Pages: 1
#1 2012-11-03 19:47:34
- miminzetyyy
- Mrs. Soмеrhalдеr
- From: Пловдив
- Registered: 2009-06-26
Re: "Човек"
Отдавна не бях поствала нищо.Имам няколко кратки съчинения и реших да ги постна.Не искам да обидя никой с написаното ,хора много - мнения много .След всяко мое съчинение ще ви задавам по един въпрос и ако желаете,изкажете мнението си Надявам се да ви хареса.
"Човек? "
Перфектният човек.Какво значи това? Да изглеждаш добре,да знаеш всичко ,да се държиш добре с околните....? Именно,да се държиш добре с околните. В днешно време значи всички тези неща,та дори и повече.Всеки съди другия за нещо.Винаги ние сме правим всичко добре,а при проблем - всички околни са виновни ."Всички грешат - аз съм прав !" Грозно,но истина.В живота си всеки се е сблъсквал с най-различни проблеми.Било то заради семейство,любим,приятели,училище.. Всеки е бил нараняван по даден начин.Но всички сме хора нали? Или по -скоро повечето.Преди да обидите някой,замислете се.Не всеки е устроен еднакво, едни са по-силни ,други по-слаби.Не всички имат мечтаното тяло,не всички имат добро материално положение,не всички се справят добре в дадени ситуации.Обществото трябва да е толерантно към хората.Нали всеки употребява с лекота думата "човек" ,но знае ли истинското й значение? Всички си казват : "Оо да аз съм добър/а!" Но дали това е истина? Замислете се .
Въпрос: Смятате ли се за достатъчно добри? Ако да - защо? ; Ако не - защо?
#2 2012-11-03 21:03:27
- pipi11
- Member
- From: *Wonderland*
- Registered: 2012-02-29
Аз не се смятам да достатъчно добра - защото имам проблем, че не мога да отказвам. Толкова искам да не нараня приятелите си, че не мога да им откажа каквото и да ме попитат, а после когато осъзная, че съм направила грешка като съм приела ставам сърдита, а когато се разсърдя съм сърдита на целия свят и така иначе по принцип се старая да се уча от грешките си и да ги поправям..
[list=*]
[*][list=*]
[*]Обичай ме, когато най-малко заслужавам любовта ти,
[list=*]
[*]защото тогава най-много се нуждая от нея.[/*]
[/list][/*]
[/list][/*]
[/list]
#3 2012-11-03 21:11:24
- imposible_**
- Member
- From: Soffia
- Registered: 2011-09-20
аз се мисля за достатъчно добра защото си знам недостатъците. Бях обект на подигравки заради тях и в момента се старая да ги прикривам (мисля че успявам). Както си написала "Всички грешат - аз съм прав !"- е, аз не се водя по този принцип, а малко го пречупвам - Всички грешат - аз също..и затова успявам да видя в какво не съм добра и да го премахна/прикрия
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
#4 2012-11-03 21:16:20
- sunshine5383
- Member
- From: girlland <3 ^ ^
- Registered: 2012-02-29
Въпрос: Смятате ли се за достатъчно добри?
Да, достатъчно добра съм. Никога не прекалявам с добротата си (да започна да се подмазвам), нито пък преминавам границата на това да съм гадна... Всичко си има мярка- както моята доброта.
[img]http://prikachi.com/images/869/7292869x.jpg[/img]
Pages: 1