#1 2013-06-12 17:00:39

Zor4etooo
Member
Registered: 2009-12-10

Re: Провалът на новото бъдеще

Темата с която се захващам днес, би могла да е много непозната за част от нас, младите хора или по точно бъдещето на нашия свят.  Тя може да е позната на много от нас, и да сме се срещали очи в очи с нея, но дали на повечето от нас ни е направило впечателние ?! Или по точно, забелязвали ли сте невежеството на новият свят. Невъзпитаното държание на младите хора, така вече нормалното пушене на обществени места на деца и безинтерестното слушане в час. Дали грешката е в по-голямите, нашите родители и учители или в самите нас ?! В това не мога да ви отоговоря със сигурност има отговор, и ви предлагам да разнищим въпроса. Примера които ще ви дам, е нещо напълно нормално, но и плашещо за мен. Миналия ден, в които имах час по математика, моята учителка попита един много прост върпос, със сигурност нормален за 10 клас тепърва 11, та въпросът беше следният, колко би могло да е 36 делено на 4 ?! Бях изумена и със сигурност онемях, когато разбрах, че въпростния човек на когото беше зададен въпроса, не може да отоговори. Е питам се аз, на къде отиваме, ние бъдещето и надеждата на нашите родители?! Провал ли е нашето образование или ние сами сме си виновни? Питам се и не мога да си отоговоря, на къде отива света, какъв ли би бил със провалът на новото бъдеще...

Life is love

#2 2013-06-12 17:39:48

ttiiniie^^
Member
From: Saint Petersburg.
Registered: 2010-12-17
Website

Мда, много често ставам свидетел на такива ситуации. Толкова често, че вече очаквам мълчание като отговор на всеки поставен въпрос от учител. Дори се изненадвам когато някой отговори.
Като изключим правописните грешки си права.

Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Tumblr.

#3 2013-06-12 19:08:47

MiSteRry
Member
Registered: 2009-04-01

Забавно ми е, че винаги гледате лошата, деградиралата част от  младите хора.

#4 2013-06-12 19:21:39

lady_ss1
Member
From: София
Registered: 2010-09-17

Мда, много често ставам свидетел на такива ситуации. Толкова често, че вече очаквам мълчание като отговор на всеки поставен въпрос от учител. Дори се изненадвам когато някой отговори.
Като изключим правописните грешки си права.

(y)

#5 2013-06-12 21:20:51

nqkfa_si_tam
Member
From: Някъде там...
Registered: 2010-09-06

По принцип не е нормално. Според мен вината идва от безхаберието на родителите, спрямо децата си. Пресен пример от няколко дни: На една съученичка майка й постоянно пътува. Тя се възползва от това, ходи на дискотеки до 5-6 сутринта, идва на училище полупияна. Личи си, че вечерта е била напушена. Но момичето 5 пари не дава, че ще остана на 8 от 10 предмета на изпит... Просто положението е толкова жалко и това не е единичен случай. Според мен повечето родители не обръщат достатъчно внимание на децата си, а децата нямат това респективно отношение, което по принцип би трябвало да съществува между дете и родител. НО хубавото е, че все пак има една част от нас, младежта, която се старае и учи, някои дори прославят България.

Открих сродната си душа. Той - не!

#6 2013-06-13 10:30:33

ttiiniie^^
Member
Website

^ Искаш ли аз да ти дам пример? Преди няколко години, родителите на момиче от съседния клас не ѝ даваха да използва грим (нормално, била е на 12). Не ѝ пукаше - излиза си от тях без грим с униформа и по пътя си сваляше униформата (оставаше по доста разголено потниче), слагаше спирала, очна линия и т.н. След това като се прибира - маха всичко с мокра кърпичка. Каква е вината на родителите в случая?

Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Tumblr.

#7 2013-06-13 13:23:10

Zor4etooo
Member
Registered: 2009-12-10

Смятам, че родителите трябва да й говорят повече, но не и да и забраняват примерно някакви неща. Давам прост пример със себе си, моите родители особено баба ми, ми говори много, да може да и правя така да се каже политика за някои неща, но със сигурност от гледаната точка на по големия, нещата седят по друг начин. Нашите никога не са ми забранявали да използвам гримове и т.н., но винаги си имам едно на ум за нещата около мен.

Life is love

#8 2013-06-13 17:28:09

nqkfa_si_tam
Member
From: Някъде там...
Registered: 2010-09-06

^ Искаш ли аз да ти дам пример? Преди няколко години, родителите на момиче от съседния клас не ѝ даваха да използва грим (нормално, била е на 12). Не ѝ пукаше - излиза си от тях без грим с униформа и по пътя си сваляше униформата (оставаше по доста разголено потниче), слагаше спирала, очна линия и т.н. След това като се прибира - маха всичко с мокра кърпичка. Каква е вината на родителите в случая?

Разбира се, не винаги родителите са виновни. Но аз примерно познавам родители, които не обръщат никакво внимание и не се интересуват от децата си. Просто не са родители за пример и подражание, каквито трябва да бъдат. Наистина не е нормално за 12 годишно дете да прави така, но пак влияят до някаква степен възпитанието и средата, в която живее. Щом е нямала страх от родителите си, че ако я спипат ще я накажат примерно е нормално да прави така, щом са й го забранявали. И на мен са ми го забранявали, но аз имам нужния страх и не съм правила така. Започнах да се гримирам чак сега, на почти 15 и то не всеки ден.

Открих сродната си душа. Той - не!

#9 2013-06-16 16:45:30

ttiiniie^^
Member
Website

^ Има логика. Но все пак явно я е било страх до някаква степен. Явно знае, че когато се прибере на обяд може да са си вкъщи и да я хванат за да го маха по пътя. Просто .. едва ли ще отидат ей така в училището.
На мен също никога нищо не са ми забранявали и от нищо не са ме лишавали. Всеки си има различна гледна точка. Тази на майка ми беше "Ми хубаво, ще ти купя да видиш, че не действа". Защото исках да ми купува фон дьо тен-и и т.н. от 10-11 годишна (имах не много лека форма на акне и, въпреки че никой нищо не ми е казвал не ми беше приятно). След това ме заведе на дерматолог и проблемът ми вече е почти решен.
Е, мисля че малко се отклонихме от темата и спирам.

Tumblr.

#10 2013-06-17 08:53:12

-atanasowa
Member
Registered: 2012-08-07

Първите 7 години. Там са виновни.

.
Verlieben. Verlieren.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook