Pages: 1
#1 2013-09-14 10:38:57
- jeni_jeni
- Member
- Registered: 2012-03-06
Re: Преразказано стихотворение.
Здравейте. Може ли някой да преразкаже стихотворението ''Песен за човека'' на Никола Вапцаров ? Или ако може някой да обясни как трябва да се преразказва стихотворение ?
Fear is the enemy of opportunity ‼
Добрият приятел ще те измъкне от затвора...
А истинският приятел ще стои до теб и ще ти повтаря:
НИЕ я оплескахме ‼
#2 2013-09-14 15:53:44
- nqkfa_si_tam
- Member
- From: Някъде там...
- Registered: 2010-09-06
Преразказно стихотворение? За пръв път чувам нещо подобно, поправете ме, ако бъркам, но не се ли преразказва само рода Епос (разкази, романи, повести и т.н.)?! А относно стихотворението, не мисля, че ще вложиш особено усилие, за да прочетеш това http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID= … 17&Level=3
Открих сродната си душа. Той - не!
#3 2013-09-14 16:26:52
- jeni_jeni
- Member
Преразказно стихотворение? За пръв път чувам нещо подобно, поправете ме, ако бъркам, но не се ли преразказва само рода Епос (разкази, романи, повести и т.н.)?! А относно стихотворението, не мисля, че ще вложиш особено усилие, за да прочетеш това http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID= … 17&Level=3
Това е самото стихотворение, а аз трябва да го преразкажа. Какво да кажа госпожаата ни по български език е решила да ни прави професори явно..
НИЕ я оплескахме ‼
#4 2013-09-14 16:35:35
- nqkfa_si_tam
- Member
- From: Някъде там...
- Registered: 2010-09-06
Хмм...
Както казах за пръв път чувам нещо подобно, но ще се опитам да ти помогна.
Примерно нещо като:
Лирическият говорител води ожесточен спор със една дама на тема: "Човекът в новото време". Тя се нервира, твърди, че мрази човека и дори не изслушва събеседника си. И жената започва да разказва за някакъв мъж, който насякъл с брадва собствения си брат. След това отишъл на църква и се пречистил, станало му по - добре, без угризения на съвестта...
Мисля, че нататъка ще се справиш, ако не - пиши ми ЛС и ще ти го напиша цялото. Ако ти хареса ще го представиш пред госпожата.
Открих сродната си душа. Той - не!
#5 2013-09-14 17:04:04
- jeni_jeni
- Member
Хмм...
![]()
Както казах за пръв път чувам нещо подобно, но ще се опитам да ти помогна.
Примерно нещо като:
Лирическият говорител води ожесточен спор със една дама на тема: "Човекът в новото време". Тя се нервира, твърди, че мрази човека и дори не изслушва събеседника си. И жената започва да разказва за някакъв мъж, който насякъл с брадва собствения си брат. След това отишъл на църква и се пречистил, станало му по - добре, без угризения на съвестта...Мисля, че нататъка ще се справиш, ако не - пиши ми ЛС и ще ти го напиша цялото. Ако ти хареса ще го представиш пред госпожата.
Мда така би трябвало да е. Благодаря.
НИЕ я оплескахме ‼
Pages: 1