#1 2012-08-24 22:22:35

Saphirra
Member
From: On the wings of a murdered ang
Registered: 2012-08-03
Website

Re: Мълчанието е злато.. или не?

Понякога хората казват, че е по - добре да си замълчиш.
Така ли е според вас?
Понякога по - добре ли е да си замълчим, дори да знаем, че другият не е прав, че е казал нещо, което не ни удовлетворява?
А вие към кои хора спадате - към тези, които си замълчават, или винаги си казвате каквото ви е на душата, независимо, че може да ви навлече неприятности?
Смятате ли, че е по - достойно да си отстояваш мнението?
Или го смятате за проява на неразумност?
А може би пък мислите, че тези, които си мълчат, са страхливи хора, които не могат да стоят зад думите си?
Естествено, всичко е относително, затова - в кои ситуации смятате, че е удачно да се замълчи, и в кои не?
Абе.. да. Всичко по темата.
Не е задължително да ми отговаряте точно на въпросите, просто кажете какво мислите по темата.

Speak as if every word costed you a diamond.

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_mcw15qMHTT1r9wl39o1_500.gif[/img]

我 愛 孟志伟

#2 2012-08-24 22:47:03

girlcheto
Member
From: New Yorkk ;pp
Registered: 2009-01-10

Ами ти сама си го каза - всичко е относително.
Зависи в каква ситуация си попаднал и как трябва да се държиш в дадената ситуация.
Ако е по-разумно да се замълчи, то тогава мълчанието е злато, в противен случай ще затънеш до уши..
По принцип трябва да отстояваш мнението си. Но ако в дадена ситуация, ти не си права - по-добре да не казваш повече.
Тези, които си мълчат не винаги са страхливи, даже понякога са много коварни. Давам като за пример самата мен. Аз по принцип не говоря много, когато съм сред нови хора. Гледам тогава да съм наблюдател. Гледам как реагират хората, на какво се забавляват, кое им е слабото място, (за всеки случай, ако стане нещо) и така докато ги опозная по-добре, за да знам как да се държа с дадения човек.

Реален свят .. реални хора с нереално самочувствие..

Убиецът от град Хевън <--- първата ми история

#3 2012-08-25 00:48:08

Saphirra
Member
From: On the wings of a murdered ang
Registered: 2012-08-03
Website

Ако виждаш, че някой човек не е прав, дали да си замълчиш, или не, зависи много от характера му. Ако е някой "пън" :Д и не вдява, просто няма смисъл да си хабиш нервите. Така или иначе няма да те слуша, не е нужно да се затормозяваш.
Е, понякога, ако е твърде арогантен, просто не можеш да се сдържиш, така си е. xD
В тези случаи зависи доколко ти се занимава. Ако ти е до разправии, няма проблем. Ако имаш нещо по-интересно за правене, .. майната му.
Винаги съм уважавала хората, които винаги казват какво мислят наистина и не си премълчават, ако нещо не им харесва. Защото се изисква голяма смелост да го направиш и е доста достойно. Хората, които си отстояват мнението, правят промените... Ако винаги навеждахме глава и мълчахме като тъпани, щяха да си правят каквото искат с нас. В смисъл, щяха абсолютно да ни контролират. Но да застанеш и да кажеш "не съм съгласна, аз считам, че така и така, и изобщо не се боя да го кажа, заставам зад всяка своя дума".. дори тогава, когато ще е най-болезнено.. направо казвам евала!
Нямам предвид, че трябва да си навираш мнението в чуждите лица и да досаждаш на всички за нещо, за което не са те питали. Това, което искам да кажа е, че уважавам, когато някой не се гътва от страх заради това, че трябва да е откровен и различен от останалите.
Вярно, понякога мълчанието наистина е злато. Злато е, когато се премълчават нетактични и груби неща. Злато е, когато си ядосан и не се оставиш думите да нанесат трудно обратими щети. Понякога е злато, когато си спестяваш хиляди грижи. Защото да, вярно, може би е важно да отстояваш мнението си, но има случаи, в които просто ще се отървеш от ненужни мъки. Случаи, в които така или иначе нищо не може да се направи и избягваш излишните главоболия, когато имаш хиляди други неща на главата, когато просто не ти се занимава, не ти се забърква в каши... Ако искаш да се бориш, тогава - давай!
Мълчанието може да е различно. Може да е породено от страх, от безразличие/апатия, от умора, от тъга, от скука, от .. всичко. Всяка ситуация и всеки човек мълчи по различен начин.

Speak as if every word costed you a diamond.

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_mcw15qMHTT1r9wl39o1_500.gif[/img]

我 愛 孟志伟

#4 2012-08-25 09:59:15

lady_ss1
Member
From: София
Registered: 2010-09-17

Ами ти сама си го каза - всичко е относително.
Зависи в каква ситуация си попаднал и как трябва да се държиш в дадената ситуация.
Ако е по-разумно да се замълчи, то тогава мълчанието е злато, в противен случай ще затънеш до уши..
По принцип трябва да отстояваш мнението си. Но ако в дадена ситуация, ти не си права - по-добре да не казваш повече.
Тези, които си мълчат не винаги са страхливи, даже понякога са много коварни. Давам като за пример самата мен. Аз по принцип не говоря много, когато съм сред нови хора. Гледам тогава да съм наблюдател. Гледам как реагират хората, на какво се забавляват, кое им е слабото място, (за всеки случай, ако стане нещо) и така докато ги опозная по-добре, за да знам как да се държа с дадения човек.

(y)

#5 2012-08-25 12:00:44

p0p staR
Black Angel
From: In the Nowhere
Registered: 2012-04-03

Мълчанието е злато! wink

[list=*]
[*]Follow me.[/*]
[/list]
[list=*]
[*]Ask me.[/*]
[/list]

#6 2012-08-26 22:37:43

GreenAngel
Member
Registered: 2012-08-16

Лично при мен зависи от това до колко познавам човека с когото разговарям. Според това определям какво и как да кажа. Ако е някой с когото знам, че мога да поспоря по дадена тема без да се стига до обиди винаги изразявам собственото си мнение, както и пред приятели. Но има хора, които просто чакат да стане скандал и използват обидни и неуместни думи, което не ми харесва. Тези хора се познават от далече и за това при такива ситуации си замълчавам. Най - вече от самоуважение. smile

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook