#1 2009-09-17 12:55:07

Launcher
mnml kill music
From: minimaland
Registered: 2009-07-26
Website

Re: Качественият сън увеличава мускулния растеж

Добрият сън е есенциален за мускулния растеж и възстановяването от тежки тренировки. По време на сън организмът се "изключва" и това позволява на метаболните процеси да протекат по-ефективно. Нормата за сън варира между различните хора и е пряко зависима от ежедневното натоварване, на което поставяте вашето тяло. Около 8 чса на денонощие е оптималният вариант за възстановяване. Спортистите се нуждаят от тези 8 часа на всяка цена, тъй като всяка една тренировка подлага организма на свръх стрес и е нужна компенсация, която може да се набави единствено чрез съня.
Мелатонинът е хормон, който се отделя естествено от мозъка и е отговорен за иницирането на добър сън. Много фактори оказват негативно влияние върху секрецията на този хормон (свръх интензивни тренировки, алкохол, дневна светлина, приема на болкоуспокояващи), което води до нарушен сън. Много хора отчитат перфектни резултати при приема на мелатонин в таблетна форма (Ultimate Mealtonin), като това води до нормлизиране на нарушения цикъл на съня и повлиява положително върху възстановителните процеси на организма. От редицата научни изследвания проведени във връзка с ефекта и действието на мелатонина се отчитат единствено положителни качества без каквито и да е странични ефекти. Най-новите изследвания клаасифицират мелатонина не само като естествен стимулатор на съня, но и като силен антиканцероген (предодвратява образуването на ракови заболявания). Препоръчва се приема на 2-3 милиграма преди сън.

" say hello to my little friend "

#2 2010-02-27 20:41:14

AnOnImKaAa
Member
From: Габрово
Registered: 2010-02-13

Re: Качественият сън увеличава мускулния растеж

мисля че за всички е необходимо да спят поне 8 часа . . . например си лягат късно и трябва да стават в 7 часа за училище и после в даскало или което ми се е случвало на мен ще ги боли глава или ще спят по чиновете което не е мн добре  laugh  и особено за спортистите или хората които са имали напрегнат ден тряа се наспят хубаво че . . .  laugh

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с л*йна по стената, чете се но няма да е приятно !

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook