#1 2012-08-25 00:12:00

Saphirra
Member
From: On the wings of a murdered ang
Registered: 2012-08-03
Website

Re: Критиката

Според вас критиката полезна ли е? И до каква степен? В кой момент почна да губи положителния си ефект и нанася повече вреда, отколкото полза?
Как понасяте критика? И какъв ефект има при вас - мотивиращ или демотивиращ?
Обичате ли да критикувате останалите?
иии така нататък.

Speak as if every word costed you a diamond.

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_mcw15qMHTT1r9wl39o1_500.gif[/img]

我 愛 孟志伟

#2 2012-08-25 00:34:06

Saphirra
Member
From: On the wings of a murdered ang
Registered: 2012-08-03
Website

Знам, че критиката, ако е градивна, е полезна.. Критиката на една моя приятелка ми "изстреля" поезията, така да се каже.. Но. При мен това е единичен случай, в който критиката да не е имала отрицателно влияние. Просто ме обезкуражава, разбирате ли. Изкарва ме от филма, в който съм изпаднала.. Развихрила съм се във фантазиите си и изведнъж ми бият шамар и убиват цялата магия. Едно момче, което в продължение на много време коментираше творбите ми, направо ми "затвори" кранчето. Просто всеки път като седна да пиша някое стихотворение, се сещам за това, което е говорил, и изобщо не мога да се развихря. Както и с разказите ми с изненадващ край. Все едно са ми навлезли в личното пространство и са ми опустошили малкото кътче. Не обичам да ми се бъркат в нещата. Обичам да си правя, каквото си правя без другите да ми се обясняват. Въпреки че з н а м, че понякога критиката е наистина жизнено необходима. Или може би просто съм попадала на неприятни и антипатични хора...

Speak as if every word costed you a diamond.

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_mcw15qMHTT1r9wl39o1_500.gif[/img]

我 愛 孟志伟

#3 2012-08-25 07:27:17

summer.time
Member
Registered: 2009-07-17

Аз мразя да критикувам и да ме критикуват . Според мен е глупаво да се критикуват хората. Трябва да забелязваш хубавите неща който хората правят и да се фокусираш върху тях, а не само да ги критикуваш за лошите или тези койтона теб не ти харесват !!

#4 2012-08-25 09:56:37

lady_ss1
Member
From: София
Registered: 2010-09-17

Според вас критиката полезна ли е? Зависи. Трябва да се критикува в нормите. Един вид да даваш насоки на човека, да си изказваш личното мнение, примерно, относно творчеството на някой, като това не включва обиди. Това за мен е критиката.
И до каква степен? В нормите.
В кой момент почна да губи положителния си ефект и нанася повече вреда, отколкото полза? Ако се прекалява и изглежда повече като обиди, отколкото като критика.
Как понасяте критика? Горе-долу.
И какъв ефект има при вас - мотивиращ или демотивиращ? Зависи. В някои случаи това ме мотивира и се опитвам да бъда по-добра, в това, в което правя, но има и случаи, където ме демотивира просто...
Обичате ли да критикувате останалите? Не.

#5 2012-08-25 12:04:00

p0p staR
Black Angel
From: In the Nowhere
Registered: 2012-04-03

Според вас критиката полезна ли е?-Да,но зависи как ще я приеме другия;)
И до каква степен?-Няма специална степен,според мен винаги е полезна!
В кой момент почна да губи положителния си ефект и нанася повече вреда, отколкото полза?-Когато го казваш с грубост...
Как понасяте критика?-Трудно,трябва да се замисля..:)
И какъв ефект има при вас - мотивиращ или демотивиращ?-И от двете по-малко..;)
Обичате ли да критикувате останалите?-Зависи за какво
laugh

[list=*]
[*]Follow me.[/*]
[/list]
[list=*]
[*]Ask me.[/*]
[/list]

#6 2012-08-26 22:32:01

GreenAngel
Member
Registered: 2012-08-16

Критиката е полезна до момента в който не стане прекалено натрапчиво да повтаряш едно и също нещо на даден човек. Тогава той определно ще я приеме зле. Добре е веднъж да направиш забележка, най - много два пъти... но повече биха навредили според мен. Все пак зависи и за какво става дума и т.н.
В различните ситуации, лично при мен, е различно. Понякога ме окуражава, понякога демотивира и т.н. Все пак не приемам критика от всеки. Много малко хора могат да ме критикуват по простата причина, че знаят твърде малко за мен! Лично аз не обичам да критикувам непръкъснато останалите за нещата от живота им. Най - много понякога да направя някоя забележчица и това е. Не мога да решавам кое е добре за тях и кое не - според моите виждания за нещата.
smile

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook