#1 2013-05-15 17:53:03

miss_cute_kiss
Member
From: Somewhere in the oceans
Registered: 2010-11-20

Re: "Скъпи приятелю,"

М,реших да опитам с нещо по-различно. Съчиних си истории наподобяващи дневник (ВСИЧКО ОТ НАПИСАНОТО Е ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА И НЯМА НИЩО ОБЩО С МЕН ИЛИ С КОГОТО И ДА Е ОТ ОБСЕГА МИ. с:),типични тийн хайлайфове и ежедневието на някои тийн-ове..Така,че реших да ги споделя.
Ще се радвам да чуя мненията ви. Благодаря предварително. С:

22.03
Привет приятелю,
Нещо се случва.. Започвам да усещам как чувствата ми към Тони (най-добрият ми приятел)се променят..Нали знаеш..По едно време наистина го харесват,но сега усещам,че се променят,или се объркват..Не знам точно. Има още едно момче което ме кара да се обърквам Стиви (луд рокаджия,който се оказа доста по-различен от представите ми). Знам ли.. Той е умен,романтичен,мил..Всичко който едно наистина умно момиче би оценило. Но аз нямам представа какво искам. Да си го кажем честно,Приятелю,нямам представа какво искам.
Виж,харесвах Тони наистина много,защото той беше различен.. (е,той все още е,но..) Той беше нещо напълно различно и непознато за мен,но когато го опознах разбрах,че в същност е наистина умен за годините си. Не случайно избрах него за свой най-добър приятел. Така де,знам,че най-доброто приятелство не се избира,ама образно казано е нещо такова.
А сега като се разписах за него..Започна да ми липсва. Трябваше ли да е толкова далече!?
Както и да е,малко се отплеснах.Да,ставаше дума за Тони и Стиви (те  не се познават). Сякаш ме е страх да се отдам на чувствата,които имам към Стиви,макар и малки,те са там. Не знам защо. Най-вероятно,защото имам и някакви останали чувства към Тони и като че ли ме е страх да ги загърбя. А дали?
Да,може би да,защото това бяха единствените чувства които допуснах до себе си. Въпреки,че от днес на татък,обещавам да се опитам да се променя..Да,знам,че за ден-два не е възможно,но наистина ще опитам.
Не знам,честно. Нямам представа какво да правя..Може би ще оставя нещата така. От само себе си. Ако нещо трябва да стане,то ще стане независимо от ситуацията и от това дали на мен ми харесва или не.

03.04
Привет приятелю,
знаеш ли..Наистина съм объркана.
На първи Април (забележи),със най-добрата ми приятелка Санди (Александра)решихме да излезем на вън.
Тя се беше разбрала да се види с някакъв неин приятел,който аз не познавах,но няма значение. Аз се съгласих да я придружа,защото все пак,да тя ми е приятелка и би направила същото за мен. (надявам се де..)
Та,когато отидохме се запознах с него. Казваше се Стоян. Well,не изглеждаше зле. Тоест,изглеждаше свястно хлапе (нищо,че беше по-голям от нас). Той помoли Санди да се отбием до някакъв си негов приятел да гледаме филм.. Аз си казах "Окей,защо не."
Отидохме у момчето и честно казано беше приятно. Домакинът се казваше Константин (на пръв поглед ми хареса.) Там се запознах и с него. Косьо изглеждаше наистина сладък,обаче мен друго ме ръчка.. Защото когато отидохме там и гледахме филма ъ.. Той ме целуна!? Аз се дръпнах разбира се с думите "К'во правиш бе!?" А даже не ме познаваше,което си е за притеснение.
Мисля,че той ми харесва,обаче не знам почти нищо за него.
Гложди ме това,че може да е поредния бройкаджия. Нали се сещаш..От онея където си намират "девойчета" свалят им звезди колкото да ги вкарат в леглото и после им бият шута.
Въпреки,че Косьо показа интерес към моя милост,към това каква е същността ми,но да не изключваме факта,че такива момчета (ако това дето си го мисля е вярно) са способни на всичко за да го направят. Защото ако исках секс,до сега от отдавна да съм "счупила прозореца",както мама казва. Но пък за това не трябва да се притеснявам,кой ще ме вземе.. Така се притеснявам и за тялото си.. Представяш ли си,някога да тръгна да правя секс.. Ужасно е! Мразя тялото си,значи! -.-'
Може пък трябва да си дам време за да го опозная!?
А и Тони и Стиви.. Оф, да му се не види!  Оставям това решение за накрая.

Същия ден,само дето по-късно...

Права бях! Видя ли!? Ама,че съм глупава! Само това му е в главата.. Секс,секс и това е.
Тъпанар!
Накрая...Ще взема да стана лесбийка,честно. Почвам да се отчайвам.
Простак!
Защо? Защо? Защо? Радвам се,че поне не направих някоя глупост...  Поне имам нещичко в главата си!
Може би не трябваше да казвам на Стиви,че нищо няма да се получи между нас? Дали пък не сгреших? Все пак,той беше свестен..Обаче аз бях сигурна,че той не беше за мен. Не знам.. "Why do all good girls like the bad boys?" Това май беше от една песен,нали? Все тая..
Такъв е законът на "Мърфи".. Май ще си умра сама.. Или с най-много около 80 котки..
Ама нищо не разбирам!
But what can I do!?
One thing It starts with "N" and ends with "othing". If you know what I mean.
А може ли да греша? Косьо беше написал някакъв си статус във фейсбук относно това,че му е писнало от момичета които си играят с него и бла,бла..
Виждаш ли!? Виждаш ли!? Не е лесно да си момиче! В единия момент си казвам "Да,той е бройкаджия!" а в следващия "Ама,ако пък не съм права!?"
Ужасен ужасон!

-----------------------------------------------------------------------------------
Как е до тук!? С:

[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]

#2 2013-05-15 20:17:59

Sissy_love
Member
From: in purple clouds
Registered: 2012-03-30

Супер е давай некст!

Здравей.
Е,
обичам те
винаги съм и винаги ще те.
Това е.
Чао.

#3 2013-05-16 04:30:22

Unstoppablє
Member
Registered: 2012-08-28

И на мен ми допадна. Пускай продължението!  smile

#4 2013-05-16 08:21:43

katrin456.1997
Member
From: Iн Woнderlaнd
Registered: 2012-07-25

Страхотно. Давай некст smile

[img]http://i1114.photobucket.com/albums/k531/xieathearts/tumblr_lig0uuSo9J1qhnx85o1_500.gif[/img]

#5 2013-05-16 12:45:52

pipi11
Member
From: *Wonderland*
Registered: 2012-02-29

.. Май ще си умра сама.. Или с най-много около 80 котки..

laugh  laugh Страхотно е. Давай некст. sun

[list=*]
[*][list=*]
[*]Обичай ме, когато най-малко заслужавам любовта ти,
[list=*]
[*]защото тогава най-много се нуждая от нея.
[/*]
[/list][/*]
[/list][/*]
[/list]

#6 2013-05-16 16:00:44

miss_cute_kiss
Member

Йей! Моя милост е много доволна,че ви допада.
Заповядайте! ^^^

08.04.

Скъпи приятелю,
да,малко смених началото,но пък,защо не!?
За жалост се оказах права. Косьо е точно такъв за какъвто го мислех! Пълен нещастник! Най-добрият му приятел Фипо (така де,само Косьо си мисли,че му е най-добрия приятел,ама все пак няма ли да е неудобно да му изръси "Абе,пич,знаеш ли,че не си ми най-добрия приятел!?") ми разказа неща които той премълчаваше. Хаха,смешка! Каза ми какъв е в действителност. И се оказа точно такъв за какъвто го вземах. Пълен бройкаджия.  Поне го разбрах навреме,а не..Нали преди да направя някоя глупост и после да съжалявам.
Както и да е. Бих му шута. Е,почти. Предстои ми да се видя с него и да го разкарам.
А знаеш ли,че (така де,няма от къде да знаеш) Фипо е роден на моята дата? А,ако знаеш колко яко ми стана ^^^. Много приятно чувство. Много се кефехме когато го разбрахме.
Ам,той в същност е доста умен,защото е същият като мен,хах,ама ,че съм скромна! xD  Или поне си мисля. Не го познавам много,много,обаче разбрах,че е доста чувствителен...Има топли кафяви очи и покъртителна усмивка!
В същност е адски...сладък?
А вчера,аз бях на вън с Санди и яко саднах. Първо,защото Косьо е простак,после заради баща ми...И толкова гадно ми стана,че бях на косъм да ревна,честно! И в последствие,главата ужасно ме заболя. А Фипо се загрижи за мен!
Пита ме дали съм добре,защото не съм изглеждала сякаш съм много добре. Докато Косьо си стана и си отиде,простака! Та,да. Бях на косъм да ревна.. Просто не можех повече. Много ми се насъбра.
А ти отлично знаеш,че не съм от хората който ще реват. Абсурд! Просто много ми се събра. Фипо обаче го забеляза. Ощипа ме по бузката и каза "Ей,всичко ще се оправи! Не се тревожи. Всичко ще е наред." въпреки,че дори не знаеше защо съм така "сад". След което ме гушна! ^^^
Беше наистина мило. Той дори не ме познаваше. Обърна такова внимание на напълно непознат. Това ме трогна.Честно. Него го е грижа  за един непознат човек,повече от колкото БИВШИЯТ ми "приятел",ако мога да го нарека така изобщо. The Hell?
Фипо каза,че заслужавам нещо по-добро от него. Да. Прав е. Този път наистина мисля,че заслужавам нещо по-добро от Косьо.
Просто ще му бия шута когато се видим и това е.
Не мога да си го причинявам. Не искам да го правя.
Но от друга страна. Искам да опозная този Фипо. Изглежда ми адски добър човек. Е,така си "втълпявах" и за Косьо..Ама,на! Въпреки,че,признавам, наистина "надушвах" нещо гнило около Константин,но нямам представа защо не послушах интуицията си. Може би ми е омръзнало да попадам на такива боклуци!? Може би си мислех,че този път ще е по-различно!? Защо ли..И аз не знам.
Ще започна да го правя,да слушам интуицията си. И ще започна,
като го поканя да излезем. Просто да излезем.

09.04.

Скъпи приятелю,
вчера го направих. Бих шута на Косьо. Точно след като ти написах всичко онова.
Проблемът ми сега,обаче е,че сега се чувствам..Виновна!? Гузна!? Човек да ме попита защо.
Може би защото той си мисли,че съм си играла с него,а беше точно обратното!
Когато се видяхме той започна да ми се обяснява. Как не си бил играел с мене,че наистина ме харесвал.. А аз му казах "Това ли използваш при всичко момичета? С това ли се оправдаваш?". И с основание. А той млъкна. След което му казах да не ме занимава,врътнах се и си тръгнах.
Съжалявам,ако съм го наранила,но копелето си го заслужаваше! Никой няма да си играе с мене! Вмирисани мишки!
Колкото до Фипо,с него ще видим какво ще стане.

"They say that love is forever,your forever
Is all that I need.
Please,stay! As long as you need.
Can't promise that thing won't be broken,but I swear,
That I will never leave.
Please stay! Forever with me!"

10.04

Скъпи приятелю,
с Константин всичко е изяснено. Той каза,че не му е пукало за мен,so всичко е наред.
Трябва да купувам на Фипо кутия с цигари. Хванахме се на бас. Не! Не съм изгубила баса,просто ще го сторя. Нищо повече.
Осъзнах,че съм загубила способността си да преценявам хората. Нда..Ще видим какво ще се случи.
Искам да изляза с Фипо,честно казано.
Искам да го опозная. Изглежда ми симпатичен. Мисля,че бихме могли да станем доста добри приятели.
Въпреки,че тайничко се надявам на друго.
Ще видим какво ще стане,но имам чувството,че му досаждам. Тоест когато аз му пиша или нещо такова..
Never mind. Днес ще ми вадят нерв на зъбче.. Което не е хубаво.
Ще боли доста,но..Голяма работа.
Да се върнем на Фипо. Ох! Като си спомня колко мил беше преди три дни.. <3
Чувствам се така сякаш го познавам от години,когато дори не съм го срещала. Преди де. Вече го видях един път.

[list=*]
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]

#7 2013-05-16 16:37:23

nedi
Independent
From: Albuquerque, New Mexico
Registered: 2010-05-20

Да видим некста 8-|

[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...
[/*]
[/list]

#8 2013-05-16 16:38:03

katrin456.1997
Member

Интересно. Некст :p

[img]http://i1114.photobucket.com/albums/k531/xieathearts/tumblr_lig0uuSo9J1qhnx85o1_500.gif[/img]

#9 2013-05-20 19:33:38

miss_cute_kiss
Member

Ето. ^^

12.04.

Скъпи приятелю,
знаеш ли какво разбрах!?
Фипо си имал приятелка!? Da Hell..
Трябваше да го предвидя. Такова свястно момче,невъзможно беше да е свободен.
И,естествено се оказа така. Приятелката му е голяма късметлийка,мда.
За мое съжаление обаче,Санди  също си падна по него. Но аз и казах,че изобщо не го харесвам. Излъгах разбира се,но какво можех да и кажа!? Тя ми е приятелка,много добра,като сестра. Не бих допуснала да и е кофти и гадно. Предпочитам аз да се чувствам така пред това.
Но,Фипо така или иначе си има приятелка,а и не ме харесва ,така че,каквото и да е,е невъзможно.

20.04.

Скъпи приятелю,
днес официално беше хубав ден,доста хубав.
Защото излязохме с Фипо. Аз Санди и Той. Беше хубаво - в началото,после аз малко се саднах,тъй като зная,че тя го харесва доста,но... Предполагам,че той е доста свястно момче. Та да,не зная защо стана така,въпреки че Санди го заслужава,просто се натъжих...малко.
Но после,Приятелю,нещо стана. Санди избесня и си тръгна... Останахме двамата,на мен ми беше адски студено..След което последва това : "Той: Вземи якето ми! Аз : Не,няма нужда,не ми е студено."
След дълго убеждение взех якето му и го облякох. Беше мило. После седнахме и си говорихме. Той ми сподели доста,но не и аз на него. Не знам.. Не съм свикнала да споделям. После пък...После каза,че идеалът му за момиче е руси коси и сини очи (just like me...)
И все пак. В Понеделник ме кара да ходя на кънки с него.. Въпреки,че когато се замисля.. Кънки през Април..Хъм,добре.
И аз му обещах да отида. Въпреки,че нито знам дали ще ме пуснат,нито дали мога да карам,но... М,ще си остана само с "но"-то. хД
Както и да е. Оказа се наистина свястно момче. А да! Той е роден на една дата с мен! Ама... аз май ти казах за това.. Само,че аз съм родена в 22:30ч. а той в 10:30ч.  Ирония,а!?
Нямам думи...
А,Тони колко беше мил по-снощи!!!! Истина не беше..
Каза ми ,че съм един от най-важните хора в живота му! Направо ме просълзи,честно.. Толкова мили неща за мен каза... Направо умрях..Е ,не буквално - метафорично.
Сега by the way, си пишем с Фипо и той каза,че "след мъничко" ще ми звънне.
Та така.

At the some night...

Скъпи приятелю,
открих нещо наистина интересно около Фипо. Той е наистина мил и внимателен,грижовен,но някак си наивен. Или поне,той така каза. Е,поне открих нещо друго. Причината заради която не ме харесва,е че все още му пука прекалено много за приятелката му (бившата,де.) Но,аз мога да го разбера. Защото.. Аз не мога да го накарам да забави за човека в когото е бил влюбен,нали така!?
Разбирам го.
Аз в същност,не мисля,че тя заслужава човек като него до себе си. Или поне от това което разбрах за нея,когато той ми разказа. Но все пак,момичетата в наши дни са кучки.
Може би аз също,но просто все още не съм го осъзнала!? Е,силно се надявам да имам поне капчица мозък в главата си и да не постъпвам с хората така,както правят съученичките ми. Тогава сериозно ще се намразя..
Не знам.. Просто си мисля,че той заслужава повече. Като това което Фипо ми беше казал "Заслужаваш нещо по-добро."
Бих му казала същото нещо. Но,не.
Страхувам се,че ще бъда отхвърлена. Ще разкарам всички от главата си,просто и това е.

[list=*]
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]

#10 2013-05-21 12:42:26

katrin456.1997
Member

Интересно. :дд Некст smile

#11 2013-05-21 14:41:57

nedi
Independent
From: Albuquerque, New Mexico
Registered: 2010-05-20

(arrow)  nod о

[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...
[/*]
[/list]

#12 2013-05-21 14:47:15

Unstoppablє
Member
Registered: 2012-08-28

Некст (f)

#13 2013-05-21 19:15:16

miss_cute_kiss
Member

Заповядайте.

21.04.

Скъпи приятелю,
преди малко станах и в същност не съм спала много. Часът е 03:32,но просто не мога да заспя.
Снощи говорих два часа с Фипо по скайп. Говорихме си за всякакви неща и в крайна сметка мисля,че той.. Хъм,разбра за "симпатиите" ми към него. Защото аз,тъпата,му казах,че бих желала да кажа нещо,но не мога защото - Санди. Което е близко до акъла,знаейки,че тя го харесва. А да! Той и това го знае.
Ужас! И какво ще правя сега? Сигурно няма да мога да го погледна..
Не ща да си мисли каквото и да е...
Never mind. Той беше обвързан,Санди го харесва,сега е свободен и е за нея. Обещах го.

22.04.

Скъпи приятелю,
не знам какво става.
Вчера бях на вън първо с Криси (една приятелка) и още някакви тъпаци,после с Фипо. И стана адски яко. Той е адски различен,но не като Тони,той е единствен на света! Но Фипо също не е като останалите или поне съм останала с такова впечатление.. Ще видим. Обаче след като му казах за симпатиите ми към него,той не си промени държанието. Повечето момчета така правят.
И вчера дори ми каза "Благодаря ти,че излезе с мене,не си като тях,по-различна си от онези боклуци."
Това беше странно,но мило,наистина. После ми каза,че съм красива..Което според мен не е вярно,но... Стана ми неудобно,когато знам,че не съм. Стана ми неприятно. В смисъл,хареса ми,но когато знам,че не е вярно имам чувството,че го прави от...не знам,съжаление? Или нещо такова.
Не зная. А пък Санди пак се прави на г*з.
След което Фипо каза,че ще ми се обади,а дано!

Същия ден,но късно вечерта..

Скъпи приятелю,
той не се обади днес.
Няма да се обади и утре,защото ще е зает със нещо или  разни такива неща. И няма изобщо да се обади.
Винаги така става. Свикнала съм вече.
Иска ми се поне веднъж някой наистина да го е грижа за мен и чувствата ми! Не само да претендира,че е така.
Един път...Толкова много ли е това?
Явно да..
And always when tey ask you "Are you OK?" You say "Sure. I'm fine.". Even if you're going to die inside.
Пука им за мен само когато има какво да получат.. И после -Довиждане!

28.04.

Скъпи приятелю,
за момент си помислих,че всичко е наред.
Днес бяхме в Зоопарка с Фипо,седяхме,гледахме животните,той яде сладолед,всичко беше ОК!
Но,точно когато си мислиш,че всичко е наред,то се обърква. До сега говорихме в скайп. И стана въпрос за "любим спомен" и той просто затвори. Ей така,просто ми затвори.
След което излезе от линия. И супер!
"Момчета като него не харесват момичета като мен."
Всичко около него ме привлича,наистина. Защо не можеше да бъде лесно!? (да,сега си мисля,че ми е трудно,кой знае какво ще става след години,но...)
Привлича ме,но Санди!? Какво да правя!?
Предпочитам да нараня себе си,вместо да нараня нея. Някой ще бъде наранен от тази цялата история и този някой ще бъда Аз.
За Бога! Та,тя каза,че наистина много го харесва! По Ангелите! Тя заслужава такова свястно момче като Фипо.
Но,когато и моите чувства се смесят с обстановката,която и без тях си е достатъчно затънала,ми става неудобно.
Но пък...Не мога винаги да отстъпвам,нали?
В същност не ми пука с кого,нито кога и как ще се наложи да се конкурирам. Искам го!  (сама си противореча,знам...)
Искам да е мой. Чисто и просто МОЙ!
Да не го деля с никого...
Но това няма как да се случи!
Няма как,просто защото той каза,че ако го направи,знае какво следва,какво става винаги.
Но най-хубавото в цялата работа бе,че каза :
"Но,ако се привържа към тебе толкова много,ще направя всичко за да те спечеля и да си моя!" -или поне беше нещо такова.
Но и двамата,Приятелю,знаем,че той няма да го направи. Няма да се привърже към мен.
Защото да си го кажа честно,без да си кривя душата.
МНОГО го харесвам и със всичките си Дяволи искам да е мой...
А със всичките си Ангели,знам,че не би било честно спрямо Санди.
Какво да правя!?

[list=*]
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]

#14 2013-05-21 20:19:27

katrin456.1997
Member

Некст ^_^

#15 2013-05-22 13:15:24

miss_cute_kiss
Member

Ето. С:

29.04.

Скъпи приятелю,
"I supose that,we accsept the love we think we deserve." Вчера гледах един филм "The Perks og Being a Wallflower" доста красив филм бих могла да кажа. Вдъхнови ме.
Фипо си ми го каза.
Аз не съм за него. Каза "Не ме разбирай погрешно,ти си страхотен човек,но просто знам какво ще стане."
А преди това го попитах дали може да ми каже "онова" което исках да знам,но той не ми казваше. След известно време туткане ми каза,а преди това ми каза и,че след седмица,когато се върна от морето (защото ще замина за седмица)ще ми го каже,защото щяло да има разлика,аз попитах "Каква!?" а той каза : "Сега,аз имам чувства към тен,но няма да правя нищо. Исках да ти го кажа тогава,защото когато се върнеш те ще са изчезнали,иначе ще се влюбя в тебе и ще стане същото като с другите ми връзки." Съсипах се. За толкова малко време,стабилно го харесах...Тогава ако...Ако знае ,че чувствата му,до седмица ще изчезнат,че ще стане същото и не иска да прави нищо по въпроса,тогава защо прави всичките тези неща!? Защо му е да ме заблуждава,че нещо би могло да стане!? Тогава защо трябваше да ме прегръща,да поставя глава върху краката ми-лежейки,да ме хапе и целува по врата,по бузата и по ръцете?
Защо тогава правеше всичко това? Защо когато ме целуна по врата,след това по бузата,трябваше да казва "Това ще ти е за спомен." !?
Тогава защо когато ме целуна и по другата буза,когато опря чело в моето каза "Какво ще правя сега!? Цяла седмица няма да те виждам.." Защо му беше да го прави,когато знае,че чувствата му ще изчезнат до тази седмица!? Защо,след като ми каза,че нищо няма да направи...!?
Защо го прави!?
....
Но...
Но,не го обвинявам...Погледи ме...

02.05.

Скъпи приятелю,
Не е честно!
Не го разбирам Фипо. Първо ми казва,че е по-добре да не прави нищо,че било по-добре седмицата да мине и да забрави за чувствата си към мен,а сега,за тези три дни ми казва,че му липсвам ужасно много,че искал да ме види адски много,че не знам-си-какво,а след като го попитах "Защо!?",казах му в прав текст "Не те разбирам,честно." и той, "Защо? Защото казвам едно,а правя друго ли!?" и аз "Да,точно." след което той каза "Не го правя нарочно,чувствата никой не ги спира." Или нещо подобно...
Честно,много го харесвам... Ама много. Обещах му,когато се прибера да изляза с него. И така и ще направя. Единственото което искам точно сега е да е тук,до мен,с мен,мой.
Нямам търпение до 9-ти вечерта за да го видя.

04.05.

Скъпи приятелю,
наистина е Дяволски странно чувство. Не мога да го опиша. Не мога да се отърва от мислите си за Него. Вече ще го наричам с кодираното име "ТОЙ."
Стана ми като навик да му пиша или да си говоря с него преди да заспя. ТОЙ каза,че и при него е така,но друго ме тревожи: Сам ще бъде тези три дни. От днес до 7-ми и кой знае.. Не... глупости,той не е такъв. Притеснява ме това ,че чувствата му ще отминат,а моите стават все по-силни..

[list=*]
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook