#1 2012-03-05 23:23:20

zara`in`love
Member
Registered: 2009-07-02
Website

Re: Твоите козметични гафове? Решени!

Вместо да сушиш косата си, въртейки сешоара в различни посоки
Прави това: обърни накрайника му надолу и го движи в посока от корена към върха. Това ще изглади кутикула и ще направи косъма по-гладък и блестящ. В обратния случай безразборното сушене ще загруби кутикула и допълнително ще начупи косъма.

Вместо да разплиташ косата си като решиш с гребен от корените към върха
Прави това: отплети възлите първо в краищата и след това плавно изтегляй гребена нагоре, достигайки накрая до основата. Ако правиш обратното и пробваш да плъзнеш гребена надолу към върховете, много е вероятно да накъсаш косата си.

Вместо да захващаш края на кичурите с щипката на машата и след това да ги увиваш около нея
Прави това: усучи ги само около външната част на цилиндъра, за да се оформят по-естествено изглеждаща къдрица. В обратният случай притискането с щипката ще образува досадна чупка в края. За да издържи буклата по-дълго време, предварително напръскай машата със спрей за коса.

За кожата:
Вместо да нанасяш вечер повече крем против акне върху новопоявила се пъпка
Прави това: слагай по мъничко (колкото грахово зърно) сутрин и вечер. Прекаляването с количеството води до изсушаване на кожата, което от своя страна кара кожата да произвежда повече масла, за да компенсира. Именно това удължава живота на пъпката и може да причини появата на още такива.

Вместо да нанасяш околоочен крем близо до линията на миглите и върху клепача
Прави това: мазни от него точно над скулите и близо до външния ъгъл на окото. Ако го сложиш прекалено близо до окото, рискуваш да попадне в него и може да причини инфекция.

Вместо да си спестяваш слънцезащитни продукти с оправданието, че кожата ти е по-тъмна
Прави това: нанасяй всеки ден широкоспектърен слънцезащитен крем с поне SPF 15. Дори и по-тъмната кожа изгаря. И незабравяй да го използваш дори и през зимата.

Вместо да миеш лицето си с кърпа
Прави това: използвай ръцете си. Плискането с вода премахва нечистотите и замърсяванията най-добре. Влажната кърпа има способността да задържа бактерии, които да пренесеш след това и върху лицето си, причинявайки си куп неприятности.

Вместо да движиш пилата за нокти напред назад
Прави това: придържай се към правилото при пиленето на ноките – от външния ъгъл към центъра. В противен случай, ако движиш пилата напред-назад, ще нацепиш кератиновите пластове, правейки ноктите си по-чупливи и цепещи се.

Вместо да нанасяш дезодорант сутрин
Прави това: слагай го вечер. Това му дава възможност да попие в порите под мишниците и да започне да действа веднага, след като се раздвижиш на сутринта. Освен това няма как да го отмиеш с душа, тъй като вече се е абсорбирал добре.

Грешки при нанасяне на грим:

Вместо да слагаш фон дьо тена си на едно-две места и след това да го разнесеш по цялото си лице
Прави това: разтъркай няколко капки фон дьо тен между пръстите си и разнеси върху лицето както правиш с хидратанта си, за да имаш най-естественото покритие. Когато го натрупаш на едно място, той се наслоява в тази точка и става по-трудно да се разстила равномерно навсякъде.

Вместо да слагаш бронзантна пудра, веднага след като си нанесла фон дьо тен
Прави това: матирай фон дьо тена с тънък слой прахообразна пудра и едва след това нанеси от бронзанта. Пудрата ще фиксира фон дьо тена, така че бронзантът няма да се смеси с него или да остане на резки.

Вместо да наслояваш пудра върху лицето си, опитвайки се да прикриеш лъщящите зони
Прави това: използвай блотерна хартия, която притисни към кожата, за да попие излишното омазняване. Ако сложиш повече пудра, тя ще стои на петна и неестествено, а порите ще са още по-видими.

Вместо да повдигаш вежди, докато нанасяш сенки
Прави това: спести си гримасите. Остави очите отпуснати и нанеси сенките с четка в гънките на клепачите, движейки я от вътрешния ъгъл към външния. Ако веждите ти са опънати, което повдига съответно и клепача, няма да можеш да прецениш колко цвят да сложиш и докъде да е границата.

Вместо да нанасяш почистващият грим продукт върху кожата си като сапун
Прави това: намокри памучен тампон  с демакиант и го задръж върху лицето си за няколко секунди преди да разтъркаш. Това ще позволи на грима да се разтвори, така че по-лесно да го отстраниш след това. В обратния случай – ако веднага започнеш да търкаш, няма да ти е по-лесно, а и рискуваш да раздразниш или нараниш кожата си.

Вместо да нанасяш коректор върху фон дьо тена
Прави това: правилото на професионалистите е следното: първо нанасяш коректора и след това – фон дьо тена. Това позволява на коректора да попие добре и да не се забелязва толкова върху пъпка или тъмни кръгове. А и така ще откриеш, че след него не се нуждаеш от толкова много фон дьо тен.

Вместо да опитваш да почистиш размазана спирала, търкайки с кърпа или демакиант
Прави това: мацни с пръст малка точица или две от фон дьо тена си върху петното, за да го заличиш. Бърсането с кърпа ще го размаже още повече (правейки нещата много по-кошмарни) и освен това ще повреди и останалия ти грим, създавайки ти допълнителна работа.

Ако,това че нямам 5 тона фондьотен означава че съм грозна - ГРОЗНА СЪМ !Aко,това че не ме интересува какво мислите за мен означава че съм надута - НАДУТА СЪМ ! Ако, това че нямам снимки по сутиен и по прашки означава че съм курва - КУРВА СЪМ !Ако, това че първо отмъщавам.. след това прощавам означава че съм кучка - КУЧКА СЪМ ! Ако, това че мисля за себе си повече отколкото за другите означава, че съм егоистка - ЕГОИСТКА СЪМ! (:

#2 2012-03-06 05:09:08

Chicharitooo
Member
From: Narnia <3
Registered: 2012-03-04

Интересни съвети smile  smile Полезно

Boy: Knock knock.
Girl: Who is it?
Boy: Marry.
Girl: Marry who?
Boy: Marry me.

#3 2012-03-06 07:35:45

happy_time_day
Member
Registered: 2012-03-02

благодаря

I'm becoming... Brundlefly.

[img]http://37.media.tumblr.com/0efe6690e2ab5b9ba55665325d7f94b3/tumblr_n4uqnoQeti1tn67w6o1_500.gif[/img]

#4 2012-03-06 11:33:42

teodoraa
I believe
From: В света на фантазията
Registered: 2010-03-20

Полезно.

[list=*]
[*]Dalindaaaaaaaaaa sun : )) ![/*]
[/list]

#5 2012-03-06 16:13:06

kiki_009
Brutal Bitch
From: Kavala,Grece <333
Registered: 2011-09-15

Полезно.

♔...................†...........♔

#6 2012-03-06 16:52:42

miikи маLs .
Beαutiful Bitch
From: Bulgaria
Registered: 2011-01-25

Полезно.

#7 2012-03-06 18:00:51

snow white_99
Member
From: София
Registered: 2011-01-27

Полезно.

If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention.

[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8cec9ilRs1qg3fxxo2_500.gif[/img]

#8 2012-12-09 00:17:48

drebosy4etu
Member
Registered: 2009-08-08

Имаше неща,който не знаех.

Виждам кога мъжете обичат жените.Те им дават всичко,освен малка чaст от живота си.Но жените,когато обичат,те дават всичко

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook