#76 2013-07-23 20:05:22

nedi
Independent
From: Albuquerque, New Mexico
Registered: 2010-05-20

Re: Да се събудиш в Маями. [Завършена]

• Бях убеден, че всичко между нас щеше да се нареди и ще сме щастливи.
    Тя излезе усмихната, но нищо не спомена. До някаква степен намирах и тъга в погледа и. Взе си душ. Косата и беше чуплива, дори когато беше мокра. Когато обуваше сандалите си, за да излезе, телефонът и пак иззвъня. Започна да разговаря радостно, но на български - и нищо не разбрах, колкото и нащрек да бях..
    На вратата се позвъня, когато тя я отвори. Беше полицията и носеше багажа и.
    - Благодаря, днес щях да си го взема. - каза тя.
    - Няма за какво, бившият Ви приятел има дълго досие, няма да се измъкне безнаказано.
    Олекна и. Мария остави багажа си и излезе без да каже нито че излиза, или да се обърне към мен.
    Хвана ме скуката и излязох да покарам колело, стигнах до плажа. Бях напълно забравил за барчето в последните дни.
    Плахо пристъпих. Очаквах да съм уволнен и от тук. Видях вледенения поглед на началника, и сам се досетих, че нямам място там. Така да бъде... тръгнах.
    Мария се обади тогава.
    - Да се видим в южния парк?
    - Добре, идвам. - набързо затворих и отпраших с велосипеда.
    Не бях карал само няколко дни, и този спорт бе започнал да ми липсва. Превключих скоростта и направо летях към парка. Когато го наближих, видях, че има нещо нередно. Мария ме чакаше седнала на една пейка, а изражението и не бе никак хубаво.
    Пакирах набързо и отидох при нея. Тя се изправи, когато ме видя. Подаде ми един плик, а сълзите и покапаха.
    Пуснах ръката и, а тя разстроена си тръгна тичайки. Погледнах плика и го отворих.

Естебан,
    Сега трябва да те оставя. Връщам се да живея в България. Знам, че решението ми ще те шокира, но имам хубаво предложение за университет. Родил ми се е племенник преди няколко часа, а и мама иска да съм вече у дома. Насрочила съм си билет за утре, до тогава оставам в хотел. Ще уча в София, в Медицинския университет. Домъчня ми за родината. Искам да съм до близките си. Семейството ми е едно - изгубя ли го, няма връщане. Докато любовта - винаги има следваща. Ще продължа без теб, Естебан, нищо, че сърцето ми се къса отвътре. На теб ти е мечта да учиш тук, затова не искам да развалям живота ти. Повярвай ми, всеки трябва да поеме по своя път. Но ако някога си спомниш за мен, знай, че те обичам.
    Сбогом.

Бях толкова разочарован, че дори не исках да поддържаме връзка, когато тя замине. Тъкмо си мислех, че винаги ще бъдем заедно.
    Прибрах се сам до апартамента, тя бе взела багажа си. Можех да я настигна до летището, но вече нямах желание да се боря.

Нямах и близък приятел наблизо. Нямах търпение Том да излезе на свобода - вкараха го в пандиза за 2 месеца за тарикатската проява с бомбата.
    Междувременно стария ми работодател изрева да се върна на работа при него, нямало персонал. Не се съгласих да се върна там, но той обеща да увеличи двойно заплатата и плюс това да мога да си вземам колкото искам плодове за вкъщи от пазара. Зарадвах се и не се поколебах, този път.

И така, останах сам в слънчевата Флорида. Продължих да живея сам, събуждах се сам - карах колело сам, и нямах Мария.
    Да се събудиш сам .. без да има за кого да се будиш въобще, сега го усетих...

- Благодаря на всички, че имахте търпението да завърша това "подобие" laugh Не съм убедена, че се получи добре, но благодаря laugh  hug

[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...
[/*]
[/list]

#77 2013-07-23 20:34:05

nqkfa_si_tam
Member
From: Някъде там...
Registered: 2010-09-06

Еееее, мислех, че ще има хепи енд...  sad  Но иначе е невероятна!  heart

Открих сродната си душа. Той - не!

#78 2013-07-24 07:46:15

Unstoppablє
Member
Registered: 2012-08-28

Поредната ти страхотна история. Жалко само, че не завърши със щастлив край, но и така се получи супер.  bow

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook