#1 2010-02-19 12:38:40

t3dencet0
Предупреден(а) за изгонване
Registered: 2009-11-01
Website

Re: Маски с банани

cqs1266582774m.jpg
Бананите имат високо съдържание на калий и успокояващи свойсва, което ги прави много ценна съставка в домашните рецепти за лице и коса. Бананите са едни от най-хранителните плодове, заради съставки като магнезий, желязо, цинк, йод и витамини А, В, Е и F.

МАСКИ ЗА ЛИЦЕ

Маска с омекотяващ и оформящ ефект

1 банан
1 лъжица мед
½ лъжица масло от жожоба
1 белтък
1 лъжица каолин (бяла глина)

Всичко се смесва добре и се нанася върху лицето, шията и деколтето. Оставя се да действа 10-15 минути и се отмива с топла вода. Кожата се почиства с тоник и се нанася хидратиращ крем.

Почистваща и хидратираща маска

½ банан
1 ч. лъжица сметана
1 лъжица мед
1 капка масло от лайка
1 лъжица овесено брашно

Затоплете меда и сметаната за 15 секунди в микровълнова. Смесете всичко и нанесете върху лицето и шията. Оставете 10-15 минути и отмийте.

Маска против бръчки

Необходим ви е единствено ¼ банан, смачкан на фина каша. Нанесете върху лицето и оставете 15-20 минути. Измийте с топла, а след това със студена вода.

Маска за блестяща кожа

1 банан
½ чаша овесено брашно

Смесете съставките, нанесете и оставете да действат 10-15 минути. Отмийте  с топла вода.

Ексфолираща и подхранваща маска

½ банан
½ авокадо
1 ч. лъжица зехтин
1 лъжица кисело мляко

Смесете всички съставки добре, нанесете като маска и оставете 15 минути. Изплакнете с хладка вода.

МАСКИ ЗА ТЯЛО

Ексфолираща и хидратираща маска

1 банан
4 ягоди
2 лъжици зехтин
½ чаша захар (най-добре нерафинирана, но ако нямате, използвайте обикновена)

Смесете всичко внимателно. Нанесете върху кожата преди душ като наблягате на петите, коленете и лактите. Масажирайте кожата с кръгови движения 3-5 минути. Оставете сместа да действа още 3-5 минути и отмийте с топла вода.

МАСКИ ЗА КОСА

Хидратираща маска

1 банан
1 кокосов орех
1 ч. лъжица зехтин

Внимателно срежете кокосовия орех, защото ви трябва млякото. Смесете го със зехтина и банана. Нанесете върху косата и оставете да действа 10 минути. Отмийте с хладка вода.

Маска за суха и увредена коса

1 банан
2-3 лъжици майонеза
1 лъжица зехтин

Смачкайте банана (най-добре в блендер) и добавете майонезата и зехтина. Нанесете върху косата и оставете да действа 15-30 минути. Изплакнете с топла вода и измийте с шампоан както обикновено.

#2 2010-02-19 12:41:24

t3dencet0
Предупреден(а) за изгонване
Registered: 2009-11-01
Website

Тъи ли колко пъти съм побликувала такива и нш не си писала wink май нещо заради темата Испания се заяждашш !! wink или аз тъи си мисля..

#3 2010-02-19 12:52:03

mimitooo
Member
From: .::: Варна :::.
Registered: 2008-11-18
Website

Тъи ли колко пъти съм побликувала такива и нш не си писала wink май нещо заради темата Испания се заяждашш !! wink или аз тъи си мисля..

Не съм заключвала темите ти по простата причина,че съм направила компромис и съм оставила темата. И темата за Испания няма нищо общо. smile

Прочети 9,10,11 точка http://kaprizen.com/forums/viewtopic.php?t=28

[img]http://prikachi.com/images/381/3030381s.jpg[/img]

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook