#76 2013-03-05 11:43:31
- lady_ss1
- Member
- From: София
- Registered: 2010-09-17
Re: Коя е последната книга, която прочетохте и ви хареса?
Заглавие: „Вината в нашите звезди“
Автор: Джон Грийн
Лична оценка: 10/10
Личен коментар: Никога не бях чувала за Джон Грийн. Забелязах обаче, че излизането на негова книга на български предизвика малък фурор у мнозина. Признавам, грешката е моя, защото след прочита на „Вината в нашите звезди”, аз вече съм част от ентусиазираната тълпа, чакаща с нетърпение следващата му творба на български. „Вината в нашите звезди” ме привлече от самото си начало. Цялата творба е изпълнена с такива скъпоценни камъни, разхвърляни сред белите, сивите и буреносно черните облаци, надвиснали над историята. Това е малка книжка с голямо сърце; много увлекателна и остроумна. Чете се на един дъх, въпреки че е пълна с „гранати” – съдби, които всеки момент ще бъдат взривени от смъртта. В нея темите са все от „онези сериозните” – неподбиращата болест, неизбежната скръб, смехотворната и безполезна утеха… През моите очи обаче нищо не можа да понижи духа или да отнеме чувството за хумор на романа. Мисля, че на читателите е спестен драматизмът, които подобни истории предполагат. Искреността е достатъчна.Тази книга въплъщава най-оригиналната си метафора – за цигарата, която си остава незапалена. „Поставяш нещо смъртоносно между зъбите си, но не му даваш властта да те убие” – казва Огъстъс. Джон Грийн е написал „Вината в нашите звезди” смъртоносно, но в същото време не ѝ е дал властта да ни сломи.
П.П. Имах намерение да чета тази книга от братовчедка ми, и сега ме заинтригува още повече! Благодаря!
#77 2013-05-16 13:54:23
- littlepartofme
- Rebellion.
- From: District 4
- Registered: 2011-01-26
- Website
Заглавие:„Делириум“
Автор:Лорън Оливър
Лична оценка за книгата:6/10.
Личен коментар:Силните и слабите моменти се редуваха, но като че ли слабите бяха повече.Краят беше много разочароващ, но като цяло книгата не беше лоша, но определено не ми е от любимите.
[list=*]
[*]We made our plans down in the sand.[/*]
[/list]
#78 2013-05-16 15:49:36
- little_baby
- i am lost in time.
- From: Upper East Side, Manhattan
- Registered: 2009-08-05
Заглавие: 'Тетрадката'
Автор: Никълъс Спаркс
Лична оценка за книгата: 7/10
Личен коментар: Не беше лоша, но сякаш не ме грабна особено. Почувствах се тъпо обаче, когато в началото пишеше да си приготвим носни кърпи за книгата, а 'който не плаче на края, има камък вместо сърце'. Ами, аз не плаках.
#79 2013-05-16 18:10:02
- katrin456.1997
- Member
- From: Iн Woнderlaнd
- Registered: 2012-07-25
Личен коментар: Никога не бях чувала за Джон Грийн. Забелязах обаче, че излизането на негова книга на български предизвика малък фурор у мнозина. Признавам, грешката е моя, защото след прочита на „Вината в нашите звезди”, аз вече съм част от ентусиазираната тълпа, чакаща с нетърпение следващата му творба на български. „Вината в нашите звезди” ме привлече от самото си начало. Цялата творба е изпълнена с такива скъпоценни камъни, разхвърляни сред белите, сивите и буреносно черните облаци, надвиснали над историята. Това е малка книжка с голямо сърце; много увлекателна и остроумна. Чете се на един дъх, въпреки че е пълна с „гранати” – съдби, които всеки момент ще бъдат взривени от смъртта. В нея темите са все от „онези сериозните” – неподбиращата болест, неизбежната скръб, смехотворната и безполезна утеха… През моите очи обаче нищо не можа да понижи духа или да отнеме чувството за хумор на романа. Мисля, че на читателите е спестен драматизмът, които подобни истории предполагат. Искреността е достатъчна.Тази книга въплъщава най-оригиналната си метафора – за цигарата, която си остава незапалена. „Поставяш нещо смъртоносно между зъбите си, но не му даваш властта да те убие” – казва Огъстъс. Джон Грийн е написал „Вината в нашите звезди” смъртоносно, но в същото време не ѝ е дал властта да ни сломи.
П.П. Имах намерение да чета тази книга от братовчедка ми, и сега ме заинтригува още повече! Благодаря!
[img]http://i1114.photobucket.com/albums/k531/xieathearts/tumblr_lig0uuSo9J1qhnx85o1_500.gif[/img]
#80 2013-05-27 19:29:17
- kikitouuu
- Member
- From: Антарктика
- Registered: 2009-05-19
Заглавие: "Морт"
Автор: Тери Пратчет
Лична оценка за книгата: 10/10 :Д
Личен коментар: Невероятна книга, но може би все пак се нарежда след "Жътварят", която е задължителна Ужасно увлекателна и, както цялото творчество на Пратчет, разбира се, с вкаран философски смисъл и намек към начина на живот на съвременното общество. От друга страна ужасно забавна, имайки предвид това, че Пратчет осмива разни стереотипи, съвременни проблеми и т.н. Заслужава си да се прочете. (:
[img]http://25.media.tumblr.com/c953272b4723f40c3a49b05a6a98cf2b/tumblr_mfmg9wUy2D1s1xlwlo1_500.gif[/img] Nirvana.
#81 2013-05-31 15:28:18
Заглавие: Великият Гетсби
Автор: Ф. Скот Фицджералд
Лична оценка за книгата: 8.5/10
Личен коментар: Проявих интерес към Великият Гетсби миналата година когато мой приятел от 11ти клас ми я препоръча. Възнамерявах да си запазя удоволствието за след две години, разбирайте 10ти клас, когато ще я изучаваме по Английска литература. Прочетох я по-рано от предвиденото, защото исках да гледам филма, но не и без да съм я прочела. Сега малко я претупах, заради бързането, но догодина ще се постаря да вникна повече в нея.
we are all in the same game, just different levels, dealing with the same hell, just different devils
#82 2013-05-31 19:36:53
- ronnie
- Member
- Registered: 2011-02-21
П.П. Не разбрах кога я свърших. Когато го осъзнах се чувствах супер тъпо, защото някак не можех да "живея" в измерението й повече.
[list=*]
[*]Legend of the Guardians[/*]
[/list]
#83 2013-06-07 11:31:00
- dzhemile
- Member
- From: Sofia, Bulgaria
- Registered: 2012-03-29
Заглавие:От устните към сърцето
Автор:Решат Нури
Лична оценка за книгата:Уникална книга
Личен коментар:Много ми хареса...Докато я четях плаках, смях се и се ядосвах, но я намирам за интересна и доста поучителна
Силно момиче съм... но и силните понякога плачат
#84 2013-06-09 17:16:43
- nedi
- Independent
- From: Albuquerque, New Mexico
- Registered: 2010-05-20
Заглавие: Кери
Автор: Стивън Кинг
Лична оценка за книгата: 9/10
Личен коментар: Книгата си я биваше, на места обаче, не разбирах нищо.
Има скоби, в които няма препинателни знаци и ходи разбери .. Не беше страшна, но имаше своите брутални моменти. Струваше си, обаче. Бих искала да прочета още книги на Стивън Кинг.
[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...[/*]
[/list]
#85 2013-06-11 15:02:08
- littlepartofme
- Rebellion.
- Website
Заглавие:„Топли тела“
Автор:Айзък Мериън
Лична оценка за книгата:10/10
Личен коментар:Книгата ме грабна от самото начало, страшно много ми хареса.Тези дни ще гледам и екранизацията и се надявам и тя да е добра.
[list=*]
[/list]
#86 2013-06-22 19:36:32
- nedi
- Independent
Заглавие: Незабравимата
Автор: Никълъс Спаркс
Личен коментар: Невероятно силна книга.. Не знам какво друго мога да кажа.
[list=*]
[/list]
#87 2013-07-17 12:42:24
- littlepartofme
- Rebellion.
- Website
Заглавие:„Чуждо влияние“
Автор:Джил Хатауей
Лична оценка за книгата:10/10
Личен коментар:Много ми хареса, дори повече от първата.Бях твърде заета да мисля сложни теории и не се сетих за очевидното.Много се разочаровах като разбрах, че третата част няма да има.Със сигурност ще се ослушвам за нови книги от авторката.
[list=*]
[/list]
#88 2013-07-17 14:01:42
- privaтe Love
- Member
- From: in his late night thoughts
- Registered: 2010-08-07
Малко си промених графика, тъй като смятах да я чета след "Анна Каренина", но не се стърпях.
Заглавие: "Ад"
Автор:Дан Браун
Лична оценка за книгата:9/10, тъй като краят е малко особен. Този път Робърт Лангдън не успява да спаси света.
Личен коментар: Чете се на един дъх. Супер интересна е, много умело въвлича читателя в обастановката на древни градове и шедьоври на изкуството.
«» Hold my hand and I'll take you there... somehow, someday, somewhere...
#89 2013-07-23 08:51:27
Заглавие: Цифрова крепост
Автор: Дан Браун
Лична оценка за книгата: 10/10
Личен коментар: Книгата беше пълна с много изненади. Научих за много неща за които дори не бях чувала.
Понякога съм пара, понякога съм лед. И във всичките си превъплъщения съм полезна, непотребна, а понякога — отровна.Защото никога не се опитвам да съм това, което не съм.Защото приемам да съм част, не цялост.Защото съм много неща, не едно.Защото не съм повече от това, което съм.Нито по-малко.
#90 2013-07-24 16:35:36
- Unstoppablє
- Member
- Registered: 2012-08-28
Заглавие: Делириум.
Автор: Лорън Оливър
Лична оценка за книгата: 10 / 10
Личен коментар: Просто невероятна книга. Напомня малко на „Ромео и Жулиета“, но събитията са много по-различни и съвременни. В края на книгата настръхнах и очите ми се насълзиха, а когато я прочетох цялата, вече плачех. Много въздействаща и силна книга.
#91 2013-08-18 11:22:21
Заглавие: Will Grayson, Will Grayson
Автор: Джон Грийн и Дейвид Левитан
Оценка: 8/10
Коментар: Не се превърна в любимата ми книга на Джон Грийн, но със сигурно притежаваше нужните качества за произведение, което се чете на един дъх.
we are all in the same game, just different levels, dealing with the same hell, just different devils
#92 2013-08-20 13:50:37
- ronnie
- Member
- Registered: 2011-02-21
Заглавие: Прелестни създания
Автор: Ками Гарсия, Маргарет Стоъл
Оценка: 10/10
Коментар: Прекрасна книга за магия и любов.
[list=*]
[*]Legend of the Guardians[/*]
[/list]
#93 2013-08-26 10:21:07
- чочина
- Member
- Registered: 2012-07-06
Заглавие:"Шифърът на Леонардо"
Личен коментар: Страшно много ми хареса книгата,чете се на един дъх.Научих много неща от нея!
#94 2013-09-04 12:45:27
- nedi
- Independent
Заглавие: Захарче
Автор: Лайза Клейпас
Лична оценка: 7/10
Личен коментар: Хубава е, но не е чак незабравима, страхотна и т.н. Имаше още какво да се желае. Главната героиня не ми допада като характер.
[list=*]
[/list]
#95 2013-09-04 13:15:29
- xnekfonikfox
- Member
- Registered: 2010-06-28
- Website
Заглавие: Къде си, Аляска?
Личен коментар: Прочетох книгата буквално на един дъх. Вчера по това време почнах да я чета, а туко-що я завърших. Това е първата книга, която чета на Грийн и страшно ми хареса. Нещо прекрасно е тази книга, на моменти сърцето ми се късаше. Сякаш бях там с героите, изпитвах тяхната болка, радост, чувах смеха и думите им. Уникална история, написана по уникален начин.
"Great loves? Maybe one, if you're lucky."
#96 2013-09-15 17:14:52
- littlepartofme
- Rebellion.
- Website
Заглавие:„Къде си, Аляска?“
Автор:Джон Грийн
Лична оценка за книгата:8.5/10
Личен коментар:Честно казано очаквах повече.Книгата беше добра, но някак не ме грабна като Вината.Като че ли нищо не се случи.Не знам, допадна ми, но не достатъчно.
[list=*]
[/list]
#97 2013-09-19 17:19:31
- mileyxcyrusxlove
- Member
- From: ` New York ` .;. { L.A. }
- Registered: 2012-05-14
- Website
Заглавие: Георги Раковски - Избрани творби
Автор: Георги Раковски
Личен коментар: Много е хубава книгата! Трябва да се прочете
[img]http://i1206.photobucket.com/albums/bb458/a_d_ii_t_o/tumblr_m4p0tzIcE41rx1ohdo1_500.gif[/img]
#98 2013-09-25 17:50:47
- privaтe Love
- Member
- From: in his late night thoughts
- Registered: 2010-08-07
Заглавие: "Шестото клеймо"
Оценка: 8/10
Коментар: Много ми хареса, със сигурност повече от "Шифърът на Леонардо". Много добре измислени загадки, интересни са ми и самите размисли на автора, изразени чрез героите, а и е наистина много динамична и приятна за четене.
«» Hold my hand and I'll take you there... somehow, someday, somewhere...
#99 2013-09-27 12:54:55
- sunshinee™
- Member
- Registered: 2012-07-10
Заглавие: "Ти срещу мен"
Автор: Джени Даунам
Личен коментар: Страхотна книга, вече е една от любимите ми! Детайлите са много добре изпипани, хареса ми и начинът, по който описва местата.
[img]http://24.media.tumblr.com/61da6992cc4003d84b46167eb73804c5/tumblr_mf9r9qgbPB1rijbg1o1_500.gif[/img]
Anonymous! WE ARE HERE!
#100 2013-10-07 18:10:11
- nedi
- Independent
Заглавие: "Графиня просякиня - Първа част"
Автор: Не е споменат. /Интересно../
Личен коментар: Много е увлекателна още от първата книга, има доста герои. Нямам търпение да прочета останалите три части. Препоръчвам я!
[list=*]
[/list]