#1 2013-09-14 10:38:57

jeni_jeni
Member
Registered: 2012-03-06

Re: Преразказано стихотворение.

Здравейте. Може ли някой да преразкаже стихотворението ''Песен за човека'' на Никола Вапцаров ? Или ако може някой да обясни как трябва да се преразказва стихотворение ?

Fear is the enemy of opportunity ‼

Добрият приятел ще те измъкне от затвора...
А истинският приятел ще стои до теб и ще ти повтаря:
НИЕ я оплескахме ‼

#2 2013-09-14 15:53:44

nqkfa_si_tam
Member
From: Някъде там...
Registered: 2010-09-06

Преразказно стихотворение? За пръв път чувам нещо подобно, поправете ме, ако бъркам, но не се ли преразказва само рода Епос (разкази, романи, повести и т.н.)?! А относно стихотворението, не мисля, че ще вложиш особено усилие, за да прочетеш това http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID= … 17&Level=3 smile

Открих сродната си душа. Той - не!

#3 2013-09-14 16:26:52

jeni_jeni
Member

Преразказно стихотворение? За пръв път чувам нещо подобно, поправете ме, ако бъркам, но не се ли преразказва само рода Епос (разкази, романи, повести и т.н.)?! А относно стихотворението, не мисля, че ще вложиш особено усилие, за да прочетеш това http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID= … 17&Level=3 smile

Това е самото стихотворение, а аз трябва да го преразкажа. Какво да кажа госпожаата ни по български език е решила да ни прави професори явно..

НИЕ я оплескахме ‼

#4 2013-09-14 16:35:35

nqkfa_si_tam
Member
From: Някъде там...
Registered: 2010-09-06

Хмм...  wondering
Както казах за пръв път чувам нещо подобно, но ще се опитам да ти помогна.
Примерно нещо като:
Лирическият говорител води ожесточен спор със една дама на тема: "Човекът в новото време". Тя се нервира, твърди, че мрази човека и дори не изслушва събеседника си. И жената започва да разказва за някакъв мъж, който насякъл с брадва собствения си брат. След това отишъл на църква и се пречистил, станало му по - добре, без угризения на съвестта...

Мисля, че нататъка ще се справиш, ако не - пиши ми ЛС и ще ти го напиша цялото. Ако ти хареса ще го представиш пред госпожата. smile

Открих сродната си душа. Той - не!

#5 2013-09-14 17:04:04

jeni_jeni
Member

Хмм...  wondering
Както казах за пръв път чувам нещо подобно, но ще се опитам да ти помогна.
Примерно нещо като:
Лирическият говорител води ожесточен спор със една дама на тема: "Човекът в новото време". Тя се нервира, твърди, че мрази човека и дори не изслушва събеседника си. И жената започва да разказва за някакъв мъж, който насякъл с брадва собствения си брат. След това отишъл на църква и се пречистил, станало му по - добре, без угризения на съвестта...

Мисля, че нататъка ще се справиш, ако не - пиши ми ЛС и ще ти го напиша цялото. Ако ти хареса ще го представиш пред госпожата. smile

Мда така би трябвало да е. Благодаря.

НИЕ я оплескахме ‼

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook