Pages: 1
#1 2013-02-22 18:29:05
- galiana
- Member
- Registered: 2012-06-20
Re: Децата без детство
Децата без детство
Всичко деца се раждат, но не всички имат дом, храна, семейство, детство... Това е много тъжно.
Но за жалост има такива деца... Децата без детство, за които животът никога няма да бъде като на другите деца, родителите, които непрекъснато са в битка с институциите- те са навсякъде около нас. Книги за родители има много, но никой не учи как да бъдеш родител на дете с проблеми в развитието.
Според мен е много лошо, когато съветват родителите на някое болно дете, да оставят наследника си в дом за отглеждане. Да си имат друго дете. Сякаш играчка, която се е оказала счупена още в опаковката, трябва да бъде сменена навреме. Много от родителите не могат да се справят с грижите и се отказват от битката. Но много други се борят докрай, напускат работата си дори. Но накрая се стига до фатални случаи... Не винаги резултата е добър. Скоро бях при едни деца и при тях имаше едно дете, но болно въпреки това аз много го харесах. То излезе от стаята и отидох да го взема и през това време детето ме попита: "не те ли е страх да носиш труп"? Когато го видя детето идва и ме хваща за ръката, нарича ме с друго име... Лошо детство е също така ако нямаш приятели, не излизаш от вкъщи, тормоза, бедните деца, чиито родители ги карат да ровят из кофите или да просят, а те не са намерили нищо и после ги бият жестоко, децата без майки- никой друга не може да замени твоята майка, защото тя е единствена. На такива деца им е нужна дори само една усмивка, за да са щастливи. Всички деца са еднакви, независимо болни, бедни, богати... Всяко дете заслужава добро детство, но не всяко дете го има. Моето детство е страхотно, аз също съм падала, удряла съм се, цапала съм се, но съм изживяла страхотно детство. Играли сме на гоненица, криеница, прибирали сме се в 22:00 часа. Катерихме са по един гараж и крадяхме смокините на съседите. Заедно със сестра ми и братовчедка ми си хапвахме домати и краставички от градината на баба, лудеехме, но най- вече бяхме СВОБОДНИ. Организирахме си войни, момичета срещу момчета, пръскахме се с вода от шишета. В резултат на всичко това ние израснахме ЩАСТЛИВИ деца.
Детството е нещо уникално. Изживейте го. Всеки иска да остане дете, едно безгрижно и обгърнато с любов създание. За съжаление това няма как да стане, защото всеки човек рано или късно пораства. Всеки на света трябва да има хубаво детство, но някои деца за жалост го нямат. Ерма Бомбек е казала: „Детето се нуждае най- много от вашата любов точно тогава, когато най- малко я заслужава”. Детето дори и болно, изоставено, бедно то трябва да има детство, въпреки всичко. Детството е най- добрата част от живота, детството е най- хубавото нещо, което се случва на човек...
Какво е било вашето детство?
Това е едно от моите "произведения" за това как виждам нещата около мен. Извинявам се ако има някакви грешки. Надявам се да Ви хареса, дори да е тъжно.
El amor es como mafia,una vez que estas dentro ya no puedes salir!
#2 2013-02-22 19:36:08
- Call Again
- «√anity ℱair»
- Registered: 2011-03-01
Какво означава да имаш лошо детство?!
Мисля,че ми са разказали доста истории и доста неща съм видяла и все още не мисля,че е лошо ... за да е лошо едно нещо,не трябва да виждаш дори ден в позитивно,а вярвам,че на фон на всичко,винаги има позитивно без значение от всичко.
#3 2013-02-22 20:46:56
- sunshine5383
- Member
- From: girlland <3 ^ ^
- Registered: 2012-02-29
Какво е било вашето детство?
Моето детство...то е все още неизживяно. На практика аз съм си дете. Но в днешно време, кажи ми, кое дете има нормално детство. Като говорим за времето,когато играехме, гонехме се, скачахме на ластик, когато ни разрешаваха да седим до късно говорим за десет- единадесет, а сега... Днешните деца ги е СРАМ да правят такива неща. Имам в предвид- да скачат на въже, да играят на дама... Единственото, което ги устройва е стоенето до късно в 'The gold' кисненето във facebook от 24/7. Ок. fcb е социална мрежа, но по този начин ти водиш >затворен< социален живот. И като се возя в градския транспорт половината пътуващи са с телефони в ръка и си ръчкат копчетата или дисплея, но има и такива, които си четат книги, образоват се... После се оплакват ох, колко съм дебела, ох това, онова. Ами движи се, яж здравословно, но...
Малко се отклоних от темата, но исках и да споделя. Моето детство лично беше, тоест Е недоизживяно- щастливо, но пък за сметка на това си го прекарвам все още добре, както преди.
[img]http://prikachi.com/images/869/7292869x.jpg[/img]
#4 2013-02-22 20:51:56
- galiana
- Member
- Registered: 2012-06-20
sunshine5383
Съгласна съм с теб
El amor es como mafia,una vez que estas dentro ya no puedes salir!
#5 2013-02-22 20:56:03
- lady_ss1
- Member
- From: София
- Registered: 2010-09-17
Мисля,че ми са разказали доста истории и доста неща съм видяла и все още не мисля,че е лошо ... за да е лошо едно нещо,не трябва да виждаш дори ден в позитивно,а вярвам,че на фон на всичко,винаги има позитивно без значение от всичко.
(y)
#6 2013-02-22 21:01:24
- Коди Мартин
- Member
- From: Russia, St, Petersburg
- Registered: 2012-03-03
Много точно и добре написано е. Много добре описваш чувствата и като цяло си направила една много добра предпоставка на минало и настояще. Едно нещо обаче забелязах като грешка, която аз също често допускам, но с друг смисъл - тавтологията.
За да посоча с точност - думата "дете". Още от самото начало се употребява доста пъти, а би било добре ако се замени със синоними.
Като цяло обаче - няма грешки и наистина ми хареса и ме върна в света на моето детство, което мога да кажа, че беше повече от уникално и ако имах възможност - отново бих се върнал там, дори с нечий разказ.
[img]http://prikachi.com/images/652/6784652t.png[/img]
#7 2013-02-23 06:51:38
- Unstoppablє
- Member
- Registered: 2012-08-28
Съгласна съм (y)
Pages: 1