#26 2013-01-01 14:03:23
- kkalippso
- Member
- From: ~ ••• ~ При Карлсон на покрива
- Registered: 2011-09-08
Re: Коя зодия си според календара маите?
Родените под съзвездието на Жабата /24.10 - 22.11/ се отличават с невъзмутимост и постъпват така, както смятат за необходимо, без да се съобразяват с околните. Заченати под знака на Маймуната, тези хора не са склони да изпадат в паника при необходимостта да правят избор. Напротив, те дълго и обстоятелствено обмислят своите ходове. В този период е добре да се планира цялата бъдеща година и да се издигат нови идеи - както моментни, така и дългосрочни. Но трябва да се помни, че от целия хайвер, който мята Жабата, оцеляват единици, затова се ориентирайте към качеството, а не към количеството на начинанията си. Не забравяйте, че има и отровни Жаби, затова, ако не сте особено уверени в себе си, не се втурвайте в нови запознанства.
"Истинската литература, която ни носи емоции и е в състояние да ни отведе в други светове е тази, която разказва история чрез словото, а не онази, която анализира авторовия замисъл при написването на историята. Художественият текст е като вицовете - ако трябва да се обяснява допълнително, значи не е достигнал целта си да бъде разбран само и единствено чрез съдържанието си."
---------------------------------------------- е казал някой, някога, някъде
#27 2013-01-01 18:02:49
- pipi11
- Member
- From: *Wonderland*
- Registered: 2012-02-29
Ягуарка с ягуарчета /20.02 - 20.03/. Символът на този месец е щастливата майка. Това е много важен женски знак, защото майката, защитавайки децата си, е способна на жестокост. Родените през този период са били заченати под знака на Костенурката, намираща се в "женската" част на Млечния път, и затова притежават особено интуитивно виждане, често се стремят към разгадаването на езотеричните тайни. Жените от този знак се реализират по-успешно от мъжете, на които се падат всички недостатъци на незрелите ягуарчета - бъбривост, несамостоятелност, любов към приказките. Дамиет усепшно съчетават в себе си и мъжкото, и женското начало. На този знак е противопоказана самотата, тъй като без грижи за семейството Ягуарката бързо изпада в депресия. В този период трябва внимателно да се вглеждате в това, което държите в ръцете си - може да ви попадне нещо ненужно или дори вредно за душата ви. Пролетното равноденствие на 20-21 март благоприятства реализацията на отдавна замислените планове.
[list=*]
[*][list=*]
[*]Обичай ме, когато най-малко заслужавам любовта ти,
[list=*]
[*]защото тогава най-много се нуждая от нея.[/*]
[/list][/*]
[/list][/*]
[/list]
#28 2013-01-02 10:07:53
[size=11] Февруари преминава под знака на [color=red]Маймуната /21.01 - 19.02/. Това весело зверче символизира жизнената енергия, упоритостта. Знакът предопределя излишни усилия за постигането на всякакъв резултат. Родените в този период наследяват всички навици на примата. Освен това те са били заченати под знака на Гърмящата змия, затова често използват нейната интуитивна мъдрост. Като цяло характерът на хората Маймуни е ориентиран към мъжкия тип поведение. През тови месец трябва да сте особено внимателни в момента на зачеване на дете, тъй като душата му ще принадлежи на Маймуната - тогава детето ще се появи на бял свят с чужда душа и цял живот ще го преследва чувството за неустроеност. В този период трябва да бъдете много внимателни в работата до най-малките подробности.
Понякога съм пара, понякога съм лед. И във всичките си превъплъщения съм полезна, непотребна, а понякога — отровна.Защото никога не се опитвам да съм това, което не съм.Защото приемам да съм част, не цялост.Защото съм много неща, не едно.Защото не съм повече от това, което съм.Нито по-малко.
#29 2013-01-02 10:09:34
Февруари преминава под знака на Маймуната /21.01 - 19.02/. Това весело зверче символизира жизнената енергия, упоритостта. Знакът предопределя излишни усилия за постигането на всякакъв резултат. Родените в този период наследяват всички навици на примата. Освен това те са били заченати под знака на Гърмящата змия, затова често използват нейната интуитивна мъдрост. Като цяло характерът на хората Маймуни е ориентиран към мъжкия тип поведение. През тови месец трябва да сте особено внимателни в момента на зачеване на дете, тъй като душата му ще принадлежи на Маймуната - тогава детето ще се появи на бял свят с чужда душа и цял живот ще го преследва чувството за неустроеност. В този период трябва да бъдете много внимателни в работата до най-малките подробности.
Понякога съм пара, понякога съм лед. И във всичките си превъплъщения съм полезна, непотребна, а понякога — отровна.Защото никога не се опитвам да съм това, което не съм.Защото приемам да съм част, не цялост.Защото съм много неща, не едно.Защото не съм повече от това, което съм.Нито по-малко.
#30 2013-01-04 23:09:21
- afi_rz98
- Member
- From: Rosewood ^^
- Registered: 2011-03-03
Скорпионът /22.06 - 23.07/ спира безогледните търсения в предния месец. Дошло е време да се осмисли всичко, което се е случило през първата половина на годината и да се повеселите от сърце. Родените под този знак, от една страна, запазват внезапните и не особено ясни връзки с мистичните светова, а от друга, заченати под съзвездието на Папагала, реално възприемат живота. рез този период смътните мечтания и надежди отстъпват място на опитите за осъзняване на нималото. Но неувереността в разбирането на себе си и своето отношение към околнсия свят може да доведе до загуба на способността реално да оценявате състоянието на нещата. Има опасност да се затворите и да започнете агресивно да се отнасяте към всичко наоколо, без всякакви основания за това.
I've learned that people will forget what you said,people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel..
#31 2013-01-05 21:09:30
- youngmoney9
- Member
- Registered: 2012-04-03
Знакът на Костенурката /22.05 - 21.06/ е противоречив - той влече едновременно в бъдещето и в миналото, в него са се съединили радостта и мъката, оптимизмът и безнадеждността, логиката и интуицията, бъбривостта и мълчанието, ненавистта и любовта. Хората, родени в този период, са дълбоко свързани с мистичното начало, което се укрепва от зачатието им под знака на Пернатия змей. Присъщи са им постоянни търсения на оптимален полов партньор и е много трудно да бъдат спрени. Затова трябва по-често да се оглеждате за бавната Костенурка, за да не се увлечете прекалено. Заедно с това именно Костенурката помага да се избегнат ненужнита авантюри, а ако такива хора все пак влязат в рисковани ситуации - с чест ще излязат от тях. В първите дни на този знак не бива да влизате в конфликти и да изяснявате отношения, тъй като е голяма опасността да изпаднете в депресия и да получите психическо разтройство.
Не е съвсем вярно...
NO PAIN IS FOREVER!
#32 2013-12-25 00:10:44
- drebosy4etu
- Member
- Registered: 2009-08-08
Ягуарка с ягуарчета/20.02 - 20.03/.Символът на този месец е щастливата майка.Това е много важен женски знак,защото майката,защитавайки децата си,е способна на жестокост. Родените през този период са били заченати под знака на Костенурката,намираща се в "женската" част на Млечния път,и затова притежават особено интуитивно виждане,често се стремят към разгадаването на езотеричните тайни.Жените от този знак се реализират по-успешно от мъжете,на които се падат всички недостатъци на незрелите ягуарчета- бъбривост,несамостоятелност,любов към приказките.Дамите усепшно съчетават в себе си и мъжкото,и женското начало.На този знак е противопоказана самотата,тъй като без грижи за семейството Ягуарката бързо изпада в депресия.В този период трябва внимателно да се вглеждате в това,което държите в ръцете си-може да ви попадне нещо ненужно или дори вредно за душата ви.Пролетното равноденствие на 20-21 март благоприятства реализацията на отдавна замислените планове.
Виждам кога мъжете обичат жените.Те им дават всичко,освен малка чaст от живота си.Но жените,когато обичат,те дават всичко
#33 2014-03-06 16:55:10
- petyyxbabyy
- Member
- From: New York, United States
- Registered: 2011-03-02
- Website
Маите мятали, че съзвездието /Гърмяща змия, 21.04 - 21.05/, открива нов етап в живота /започва периодът на влиянието на "свързващите" световете/ - време на получаване на първите резултати от всички предишни усилия. При родените под този знак преобладава изразеният мъжки модел на поведения с присъщия му невинаги оправдан риск. Освен това датата на зачатието се пада в съзвездието на Совата, което предопределя излишък на честолюбие и амбициозност. В началото на май хората трябва да са особено внимателни, да обръщат внимание на най-малките признаци за всяка заплаха - в това време ние минаваме покрай пръстените на опашката на змията и ако не сте чули нейния шум, толкова по-зле за вас. Само хората, притежаващи магически способности, могат да си позволят да постъпят решително. Всички останали е по-добре да не "мерят поглед" със змията.
[list=*]
[*]Мъжете са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.[/*]
[/list]
[img]https://31.media.tumblr.com/946d01bba2210c230ec7fba6249a8c74/tumblr_myqwuyOj2d1to8yxyo1_500.gif[/img]