Pages: 1
#1 2012-12-27 22:31:30
- Hrisi. S. H
- Member
- From: Where the sky ends
- Registered: 2011-11-01
Re: Да сглобиш вместо да захвърлиш...
Оставям останалото на вас!
Да, не съм родена във време в което, когато счупиш нещо да го поправиш, а във времето в което, когато счупиш нещо и го захвърляш заменяйки го с ново, с нещо по- добро, но в един момент осъзнаваш, че дори и да е най- доброто и най- перфектното, то никога няма да бъде като старото, никога няма да ти връща онези чувства, които си изпитвала, никога. Макар и да не съм живяла в него време, ми се иска да бях.
В старите филми показват това, което в новите отдавна липсва.
Сега просто захвърляме старото, мислейки, че новото е по- добро, но дори и да е така, то не е същото, не е това с което сме свикнали и това, което сме обичали.
Дори да боли трябва да се научим да поправяме нещата, вместо да ги изхвърляме, защото в началото не го осъзнаваме, но когато го направим- съжаляваме.
Единственото непоправимо нещо, и единственото нещо, което не можем да поправим е здравето си, за това нека поне се опитваме да събираме пръснатия пъзел, колкото и трудно да е, вместо да купим нов, който няма да е същия и който няма да ни даде същата радост, когато сме сглобявали стария. Защото дори и перфектен, никога няма да бъде същия.
За това предпочитам да се върна назад във времето, в което не съм живяла за да мога да запазя, онова, което дори и да не е било най- перфектното и най- доброто ме е правило щастлива и ми е давало чувства, които с никое друго не съм изпитвала, което ме е наранявало както никое друго, което ме е обичало както никое друго.
[list=*]
[*][list=*]
[*]Понякога ще идвам в съня ти
като нечакан и неискан гостенин.
Не ме оставяй ти на пътя-
вратите не залоствай.
Ще влезна тихо. Кротко ще приседна,
ще вперя поглед в мрака да те видя.
Когато се наситя да те гледам –
ще те целуна и ще си отида.[/*]
[/list][/*]
[/list]
[list=*]
[*][list=*]
[*][list=*]
[*]"Прощално"- Н. Вапцаров[/*]
[/list][/*]
[/list][/*]
[/list]
#2 2012-12-27 22:34:14
- lady_ss1
- Member
- From: София
- Registered: 2010-09-17
Уникално и толкова вярно, Хриси! Браво!
#3 2012-12-27 22:35:15
- lovegackt
- Member
- From: My imagination *~*
- Registered: 2011-09-26
Уникално и толкова вярно, Хриси! Браво!
![]()
![]()
Когато пред теб се изпречи стена, не се притеснявай, изрисувай я!
Нарисувай мечтите, за които не си вярвал че ще се сбъднат.
[img]http://ic.pics.livejournal.com/omgakuto/24609747/35781/35781_900.gif[/img]
#4 2012-12-27 22:36:45
- newsy_95
- Motherfucker. ××
- From: Варна
- Registered: 2011-09-12
Пълно с чувства.Хареса ми.
you say you hate me? i just love you more. :3
[img]http://data.whicdn.com/images/38616824/1348799191233779_animate_large.gif[/img]
#5 2012-12-27 23:36:35
- drebosy4etu
- Member
- Registered: 2009-08-08
Невероятно е!
Виждам кога мъжете обичат жените.Те им дават всичко,освен малка чaст от живота си.Но жените,когато обичат,те дават всичко
#6 2012-12-28 08:23:45
- Unstoppablє
- Member
- Registered: 2012-08-28
Невероятно е!
#7 2012-12-28 09:07:36
От части, сама за себе си си права, но мисля, че темата е много относителна и индивидуална, за да се намери точен отговор, който да се хареса и приеме от всеки. Хората трябва да продължават напред и да заменят нещо старо, но отдавна счупено или изгубено, с нещо ново, защото в противен случай ще означава, че те са се предали и нямат сили с които да продължат своето развитие. Понякога една затворена врата, отваря две нови, които се оказват изненадващо по-добри. Както споменах - темата е индивидуална или по-точно, може да обхваща повече от един тип хора. Но това не означава, че тези, които предприемат пътя, върху чиято противоположност ти толкова наблягаш, не могат да си спомнят с топли чувства за миналото или пък непременно ще се самозабравят. Между две крайности винаги съществува една тънка граница, която ние често забравяме, именно защото е по-трудно постижима, но тя все пак съществува.
Имаш някои неточности в начина, по който се изразяваш, но като цяло пишеш добре.
Това със здравето ми дойде малко в повече, тъй като то винаги е важно и когато изгубим първоначалната му форма, последиците са болезнени, а понякога дори трагични. Просто не мисля, че бе използвано в правилния момент, тъй като лично аз го свързвам с други, по-различни от тази теми.
#8 2013-01-19 17:02:57
- youngmoney9
- Member
- Registered: 2012-04-03
Съгласна съм с някои неща, които Leonore каза. Но не го казвам с лошо чувство Просто всеки човек е различен и е уникален сам по себе си, затова всеки сам си прави изводи дали да "поправи счупеното" или да го замени с ново и да започне от начало. Но като цяло самата идея е много хубава и ти наистина пишеш добре, затова продължавай да пускаш творенията си и дано да са още по-хубави! Успех
NO PAIN IS FOREVER!
#9 2013-01-25 17:46:45
- Hrisi. S. H
- Member
- From: Where the sky ends
- Registered: 2011-11-01
Благодаря Ви за отделеното време да го прочете!
И най- вече Ви благодаря за критиката, която отправихте, хареса ми това, защото винаги човек се учи от грешките си.
Благодаря Ви, отново!
[list=*]
[*][list=*]
[*]Понякога ще идвам в съня ти
като нечакан и неискан гостенин.
Не ме оставяй ти на пътя-
вратите не залоствай.
Ще влезна тихо. Кротко ще приседна,
ще вперя поглед в мрака да те видя.
Когато се наситя да те гледам –
ще те целуна и ще си отида.[/*]
[/list][/*]
[/list]
[list=*]
[*][list=*]
[*][list=*]
[*]"Прощално"- Н. Вапцаров[/*]
[/list][/*]
[/list][/*]
[/list]
#10 2013-01-26 19:04:41
- Анджелика_
- Member
- From: Някъде из света
- Registered: 2012-08-30
Защо ли ми се струва,че съм го чела това някъде? |-(
Седнали да се занимават с моя живот...Мисля си-тогава, колко ли скучен е техния?:D
Pages: 1