#3 2014-03-05 19:07:57
- LostGirl
- Member
- From: Майна Сити
- Registered: 2012-03-17
Много ти благодаря
Don't be surprised when I disappear..
[img]http://prikachi.com/images/323/6169323F.png[/img]