#1 2013-02-22 16:16:34

lady_ss1
Member
From: София
Registered: 2010-09-17

Re: Да бъдеш аутсайдер

Да бъдеш аутсайдер

Има хора, които те предават. Има хора, които са до теб. Но има и хора, които никога не са били с теб, и никога няма да бъдат. Да бъдеш аутсайдер, лесно е. Поне за мен. Лесно е да седиш сам със себе си, и единствената ти компания да е второто ти аз или онази тиха фалшива усмивка, разтягаща се на лицето ти, само и само да прикрие следите от болка и тъга.
Не че някога ми е пукало. Но аз имам един страх: самотата. Не обичам да съм сама. Все искам да има някой около мен, но предпочитам да е човек, който да ме разбира. Но много често в живота оставаш сам. Временно или завинаги, и наистина боли.
Но се свиква. Свикнала съм да страня от другите, до такава степен, че дори да ме поканят да говоря с тях, аз пак си стоя встрани. Аз съм различна. Децата не ме възприемат. Наричат ме „лелка на средна възраст”, защото мисля като голям човек.
Често единствена ми компания са рисунките, стиховете ми и немощите ми сълзи, стичащи се като водопади по изстрадалото лице и душа.
Благодарна съм, че това е само в училище. Извън училище имам приятели, с които нямам време да се срещам, затова съучениците ми ги виждам по-често… И майка ми – най-голямата ми упора в живота.
Доста често като ме питат „как съм” (а това се случва рядко, аз отговарям с „да, добре съм”… Лъжа. Не че на хората ще им запука, като им изредя цял списък с това как се чувствам наистина.
Но нещата се влошават. Вече дори и с най-добрите си приятелки не споделям наистина как се чувствам. Изолирам се от света.
А и доста често се вглъбявам в себе си. Хората се опитват да ме мачкат, защото съм мекушава и леко затворена, но аз съм решила да се променя.
Всъщност, хубаво е да бъдеш аутсайдер от една страна. Обичам да седя и да наблюдавам хората от страна, нищо, че те не ме виждат. Ставам свидетел на случки, в които аз не съм замесена или не участвам. Често обаче, страха ми се обажда „Страх  те е, знам, признай си. Аз съм Самотата. Не можеш да избягаш от мен” и тогава пак се замислям… понякога си плача тихичко, а те ме сочат с пръст или ги дочувам „Диана плаче” или „Диана реве”… Хората ме нападат… „Диана ми е гнусна  и противна”.
Тези приказки ги знам. Наслушала съм се на тях и преди. Не е нищо ново за мен.
Не се опитвайте да „присособите” аутсайдер, защото той живее в свой собствен свят, далеч от вашия.

*Забележка: историята ми е по-истински случай. Нито едно нещо в историята ми не е преувеличено.

#2 2013-02-22 16:34:33

Unstoppablє
Member
Registered: 2012-08-28

Много е тъжно по един красив начин! Но имай вяра, защото все още изграждаш истинското ти "аз". Не си мисли, че тези твои "приятели" са някакви по - специални и че да си различна е лошо! Точно това, че си различна, те прави оригинал, а не поредното копие.  smile

#3 2013-02-22 17:15:45

littlepartofme
Rebellion.
From: District 4
Registered: 2011-01-26
Website

Разбира се, че нищо не е преувеличено.
Но някой, който не е минал през това няма да разбере.Малко или много аз те разбирам, но
не може човек да се промени.Родили сме се интроверти, заложено е в ДНК-то ни и такива ще си останем до края на живота си, за добро или лошо.
Лично мен единствената мисъл, която ме крепи е, че завършвам след 4 години и повече няма да видя тези, които предпочитат да се присмиват на различните от тях вместо да се опитат да ги разберат.Намери си и ти стимул да изкараш до 12 клас и после мисля, че ще дойдат по-хубави дни. (Силно се надявам)

[list=*]
[*]We made our plans down in the sand.[/*]
[/list]

#4 2013-02-22 17:26:10

sunshine5383
Member
From: girlland <3 ^ ^
Registered: 2012-02-29

А и доста често се вглъбявам в себе си. Хората се опитват да ме мачкат, защото съм мекушава и леко затворена, но аз съм решила да се променя.
Всъщност, хубаво е да бъдеш аутсайдер от една страна. Обичам да седя и да наблюдавам хората от страна, нищо, че те не ме виждат. Ставам свидетел на случки, в които аз не съм замесена или не участвам.

Не се опитвайте да „присособите” аутсайдер, защото той живее в свой собствен свят, далеч от вашия.

Точно така е! И разбираш, че хората не се интересуват наистина как си, щом се задоволяват само с усмивката ти.   worried

[img]http://prikachi.com/images/869/7292869x.jpg[/img]

#5 2013-02-22 17:29:36

newsy_95
Motherfucker. ××
From: Варна
Registered: 2011-09-12

Много е хубаво Диди,много ме разчувства.Ами какво да ти кажа,сигурна съм,че след 10 години ти ще си имаш хубава професия,хубав живот и наистина ще си постигнала нещо, благодарение на усилията които полагаш и ще полагаш занапред.А тези другите,яките..Какви ще са след 10 години?Никакви.Ще си народят по 5 деца и ще робуват на мъжете си и ще имат ужасен живот.И тогава когато те видят Диди,те ще умират от завист,понеже ти си постигнала много,а те..Остават си прости и глупави и толкова еднакви..Трябва да си горда със себе си.Не,че те познавам хипер добре,но не е новина,че си прекрасен човек,които просто не може да не е обичан.Човек,който бих се радвала да познавам.Така,че горе главата.Усилията които полагаш в момента,ще ти се отплатят скъпо някой ден.Успех. smile  hug

you say you hate me? i just love you more. :3
[img]http://data.whicdn.com/images/38616824/1348799191233779_animate_large.gif[/img]

#6 2013-02-22 17:30:38

lady_ss1
Member

Благодаря на всички за разбирането ви! Много благодаря! heart  bow

#7 2013-02-22 17:50:18

nedi
Independent
From: Albuquerque, New Mexico
Registered: 2010-05-20

Сякаш чета за себе си, и аз съм така.
Но се свиква. Щеш - не щеш.

[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...
[/*]
[/list]

#8 2013-02-22 17:59:29

miss_cute_kiss
Member
From: Somewhere in the oceans
Registered: 2010-11-20

Страхотно е ! Много ми харесва,изпипала си всичките подробности!
Наистина е учудващо приятно понякога,да си сам,но да не се чувстваш самотен. Тогава е добре. Тогава можеш да мисли,но когато чувството за самота притъпи,тогава това те смазва..
Невероятно!  bow

[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]

#9 2013-02-22 18:05:43

malwu..
Member
From: Монтана ~
Registered: 2010-11-17

Както обичам да казвам "Всяко зло за добро". Доста ясно си описала своите чувства, което някои от онези "не аутсайдерки" не биха могли, заради "препълнения" си речник. Това е моментно. Аз седем години съм била по този начин, но се справих и вече съм отворена към повече хора. Възхищават ми се, както и аз на някои. Бъди уверена в себе си и никога не помрачавай настроението си. Сигурна съм, че ще се справиш с този етап от живота и бъдещето ти ще бъде по светло от всякога. Бъди силна- всеки е уникален със своите качества, всеки е уникален по себе си.. по един или друг начин. Когато се научиш и започнеш да се уважаваш и да гледаш от хубавата страна на нещата, тогава онези " различните " ще осъзнаят колко силно и уникално момиче си!   heart

~* - * Our love is like the wind .. I can't see it,but I can feel it ! <3 ~ ;}

#10 2013-02-22 18:30:40

Анджелика_
Member
From: Някъде из света
Registered: 2012-08-30

И при мен до някаква степен е така.Може би по-различно е,че хората искат да общуват с мен,но аз се затварям в себе си.Все пак надявам се това да отмине...
А за творбата ти...прекрастна е.Написана с много чувство...Браво! clap На теб бих казала-Бъди силна,а такива като мен винаги биха те подкрепили! smile

Седнали да се занимават с моя живот...Мисля си-тогава, колко ли скучен  е техния?:D

#11 2013-02-22 19:37:04

Call Again
«√anity ℱair»
Registered: 2011-03-01

Разбира се, че нищо не е преувеличено.
Но някой, който не е минал през това няма да разбере.Малко или много аз те разбирам, но
не може човек да се промени.Родили сме се интроверти, заложено е в ДНК-то ни и такива ще си останем до края на живота си, за добро или лошо.
Лично мен единствената мисъл, която ме крепи е, че завършвам след 4 години и повече няма да видя тези, които предпочитат да се присмиват на различните от тях вместо да се опитат да ги разберат.Намери си и ти стимул да изкараш до 12 клас и после мисля, че ще дойдат по-хубави дни. (Силно се надявам)

+ 1

#12 2013-02-22 20:47:16

lady_ss1
Member

Благодаря! heart

#13 2013-02-22 20:55:52

Коди Мартин
Member
From: Russia, St, Petersburg
Registered: 2012-03-03

Наистина е нещо много голямо да напишеш подобно нещо и най-вече да го покажеш на толкова много хора. Това си е нещо наистина много отговорно и сериозно, което хората много често пазят в тайна. Моето мнение обаче по темата е, че аутсайдерите не са това, за което се приемат. Те наистина живеят в собствен свят, но те също имат мечти, надежди и желания. Те също чувстват болка и също могат да обичат. Именно тези качества ги правят равни пред всички, а най-големият факт е, че те също са живи същества. Какво от това, че са различни? Че нали твърдим, че всеки е уникален по свой начин, е те са много по уникални от всички, не защото странят от тях, а защото имат достатъчно голямо въображение и много по изострени чувства от останалите.
И следващия път, скъпо мое момиче, когато някой каже "Диана плаче" и се изсмее, ти просто се обърни и му кажи: "Да, Диана плаче, но не заради хора като вас. Тя плаче защото е различна и защото не я е срам да покаже чувствата си. Защото тя е много по-различна от теб, много по интелигентна и добра и със сигурност много по-добър човек от теб". След като му кажеш това, след някоя и друга година ти ще пораснеш, ще видиш същия този човек и с гордо вдигната глава ще го подминеш с мисълта, че ти с станала нещо повече и, че в тези моменти е имало някой, на който да разчиташ. Несъмнено след това ще се усмихнеш.
Колкото до коментара за историята - несъмнено е неповторима и уникална, досущ като автора й. smile

[img]http://prikachi.com/images/652/6784652t.png[/img]

#14 2013-02-22 20:57:29

lady_ss1
Member

Наистина е нещо много голямо да напишеш подобно нещо и най-вече да го покажеш на толкова много хора. Това си е нещо наистина много отговорно и сериозно, което хората много често пазят в тайна. Моето мнение обаче по темата е, че аутсайдерите не са това, за което се приемат. Те наистина живеят в собствен свят, но те също имат мечти, надежди и желания. Те също чувстват болка и също могат да обичат. Именно тези качества ги правят равни пред всички, а най-големият факт е, че те също са живи същества. Какво от това, че са различни? Че нали твърдим, че всеки е уникален по свой начин, е те са много по уникални от всички, не защото странят от тях, а защото имат достатъчно голямо въображение и много по изострени чувства от останалите.
И следващия път, скъпо мое момиче, когато някой каже "Диана плаче" и се изсмее, ти просто се обърни и му кажи: "Да, Диана плаче, но не заради хора като вас. Тя плаче защото е различна и защото не я е срам да покаже чувствата си. Защото тя е много по-различна от теб, много по интелигентна и добра и със сигурност много по-добър човек от теб". След като му кажеш това, след някоя и друга година ти ще пораснеш, ще видиш същия този човек и с гордо вдигната глава ще го подминеш с мисълта, че ти с станала нещо повече и, че в тези моменти е имало някой, на който да разчиташ. Несъмнено след това ще се усмихнеш.
Колкото до коментара за историята - несъмнено е неповторима и уникална, досущ като автора й. smile

Прав си! Благодаря! smile

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook