Pages: 1
#1 2013-07-29 17:47:11
- nqkfa_si_tam
- Member
- From: Някъде там...
- Registered: 2010-09-06
Re: Магията на танца
Здравейте, приятели!! Днес, докато пътувах чух една народна песен. Много красива песен и ми хрумна това разказче. Не мисля, че е от най - добрите, но се надявам да ви хареса. Предварително се извинявам за допуснати грешки!
Слънцето отдавна се беше скрило, нощта беше притихнала, все едно чакаше мен. Зърнах въглените на земята, червени като дяволски очи. Искрици пробягваха нагоре към небето мъчейки се да осветят тъмата, но надеждите им умираха заедно с тях самите.
Време беше… Облякох бялата си роба, вързах си косата на плитка, събух обувките си и чаках да започне всичко. Старите жени и мъже също бяха готови.
- Това е за теб, миличка! – каза баща ми и ми подаде иконата на Света Елена – Тя е твоята Пазителка, ще те пази и сега. Беше на майка ти. Нека този танц е за Пазителката ти и за свидната ти майчица!
- Благодаря ти, тате! - погледнах го в очите, там съзрях гордостта на баща, изпълнил дълга си към единствената си дъщеря.
- Е, време е! – подкани ме баща ми и всички излязохме.
Хиляди хора се бяха струпали около огромния кръг жерава и наблюдаваха. Милиони очи се бяха впили в мен. Всички се наредихме един след друг, аз останах последна. Изведнъж гайдата писна, затворих очи, вдигнах иконата и закрачих бавно напред. Тъпана заби, музиката кънтеше в ушите ми. Пристъпвах бавно напред, със свито сърце и ускорен пулс. Зарових крака в жеравата и затанцувах плавно. Робата ми се мяташе грациозно след мен. Не усещах жаравата под краката си, бях изпаднала в транс. Не спирах дори за миг. Всички около мен се възхищаваха на танца ми.
Изведнъж иконата падна… Строполих се на земята, а бялата дреха беше окървавена. Музиката спря. Танцът приключи, всички се скупчиха около безжизненото ми тяло. Извадиха ме от жарта. Баща ми прегърна това, което беше останало от мен. Разплака се… Всичко се случи за един миг – както танцувах и паднах. Изгорях заедно с иконата, както покойната ми майка.
Чувствах се щастлива танцувайки. Бях изпълнила едничкия си дълг, да съм като майка ми. И умрях… Удоволствието ме уби.
В тъмнината, в която бях, виждах жарта и танцуващи моите предци. Заравяха крака и бавно танцуваха... Танцуваха така красиво, искаше ми се и аз да отида при тях. Да танцувам заедно с тях... Но видях и хилядите покосени от удоволствието… Покосени от магията на танца!!!
Открих сродната си душа. Той - не!
#2 2013-07-29 18:27:20
- nedi
- Independent
- From: Albuquerque, New Mexico
- Registered: 2010-05-20
Щеше да звучи по-добре от неутрален разказвач. Някак си не е подходящо „И умрях..“, тя няма как да знае, че е умряла.
Но е добро
[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...[/*]
[/list]
#3 2013-07-29 18:36:07
- nqkfa_si_tam
- Member
- From: Някъде там...
Щеше да звучи по-добре от неутрален разказвач. Някак си не е подходящо „И умрях..“, тя няма как да знае, че е умряла.
Но е добро
Еее по - принцип да... Но от неутрален разказвач не ми се получава...
И благодаря ти!
Открих сродната си душа. Той - не!
#4 2013-07-29 20:37:23
- krisinka_pufinka
- Member
- From: Dubaii ^.^
Уникално е..
[list=*]
[*]“Добре е да имаш пари и нещата, които можеш
да си купиш с тях, но също е добре, от