Pages: 1
Topic closed
#1 2012-11-26 19:45:36
- makyinzz
- Member
- Registered: 2012-08-18
Re: Празниците и необвързаното момиче
Тръпнеш ли да настъпи това време на година, когато изглежда, че целият свят е по двойки? Не се давай на празнична депресия - можеш да се забавляваш идеално и без гадже.
Проклетите коледни песни непрекъснато ти напомнят, че е сезонът за сгушване в любимия човек и равносметки за изиминалата година. По това време на годината необвързаните мацки се сблъскват неизбежно с въпроса: „Защо си нямам гадже тази Коледа?!”. Но, всъщност, да си свободно момиче по празниците може да е най-готиното преживяване. Допитахме се до експертите на Cosmo и до необвързани читателки за добри и лоши идеи за празниците.
Добра идея: Да започнеш сезона на купона
Според експертката Трейси Кокс, имаш два избора на коледните празници: „Единият е да се затвориш вкъщи и да се депресираш, че си сама. Другият е да откриеш сезона на купоните”, казва тя.Затова приеми всяка покана за парти до Нова година, но успокой все пак топката ден-два преди голямото събитие. „Излизай да се забавляваш при всяка възможност, дори да не познаваш много хора на събитието – новите познанства повишават вероятността да си изкараш страхотно”, допълва експертката.
Лоша идея: Да срещнеш Единствения
Дай си малко емоционална почивка в последните дни на годината. Въпреки че идеята за нова любов по Коледа е много романтична, няма по-лош сценарий от това да изкараш празниците в очакване на новия ти любим да ти се обади. Криси (31) разказва защо не трябва да очакваш много от господин Зимна забивка: „Преди няколко години буквално си отрових Коледата, защото си паднах по един мъж точно преди ваканцията. Наистина усетих химия между нас. Но докато се радвах на новата си тръпка, той е имал време да размисли. В резултат, си изкарах почивката подсмърчайки с телефон в ръка, отказвайки да се присъединя към семейната вечеря и забавления. Бях ужасно нещастна. А той не се обади чак до януари”. Не забравяй, че стандартните правила за срещи не работят в присъствието на дядо Коледа.
Добра идея: Да флиртуваш на воля
Може би времето не е добро да се запознаеш с бъдещия си младоженец, но пък е идеално за малки флиртчета с всеки сладур, когото срещнеш. „Много ми харесва да съм без гадже по Коледа”, казва Ваня (27), „Всички са весели и в страхотно закачливо настроение, носят торби с подаръци, срещат се с приятели. По това време на годината флиртувам с всички – от бармана в кафенето до съседа под нас. Това е безвредно забавление и ми покачва самочувствието”. Е, ако си прекалено закачлива има опасност все пак да срещнеш мъжа на живота си или мъжа на един-два-три месеца от живота ти.
Лоша идея: Да забравиш детето в себе си
Зимната ваканция не е само за учениците, затова зарежи каквото правиш и веднага да оставиш детето в теб да се забавлява. Започни с тези:
- В ролята на готината леля, купи на племенниците си всички игри и играчки, които са ти интересни. И после си играй с децата цял коледен следобед.
- Спретни един бой със снежни топки с приятелки в парка.
- Направи си филмов маратон с детски филмчета.
- Или приложи идеята на писателката Хедър Хънтър, която списва блога This Fish Needs a Bicycle. Тя и четирите й сестри решили за изненадат родителите си в коледната сутрин... като се дегизират с роклите от абитуриентския си бал. „Майка ни беше направо шокирана, когато й се явихме издокарани като абитуриентки. Затова й предложихме да си сложи сватбената рокля, за да се чувства по-удобно в компанията ни. След това преживяване, повече никога няма да прекараме Коледната сутрин по пижами”.
Добра идея: Да похвалиш страхотния си живот
Празниците са и време да се видиш с родата и близките, което може да е леко потискащо с всички тези женени братовчедки и стари приятелки с бебета. До тях направо се чувстваш, все едно не си направила нищо значително. Но ето какво ти напомнят тези срещи, според Кремена(23), която е актриса: “Преместих се в София, за да имам повече възможности да се реализирам и не ми е лесно – все съм притеснена за пари и непрекъснато тичам между работа, университета и мъже. Но когато се прибера вкъщи, семейството и познатите ми са много горди с постиженията ми и през тяхната гледна точка виждам, че всъщност животът ми на необвързана мацка е много интересен”. В техните очи водиш един много интересен живот, оцени го.
Лоша идея: Да се оставиш на рутината
Ако не си фенка на коледните песнички, гирляндите и скучните подаръци... никой не е казал, че трябва да изкараш празниците така. „Страшно ми е писнало от цялата тази една и съща атмосфера всяка година. За празниците предпочитам да замина на истинска почивка, например на спа или екскурзия, за да се поглезя хубаво. Да, скъпо е да се пътува по това време на годината, но с удоволствие ще платя повече, за да не слушам до припадък „С червените ботушки тралалалала” пред телевизора вкъщи”, казва Ралица (31).
Добра идея: Да си палава
В списъка с подаръци за себе си задължително трябва да включиш и секс играчки! Особено когато съквартирантките ти изчезнат при роднини и гаджета, ще имаш много спокойствие и време да се отдадеш на нови и различни непослушни игрички. И какво е приготвил палавият Дядо Коледа за теб? Секс шоповете предлагат богата колекция от различни по форма и размер вибратори. Водоустойчивите играчки са приятели, когато решиш да си направиш отпускаща вана. Пробвай лубриканти, които не си опитвала – а защо не да направиш тест драйв на нещо, което би ползвала с гадже? Ако се притесняваш, че досадната съседка ще те срещне точно, когато влизаш в секс шопа, можеш да се възползваш и от поръчките онлайн и коледният оргазъм да ти почука направо на вратата.
Лоша идея: Да се притесняваш за предстоящата година
Никой не е застрахован от предпразничния фатален въпрос: „Боже, накъде отива животът ми и тази година?!”. Естествената реакция е веднага да се засрамиш и да напишеш дълъг лист от новогодишни обещания, които едва ли ще спазиш. Но може и да се получи по-добре – експертката по връзки Канди Джанета, предлага да направиш Купон за обещания. За целта ти трябват само 10 от най-близките си приятели, мъже и жени, празна бутилка от вино, химикалки и лист.
"Това е онази стара тийнейджърска игра на Бутилка, само че този, на който се спре завъртяната бутилка, трябва да направи обещание за Новата година пред всички”. Като обявиш че ще спреш да пушиш, да четеш повече или ще се отървеш от онези 5 кила пред много хора, има по-голям шанс все пак да го изпълниш. А и след като приключите с обещанията, винаги можеге да врътнете бутилката и за една игра с целувки!
Добра идея: Да се наслаждаваш на свободата си
Не ни разбирай погрешно – в Cosmo обичаме мъжете. Но трябва и да признаем – понякога е страхотно без тях. Когато си с гадже по Коледа, трябва да съчетаете посещението и при двете семейства, две фирмени партита и два пъти повече подаръци за купуване. Като добавим към това и времето за пътуванията насам-натам в градски и извънградски трафик. Това е – празниците за двама са солено удоволствие. Проста математика: ти + него = скъпа Коледа, в която за гаджето трябва да вземеш идеален подарък – от тениска на любимия му отбор до Playstation и цветя за майка му. Докато ти + твоята заплата = нискобюджетна Коледа, след която идват намаленията и времето за сериозен шопинг. „Всяка година си набелязвам какво ще си напазарувам преди празниците и с нетърпение чакам да започнат намаленията. Избирам си ден, ставам рано и си пазарувам като за световно, докато хората още храносмилат от празничното преяждане. Ей това е истинският празник за мен!”, така разсъждава Ния (24).
[list=*]
[*]Когато очите говорят,думите са излишни.[/*]
[/list]
Pages: 1
Topic closed