- Index
- » Архив
- » Маски с банани
Pages: 1
Topic closed
#1 2010-02-19 12:38:40
Re: Маски с банани
Бананите имат високо съдържание на калий и успокояващи свойсва, което ги прави много ценна съставка в домашните рецепти за лице и коса. Бананите са едни от най-хранителните плодове, заради съставки като магнезий, желязо, цинк, йод и витамини А, В, Е и F.
МАСКИ ЗА ЛИЦЕ
Маска с омекотяващ и оформящ ефект
1 банан
1 лъжица мед
½ лъжица масло от жожоба
1 белтък
1 лъжица каолин (бяла глина)
Всичко се смесва добре и се нанася върху лицето, шията и деколтето. Оставя се да действа 10-15 минути и се отмива с топла вода. Кожата се почиства с тоник и се нанася хидратиращ крем.
Почистваща и хидратираща маска
½ банан
1 ч. лъжица сметана
1 лъжица мед
1 капка масло от лайка
1 лъжица овесено брашно
Затоплете меда и сметаната за 15 секунди в микровълнова. Смесете всичко и нанесете върху лицето и шията. Оставете 10-15 минути и отмийте.
Маска против бръчки
Необходим ви е единствено ¼ банан, смачкан на фина каша. Нанесете върху лицето и оставете 15-20 минути. Измийте с топла, а след това със студена вода.
Маска за блестяща кожа
1 банан
½ чаша овесено брашно
Смесете съставките, нанесете и оставете да действат 10-15 минути. Отмийте с топла вода.
Ексфолираща и подхранваща маска
½ банан
½ авокадо
1 ч. лъжица зехтин
1 лъжица кисело мляко
Смесете всички съставки добре, нанесете като маска и оставете 15 минути. Изплакнете с хладка вода.
МАСКИ ЗА ТЯЛО
Ексфолираща и хидратираща маска
1 банан
4 ягоди
2 лъжици зехтин
½ чаша захар (най-добре нерафинирана, но ако нямате, използвайте обикновена)
Смесете всичко внимателно. Нанесете върху кожата преди душ като наблягате на петите, коленете и лактите. Масажирайте кожата с кръгови движения 3-5 минути. Оставете сместа да действа още 3-5 минути и отмийте с топла вода.
МАСКИ ЗА КОСА
Хидратираща маска
1 банан
1 кокосов орех
1 ч. лъжица зехтин
Внимателно срежете кокосовия орех, защото ви трябва млякото. Смесете го със зехтина и банана. Нанесете върху косата и оставете да действа 10 минути. Отмийте с хладка вода.
Маска за суха и увредена коса
1 банан
2-3 лъжици майонеза
1 лъжица зехтин
Смачкайте банана (най-добре в блендер) и добавете майонезата и зехтина. Нанесете върху косата и оставете да действа 15-30 минути. Изплакнете с топла вода и измийте с шампоан както обикновено.
#3 2010-02-19 12:52:03
Re: Маски с банани
Тъи ли колко пъти съм побликувала такива и нш не си писала
май нещо заради темата Испания се заяждашш !!
или аз тъи си мисля..
Не съм заключвала темите ти по простата причина,че съм направила компромис и съм оставила темата. И темата за Испания няма нищо общо.
Прочети 9,10,11 точка http://kaprizen.com/forums/viewtopic.php?t=28
[img]http://prikachi.com/images/381/3030381s.jpg[/img]
Pages: 1
Topic closed
- Index
- » Архив
- » Маски с банани